Juli in foto’s – genieten van de vakantie

Vorige maand kwam er geen blog online waarin ik liet zien wat ik gedaan had. Zoals je in mijn update kunt lezen is er veel gebeurd, waardoor ik weinig heb gedaan wat ik kon delen en geen foto’s heb gemaakt. Daarom begin ik met 2 foto’s uit juni en ga ik daarna door naar juli. Ik kreeg 3 juli vakantie, dus ik heb vooral genoten van mijn vrije tijd en dat is te zien aan de foto’s.

In juni had ik mijn laatste stagedag bij de kleuters. Ik wist niet zo goed of ik kleuters wel leuk zou vinden, maar dat viel heel erg mee! Ik zie mezelf nog steeds niet als kleuterjuf, maar het is wel heel leuk om met kleuters te werken. Het was dan ook jammer dat ik nu al afscheid moest nemen. Voor iedere kleuter had ik een vergeet-me-nietje van karton met achterop een envelopje met vergeet-me-niet zaadjes. Leuk toch?

In juni was ik weer voor het eerst sinds maart op school. De lessen zijn vervallen of werden online gegeven, maar gelukkig konden de tentamens gewoon doorgaan. Het was ook leuk om mijn klasgenoten weer te spreken. De tentamens zijn goed gegaan. Alles wat ik gemaakt heb, heb ik ruim gehaald!

Ik ga niet zo heel vaak naar de kapper; ik vind het niet nodig en heb er een hekel aan. Het was al een tijdje geleden, maar door corona duurde het nog langer dan normaal. Mijn haar hing en ik kon er niets meer mee. Dit keer was ik bij een kapper waar ik tevreden over was, dus dat is een hele vooruitgang! Daarnaast is het heel fijn dat ik mijn haar weer los kan dragen en dat het goed valt. Volgende keer wacht ik niet meer zo lang voor ik naar de kapper ga denk ik.

Mijn vader was na een lange periode op zee (hij werkt in de offshore en kon niet naar huis door corona maatregelen) op tijd thuis voor zijn verjaardag. Hij wilt het nooit vieren, maar hij vindt het wel leuk om met mijn moeder en mij iets te eten. Dus we zijn nu met zijn drieën uit eten geweest. De eerste keer weer tijdens corona, maar we merkten niet heel veel van de maatregelen gelukkig.

Ik hoopte dat ik deze vakantie veel in de tuin kon zitten. Ik heb geen vakantieplannen, dus was helemaal klaar voor de zon. Naast de regen was er gelukkig ook zon waar ik van kon genieten. Op een dag kwam er tijdens het lezen steeds een vlinder op mijn been zitten. Heel bijzonder! Het maakte hem niets uit als ik bewoog en hij bleef maar terugkomen. En ik had niet eens iets zoets op mijn benen gesmeerd.

Mijn voortuin had eerst gras. Er zaten veel hobbels in, dus niet handig met maaien, ook niet vanwege de heg in het midden. Toen heb ik met mijn ex het gras verwijderd met het idee dat er grind in zou komen. Dat heeft lang geduurd, maar deze maand heb ik met mijn vader grind gehaald en in de tuin gegooid. Het sjouwen was zwaar, maar ik ben blij met hoe het er nu uitziet!

Normaal gesproken sport ik 1x per week bij de fysiotherapeut. Soms heb ik in plaats daarvan een behandeling nodig. Doordat ik door corona een aantal weken niet naar de fysio kon en daarna veel last van stress had, had ik iedere week een behandeling nodig en stond het sporten stil. Omdat ik door de vakantie meer tijd heb, hebben we besloten dat ik 2x per week kom. Zo kan ik sporten om mijn belastbaarheid te verhogen en kan ik een behandeling krijgen voor de pijn. Als het goed weer is ga ik op de fiets naar de fysio en dan kom ik dit soort uitzichten tegen. Heerlijk om doorheen te fietsen.

Al vanaf het begin van het schooljaar had ik een klik met 2 klasgenoten. We trokken veel op en hielpen elkaar. Omdat we het alledrie goed gedaan hebben dit jaar vonden we het een goed idee om het schooljaar gezamenlijk af te sluiten. Hoewel het anders ook een goed idee was omdat het gewoon leuk en gezellig is. We zijn uit eten geweest in Kampen. Het eten was erg lekker en het was zo gezellig dat we op een gegeven moment uit het restaurant werden gekeken haha. Doordat het al vrij laat was kon ik op weg naar de auto genieten van deze zonsondergang.

Ik ben al regelmatig met mijn moeder of ouders naar de zandsculpturen in Garderen geweest. Altijd leuk om te zien wat ze kunnen maken met zand. Mijn ouders vroegen of ik dit jaar weer mee wilde. Het thema was 75 jaar bevrijding. Er zaten weer een aantal indrukwekkende kunstwerken tussen. Sommige heel groot, anderen met veel detail.

De Apenheul is mijn favoriete dierentuin. Ik heb een abonnement dus ik kan er regelmatig heen. Ik wist dat het druk zou zijn door de zomervakantie, dus ik besloot een tijdslot voor de middag te kiezen. In de middag was het nog steeds druk, een stuk drukker dan verwacht. Maar het was wel fijn om er weer te zijn en het was prachtig weer om daar rond te lopen. Volgende week maar eens uitzoeken of de foto’s goed gelukt zijn.

Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.