Handletteringspullen bij de Kruidvat

Deze week heeft de Kruidvat een heleboel handletteringspullen in de aanbieding. Ik heb al heel veel, maar besloot toch even te kijken. De meeste dingen zijn heel goedkoop namelijk! En ze hebben van alles; stiften, labels, notitieboeken en werkboeken. Hier kan je zien welke spullen ze nu verkopen. Genoeg leuke dingen dus.

Omdat ik al heel veel stiften heb besloot ik alleen 3 boeken mee te nemen. Een notitieboek met papier met dotprint (handig voor bullet journals) en 2 werkboeken. Het werkboek handlettering was ik alleen benieuwd naar, want daar heb ik er al heel veel van. Het werkboek doodling leek mij wel handig, omdat ik totaal niet kan tekenen, maar dat wel graag wil leren.

Mijn interesse werd meteen getrokken door de notitieboeken. Er zijn 3 uitvoeringen (lijntjes, blank en dots). Ik vind papier met dots heel fijn voor bullet journaling en voor €1,49 is het echt heel goedkoop! Toen ik het thuis open maakte zag ik ook waarom het zo goedkoop is. Aan de boven- en onderkant een grote witte rand. Maargoed, je kan ook niet anders verwachten voor zo weinig geld.

Over het werkboek handlettering ben ik wel tevreden. Hij kost €1,89 en er staan best veel nuttige dingen in! Zoals elk handlettering boek begint het met een korte uitleg over handlettering en de spullen die je nodig hebt. Daarna volgen een paar pagina’s waar je verschillende lettertypes kunt oefenen.

Er zit een opbouw in het boek. Eerst maken ze het je gemakkelijk door de hele lijn, kader of banner te laten zien die je kunt overtrekken. Later krijg je een deel te zien die je moet afmaken. Zo leer je steeds beter hoe je het zelf moet doen. Bovenstaande pagina staat trouwens ook in het werkboek doodling. Kan je dubbel oefenen dus!

Verderop in het boek moet je zelf de hele lijn tekenen. De voorbeelden zijn niet heel ingewikkeld, maar wel leuk. Het is ook wel prettig dat ze niet heel ingewikkeld zijn, want dan kan je ze gemakkelijker natekenen.

De letters en woorden komen natuurlijk ook aan bod in dit boek. Zo zijn er verschillende pagina’s waar een aantal voorbeelden staan van letters in verschillende lettertypes, die je zelf kunt aanvullen of natekenen. Maar ze laten ook zien hoe je met verschillende lettertypes kunt spelen bij woorden met een tegenovergestelde betekenis.

Door het hele boek heen staan quotes. De quote staat dan op de linkerpagina en de rechterpagina is leeg. Hier kan je dus oefenen om de quote na te maken. De quotes hebben allemaal verschillende lettertypes en versieringen, zodat je veel verschillende dingen kunt oefenen.

Aan het einde zitten er nog aantal lege oefenpagina’s. De eerste paar pagina’s hebben lijntjes en de laatste hebben ruitjes. Helemaal achterin het boek zitten 6 lege kaarten die je zelf kunt versieren. Heel leuk, alleen zoals je ziet moet je ze wel eerst bijsnijden. De kaarten zijn ook van glimmend papier gemaakt, dus waarschijnlijk kan je er niet goed op werken met een fineliner. Dat is jammer.

De opbouw van het werkboek doodling (ook €1,89) is hetzelfde. Dus in het begin kan je nog voorbeelden overtrekken, of staan ze al deels gedrukt. Dat vind ik nog prettiger dan bij het handlettering boek, omdat ik dus totaal niet kan tekenen. Zelfs basisfiguren zoals een cirkel, vierkant en hart zijn al een uitdaging voor mij.

De illustraties die je leert tekenen zijn heel verschillend. Er zijn bijvoorbeeld vrij ingewikkeld versierde Matroesjka’s, maar ook deze planten die redelijk makkelijk zijn. Doodling moet voor mij simpel zijn, dus ik zal vooral dit soort pagina’s gaan gebruiken. En dat zijn pagina’s met deels afgedrukte doodles, of pagina’s die je zelf aan kunt vullen aan de hand van voorbeelden.

Als dat goed gaat kan je iets ingewikkeldere tekeningen gaan maken, die nog steeds simpel zijn. Zo is er een voorbeeld voor een feestpagina, maar kan je ook aliens tekenen en een aquarium aanvullen met vissen en planten. Gelukkig blijven ze vrij veel voorbeelden geven, waardoor het niet te moeilijk wordt.

Er is ook een klein beetje aandacht besteed aan tekst, met deze tekstwolkjes. Leuk om zo de doodles te combineren met het handletteren. Dit soort dingen vind ik heel leuk, dus die ga ik veel oefenen! De pagina’s aan het eind zijn hetzelfde als bij het handletteringboek. Eerst een paar blanco pagina’s en daarna weer 6 lege ansichtkaarten.

Voor welk werkboek zou jij kiezen? Doodling of handlettering?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Handletteringspullen bij de Kruidvat”

  1. Leuk! Naar aanleiding van je post heb ik ook deze aankopen gedaan. Heel blij mee. Eerst doorbladeren en dan aan de slag. Leuke ontspannende hobby he 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.