NaNoWriMo – 50.000 worden in 1 maand

November staat voor mij, en voor veel anderen, in het teken van NaNoWriMo. National novel writing month. En dat houdt precies in wat je denkt; in 1 maand een boek schrijven. Je moet minimaal 50.000 woorden schrijven, omdat dunne boeken ongeveer zoveel woorden hebben. Als je graag 100.000 worden wilt schrijven mag dat natuurlijk ook. Verder zijn er geen regels. Je mag over elk onderwerp schrijven, je mag aan een nieuw boek beginnen of aan een boek waar je al mee gestart was, het mag in elke taal. Het maakt weinig uit, zolang je maar 50.000 woorden schrijft.

NaNoWriMo

Waarom?
Ik hoor je denken; waarom zou je hier aan mee willen doen? Het is toch veel gemakkelijker om in een jaar een boek te schrijven? Klopt. 50.000 woorden in 30 dagen is best een uitdaging. Het voordeel van NaNo is dat je extra gemotiveerd wordt. 30 dagen is veel overzichtelijker dan een heel jaar. Er ligt meer druk op waardoor je het schrijven minder snel uitstelt. En er schrijven duizenden andere mensen met wie je op het forum kan praten. Zo kan je elkaar motiveren en uit de schrijfdip halen.

Ik ben een uitsteller en ik ben heel goed in het bedenken van smoesjes waarom ik iets niet hoeft te doen. Dat werkt niet als je een boek wilt schrijven. En dat wil ik wel. Het lijkt me gewoon gaaf om te kunnen zeggen dat je een boek geschreven hebt. Daarom is dit voor mij ideaal. Ook merkte ik in het verleden dat ik de connectie met het verhaal kwijt was als er teveel tijd tussen het schrijven in zat.

typewriter-801921_640

Wat?
En wat ik dan ga schrijven? Geen idee. Ik moet er nog voor gaan zitten om te brainstormen. Hopelijk lukt dat morgen. Ik heb 1 zin in mijn hoofd voor een young-adult en dystopia boek. Met die ene zin kan ik misschien 5.000 woorden schrijven, maar meer ook niet. Er moet dus meer bij. Wie weet bedenk ik wel iets heel anders tijdens de brainstorm en ga ik een thriller schrijven. Alles is nog mogelijk dus!

Ter voorbereiding heb ik 2 boeken gelezen met schrijftips en ik heb eerder dit jaar natuurlijk ook al Schrijven kreng! gelezen. Ik leg straks alle tips die ik heb opgeschreven naast elkaar en dan ga ik schrijven. Hopelijk zoveel schrijven dat er minstens 50.000 woorden in mijn document staan op 30 november.

Doe jij ook mee met NaNo?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “NaNoWriMo – 50.000 worden in 1 maand”

  1. Wow, dit is de eerste keer dat ‘k daar van hoor (of is dat omdat ik Belgisch ben? 😉 ) In ieder geval, heel veel succes! ‘k Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  2. Ik heb echt heel veel zin in morgen! ik kan haast niet wachten en ben stiekem al begonnen met de eerste woorden. Haha. Ik zou je graag toevoegen als Buddy, wat is je naam op Nano? dan regel voeg ik je toe. 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.