Uitje voor de zondag: bezoekerscentrum Nunspeet

Vorige week zaterdag was het heerlijk herfstweer. De perfecte dag voor een bezoek aan het bos dus! Normaal gaan we naar het natuurpark in Lelystad, maar dit keer besloten we naar Nunspeet te gaan. Daar heb je namelijk naast het bos een bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Ik heb me daar prima vermaakt, dus ik besloot er een blog over te schrijven!

bezoekerscentrumnunspeet

Het bezoekerscentrum bestaat uit een winkeltje en een expositie. Voor de expositie koop je een kaartje voor 2 euro. Met dat kaartje krijg je vervolgens 50 cent korting in de winkel en op een kopje koffie. Goed te doen dus! De expositie is niet heel groot, maar wij hebben er wel bijna een uur rondgelopen.

Wij vonden de expositie heel leuk, maar hij is ook leuk voor kinderen. Er staan opgezette dieren, apparaten waarin je foto’s van de veluwe kan bekijken en een kabouterbos. Er is ook nog een filmzaal waarin je op aanvraag een film kunt kijken. Daar hebben we niet gezeten, maar anders konden we kiezen uit verschillende films over de natuur voor jong en oud.

Ik vond alles heel mooi neergezet. Het was klein maar fijn. Er was genoeg te zien en er is goed rekening gehouden met kinderen. Ik ga er voorlopig niet meer heen, want ik heb nu alles gezien. Maar volgend jaar is het wel leuk om weer eens te gaan kijken.

bezoekerscentrumnunspeet2

Na de expositie zijn we het bos in gegaan. Er zijn verschillende routes. De kabouterroute is speciaal voor kinderen, er is een rolstoelroute en nog een paar gewone routes. Wij kozen voor de oranje route; 2,2 km. Deze route was erg mooi. Je liep echt door het bos. We hebben bijna geen aangelegd pad gezien. Hierdoor was het pad wel erg hobbelig en bobbelig en niet geschikt voor mensen die moeite hebben met lopen, een slechte conditie hebben of snel pijn hebben. Voor mij was het pad dan ook niet heel erg geschikt. Ik moest mijn best doen om mijn enkels recht te houden en ik had daarna veel last van mijn benen. Maar het was het waard!

Het is een echt bos. Veel bomen, duizenden paddenstoelen en rust. Op sommige plekken hoorde je de auto’s voorbijrijden, maar over het algemeen kon je genieten van de stilte. Het bos was ook best schoon. We hebben maar een paar verpakkingen van eten en drinken zien liggen.

bezoekerscentrumnunspeet3

Na de boswandeling zijn we iets gaan drinken aan de overkant (in het Stationshuisje) met onze kortingsbon. De zon scheen dus we konden met onze jas open op het terras zitten. Heerlijk! Toen we,of eigenlijk ik, bijgekomen waren zijn we nog ‘even’ de uitkijktoren opgeklommen. Dat waren 144 treden en daarna kon je over het hele bos uitkijken. Een mooi uitzicht. Alleen jammer dat de toren geen lift had. Ik voelde daarna mijn benen nogal namelijk haha.

Al met al zijn we ruim 3 uur zoet geweest voor 2 euro en een kop koffie. Als je alleen naar het bos gaat kan het natuurlijk ook gratis, maar ik vond dit zeer de moeite waard. Ik wil binnenkort ook nog een keer alleen het bos in, want de paddenstoelen waren zo fotogeniek dat ik daar met een goede camera naartoe wil. Alleen, want dan kan ik ook een uur bij 1 paddenstoel blijven zitten.

Ik kan iedereen die nog iets leuks zoekt voor de zondagmiddag het bos en bezoekerscentrum Nunspeet heel erg aanraden. Jong en oud, het is leuk voor iedereen.

Ben jij al eens in dit bos geweest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Uitje voor de zondag: bezoekerscentrum Nunspeet”

 1. Jeej, Nunspeet ook eens in een blogje <3
  Kan het bezoekerscentrum wel dromen haha en het kabouterbos, ik kom zelf uit Nunspeet namelijk haha.
  Die toren vind ik nog een drama trouwens, ding staat nog scheef ook!
  Ook een leuke tip als je eens een rondje bos wilt doen is de auto neerzetten bij de Zandenplas en daar even lekker "struinen" zoals ik het maar even op z'n Nunspeets zeg. En uiteraard de zandverstuiving bij Hulshorsterzand, geweldig om te lopen. Als dat moeilijk gaat kun je ook langs de verharde paden.

  Beantwoorden
  • Het was mij niet opgevallen dat hij scheef was. Hij wiebelde wel, komt daardoor misschien dan!
   Bedankt voor de tip! De zandverstuiving was een paar keer op foto’s te zien in het bezoekerscentrum en ik vond het er heel mooi uitzien. Ga ik zeker een keertje naartoe dus!

   Beantwoorden
 2. Leuk! Ik ben me op het moment ook aan het verdiepen in leuke pareltjes in Nederland om eens te bezoeken. Deze gaat op mijn lijstje. Wat leuk dat ze er een kabouter route hebben voor de kids. Dat doet me denken aan vroeger, op de kleuterschool, mochten wij altijd op kabouterpad. Dat is een soort natuurpad, maar dan voor echt de hele kleintjes. Lekker de natuur ontdekken. Ook gaaf dat ze een expositie hebben en dat je daar dus ook eventjes kunt gaan zitten, lekker wat eten en drinken. En dan de bossen. I love! 😀 En ik herken het wel wat je zegt dat je alleen gaat. Ik heb afgelopen weekend ook veel foto’s genomen, maar mijn vriend benoemde het niet, maar ik merkte wel dat hij het soms een beetje irritant vond haha.

  Beantwoorden
  • Ja dat heeft mijn man dus ook. Hij vraagt dan soms of ik al klaar ben of loopt in zijn eentje vast door. Laat mij dan maar lekker alleen foto’s maken, hoef ik me ook niet te haasten

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.