Hygge omslagdoek – mijn huidige haakproject

Hygge, een woord dat je eerder voorbij hebt zien komen op mijn blog. Namelijk bij de review van het boek Hygge. Nu ben ik bezig met een omslagdoek waarvan het patroon is geïnspireerd op hygge. Het is een project van Scheepjes (een garenmerk) en het is een CAL geworden. Oftewel, iedere week ontvang je een stukje van het patroon. Zodra ik de omslagdoek zag was ik verliefd en wilde ik hem ook maken! Er zijn 4 verschillende pakketten, maar ik vond de kleursamenstelling van de Rainbow het mooist én het best bij mij passen.

Op dit moment zijn we bezig met week 6. Ik ben 3 weken later begonnen, dus ik moest wat inhalen, maar ik loop weer op schema! De hele omslagdoek wordt 1 meter 80, maar doordat je het patroon in stukjes krijgt is het goed te overzien. Ik heb normaal gesproken een hekel aan grote projecten, omdat er zoveel tijd en werk in zit, maar op deze manier heb ik er helemaal geen last van.

Naast haken moet je bij deze omslagdoek ook borduren. Iets wat ik ooit in een grijs verleden heb geprobeerd. Ik maakte een Nijntje voor neefje #1, ging daarmee verder bij neefje #2 en ik geloof dat uiteindelijk mijn moeder hem maar heeft afgemaakt voor neefje #3. Dus echt veel ervaring heb ik er niet mee. Daarnaast is borduren op een gehaakte ondergrond heel anders dan gewoon borduren. Toch valt het me heel erg mee! Ik vind het makkelijk, maar vooral ook leuk om te doen. Vooral de afwisseling tussen haken en borduren is fijn.

Ik ben heel benieuwd naar de omslagdoek als ik straks helemaal klaar ben, maar tot nu toe ben ik al heel erg blij! Ik word vrolijk van de kleurtjes en vind het fijn om eraan te werken. Het patroon is niet alleen geïnspireerd door hygge, maar je voelt je tijdens het haken en borduren ook regelmatig hygge. Dus het is een fijn vooruitzicht dat ik er nog 7 weken mee aan de slag kan!

Word jij ook zo blij van de kleurtjes?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Hygge omslagdoek – mijn huidige haakproject”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.