Huidverzorging van The Ordinary

Al jaren probeer ik nieuwe huidverzorgingsproducten om mijn huid wat rustiger te krijgen. Één keer vond ik een goed product, maar die is niet meer verkrijgbaar. Verder bleef het zoeken naar producten die daadwerkelijk deden wat ze beloofden. Uiteindelijk las ik iets over de producten van The Ordinary en ik besloot het te proberen. Ik kan vast verklappen dat ik enthousiast ben!

Mijn hormoonhuishouding is door mijn PCOS ontregeld. Hierdoor heb ik o.a. last van puistjes. Niet alleen puistjes, maar ook veel onderhuidse ontstekingen. Een paar jaar geleden schreef de huisarts een antibiotica lotion voor en dat hielp. Het is niet goed om dat langere tijd te gebruiken dus daarom bleef ik zoeken naar andere middeltjes. In de Facebookgroep voor vrouwen met PCOS las ik over The Ordinary. Een huidverzorgingsmerk waarbij je producten kunt combineren voor specifiek jouw klachten en door veel mensen de hemel in werd geprezen.

Ik besloot dat ik deze producten wel eens wilde proberen. Het is betaalbaar, dus het kon geen kwaad leek mij. Er is echter een nadeel van dit merk; ze hebben veel producten die voor een specifiek probleem zijn en de producten hebben de naam van de ingrediënten. Het is dus behoorlijk wat uitzoekwerk om te ontdekken wat je precies nodig hebt. Gelukkig zijn er veel mensen die uitleg geven over de producten en via de website van The Ordinary kan je via een chat persoonlijk advies vragen.

Het idee van The Ordinary is dat je verschillende producten met elkaar combineert voor een skincare die past bij jouw huid. Er zijn standaard routines te vinden, maar je kunt ook je eigen routine maken. Hierbij moet je wel opletten, want sommige producten mogen of kunnen niet met elkaar gecombineerd worden. Ook zijn er producten die je beter in de ochtend of juist in de avond kunt gebruiken, of maar 3x per week mag gebruiken.

Mijn routine

In de ochtend maak ik eerst mijn gezicht schoon met micelair water (gewoon van de trekpleister). Daarna smeer ik een klein beetje Caffeine solution 5% + EGCG onder mijn ogen. Dit helpt om je wallen minder pufferig en lichter te maken. Vervolgens gebruik ik 3 druppels Amino Acids + vitamine B5 (voor hydratatie, herstel en een gezondere huid). Daarna volgt mijn favoriete product: Niacinamide 10% + Zinc 1%. Dit reguleert de talg, verkleint poriën en vermindert roodheid en ontstekingen. Als ik niet zoveel tijd heb gebruik ik dit product altijd, omdat ik het idee heb dat deze het meest doet voor mijn huid. Ik eindig mijn routine met Azelaic Acid suspension 10%, dit helpt bij oneffenheden en vlekkerigheid.

’s Avonds heb ik twee verschillende routines die ik met elkaar afwissel. Beide keren begin ik met het schoonmaken van mijn gezicht met micelair water. Bij de eerste routine gebruik ik daarna de Glycolic Acid 7% toning solution. Deze werkt tegen oneffenheden en een vlekkerige huid. Daarna gebruik ik net als ’s ochtends de Caffeine Solution 5% + EGCG, de Amino Acids + B5 en de Niacimide 10% + Zinc 1%. Als afsluiting gebruik ik 1 of 2 druppels van de 100% Organic Cold-pressed Rose Hip Seed Oil. Dit is een hydraterende olie dat helpt bij huidveroudering. Ik sla de laatste stap ook vaak over, omdat mijn huid wat vet wordt van de olie. Ik zal de Rose Hip Seed Oil dan ook niet nog een keer bestellen.

Op de andere avond start ik na het schoonmaken met de Caffeine Solution 5% + EGCG en verdeel ik daarna 3 druppels van “Buffet” over mijn gezicht. Dit is een serum en heet Buffet als verwijzing naar alle dure serums met ingewikkelde en veelbelovende namen van andere merken. Daarna ga ik verder met 3 druppels Granactive Retinoid 2% emulsion. Dit product helpt tegen oneffenheden en huidveroudering. Ik rond de routine af met Natural Moisturizing Factors + HA. Zoals de naam al doet vermoeden is het een hydraterend product, daarnaast helpt het je huid herstellen.

Om bij te houden wanneer ik welk product heb gebruikt, heb ik de app Skincare geïnstalleerd op mijn telefoon. Hier staan alle producten van o.a. The Ordinary al in, waardoor je alleen maar hoeft aan te vinken welke producten je hebt. Vervolgens zie je hoe je ochtend- en avondroutine eruit ziet, deze routine kan je ook nog wijzigen en kunt ook producten van andere merken toevoegen. De app geeft aan welke producten je niet met elkaar mag gebruiken, maar je kunt ook handmatig een conflict toevoegen. Wanneer je aanvinkt dat je een bepaald product gebruikt hebt komt er een streep door de conflicterende producten te staan, zodat je weet dat je die niet meer kunt gebruiken.

Het resultaat

Hier zie je hoe mijn huid eruit zag voordat ik met de routine van The Ordinary begon. Vooral rondom mijn mond had ik veel bultjes. Ook waren mijn wangen rood en vlekkerig. Ik heb mascara op, maar verder geen make-up. Het was lastig om op de foto te krijgen, maar je kunt zien dat ik meerdere rode vlekken heb. Deels ontstekingen, maar ook verkleuringen/littekens. Dit was een redelijk goede dag, ik had ook regelmatig periodes met meer en grotere oneffenheden.

Inmiddels gebruik ik de producten van The Ordinary een half jaar. Ik vergeet het nog wel eens, maar ik gebruik het toch regelmatig. Ik merk dat het beter gaat met mijn huid. Zo heb ik minder last van onderhuidse ontstekingen en als ik ze heb zijn ze sneller weg. Ook heb ik minder puistjes en is mijn huid minder vlekkerig. Bovenstaande foto’s heb ik gemaakt op een slechte dag, dus ik ben tevreden! Voorlopig blijf ik de producten van The Ordinary gebruiken en als er iets op is zal ik het zeker opnieuw bestellen.

Kende jij The ordinary al? Hoe verzorg jij jouw huid?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Huidverzorging van The Ordinary”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.