Meteen naar de inhoud

Ik ga scheiden

Tja, ik heb geen idee wat voor titel ik deze blog moet geven. Dus ik ga maar gewoon voor een duidelijke; ik ga scheiden. Mijn man en ik waren 7,5 jaar samen waarvan 2,5 jaar getrouwd. En nu is het over.

Waarom we gaan scheiden? Omdat mijn soon to be ex een ander heeft. Ook al langer verliefd was op haar. Er is heel veel gebeurd. Meer dan ik ooit had kunnen bedenken. Meer dan ik me zelfs nu kan voorstellen. Meer dan ik kan uitleggen. Het is onmogelijk voor ons om verder te gaan.

Ik woon al 3 weken bij mijn ouders. Ik ben niet alleen mijn man en mijn achternaam kwijt, maar ook mijn thuis. Gelukkig zijn mijn ouders zo lief geweest om een klein huisje voor mij te kopen. Daar kan ik eind augustus in en zo mijn eigen leven weer opbouwen. Het is dubbel, want het is een fijn huisje, maar het liefst had ik dit natuurlijk niet gehad.

Sinds begin deze maand vecht ik iedere dag om mezelf op de been te houden. Dat lukt de ene dag beter dan de ander. Er zijn heel veel dingen gebeurd. Dingen die ik niet zomaar kan vergeten of kan accepteren. Ik voel me kut. Ben blij dat ik net weer was gestart met een behandeling bij Altrecht. Het is een hele zware tijd, maar ik moet dit overwinnen. Ik moet alleen verder. Het voelt alsof ik gefaald heb, ook al weet ik dat het niet mijn schuld is. Het voelt als een bevestiging van al mijn twijfels over mezelf. Ik moet weer in mezelf gaan geloven en mij realiseren dat ik meer waard ben dan dit alles.

Ik ben gesloopt. Dit is niet de toekomst die ik voor me zag. Ik ben bang voor de toekomst. De toekomst die zo anders is dan ik hem vorig jaar voorspeld had. De toekomst waarin ik alles alleen moet doen. Waarin ik sterk moet zijn. Ik ben boos, bang, verdrietig en leeg tegelijk. Regelmatig voel en denk ik meer dan ik kan bevatten en lukt het mij niet om dingen onder woorden te brengen. Alles is zo dubbel. Van de fijne herinneringen tot de pijn van het laatste half jaar. Van genieten van het inrichten van een nieuw huis tot het huilen van het inpakken van mijn spullen in mijn oude huis. 9 van de 10 keer weet ik zelf niet eens wat ik voel of denk.

De hele scheiding heeft natuurlijk ook veel invloed op hoe het lichamelijk met mij gaat. Ik slaap slecht en heb veel spanning waardoor ik veel pijn heb. Ik zit regelmatig in een halve conversieaanval en de opkomende paniekaanvallen zijn nu ook bijna een dagelijks ding geworden. Maar ook de herbelevingen en de nachtmerries zijn erger dan ooit. De eerste 2 weken had ik kalmeringstabletten nodig om de dagen door te komen. Inmiddels doe ik het weer op eigen kracht. Het is zwaar, het lijkt soms onmogelijk, maar ik probeer mijn dagelijkse leven weer op te pakken. Leuke dingen te doen en gewoon naar mijn afspraken gaan ipv de hele dag in bed liggen.

Mijn blog was deze maand vrij stil. Niet alleen omdat ik nog niet over de scheiding kon vertellen, maar vooral omdat ik geen enkel concentratievermogen meer had. Ik heb meerdere keren geprobeerd om verder te gaan met de 1000 vragen aan mezelf. Eitje zou je zeggen, ik hoef immers alleen een paar vragen te beantwoorden. Maar zelfs dat gaat niet. Toch heb ik hoop dat ik het bloggen nu langzaamaan weer kan oppakken. Ik kan nu eindelijk eerlijk zijn tegen jullie en dat lucht op. Daarnaast merk ik dat mijn concentratievermogen weer een beetje terugkomt.
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

15 reacties op “Ik ga scheiden”

 1. Wat een vreselijk verhaal. En na zo lang samen te zijn geweest, uit elkaar omdat hij een ander heeft…. Lieve Leonie, ik wil je heel erg sterkte wensen. In ieder geval erg fijn dat je een huis voor jezelf hebt zo snel. Dikke knuffel van mij.

 2. ook wij zijn er ondersteboven van lieverd! en we maken ons zorgen om jou, maar zijn tegelijkertijd zó trots op je! we zien hoe je vecht, en hoe sterk je ondanks alles bent. je gaat het redden, dat weten we zeker! en in de tussentijd, maar zeker ook daarna, zijn en blijven we er voor jou! dikke kus!

 3. Wow. Dat is keiharde klap om mee binnen te komen. Ik schrok even heel hard mee.
  Ik reageer niet vaak maar lees je blogs bijna allemaal. En in al je blogs en ook je deelname aan dokters vs internet ben je zo ontzettend sterk. Maar snap ook dat die sterkte je zwakte kan zijn. Dat ervaar ik zelf ook bij mijn eigen ellende.

  Dat de conversie en paniekaanvallen nu vrij spel hebben is niet heel gek maar wel zwaar. Ben samen met jou blij dat je al weer bij Altrecht was begonnen. Die ondersteuning mogen krijgen is nu extra fijn.

  Ik wens je heel veel sterkte en steun. Je komt hier doorheen dat weet ik zeker.

  Heel veel liefs,

  Wanda

 4. Leonie, wij hebben elkaar al een tijdje niet gesproken maar ik wil je toch via deze weg ontzettend veel sterkte wensen met het verwerken van je verdriet. Ik zou je graag willen meegeven niet te veel eisen aan jezelf te stellen, alles wat jij oprecht voelt is niet gek, praat er vooral over, ook al denk je dat je iemand ermee lastig valt. Als mensen zich lastig gevallen voelen zullen ze dat echt wel zeggen, anders is het hun eigen probleem. En stel je prioriteiten, mijn motto is: Als ik er niets aan kán of wíl doen, dan moet ik het loslaten, hoe moeilijk dat ook is.

  Groetjes, Kimberly

 5. Jeetje wat een heftig bericht. Las pas bij Mara Tegendraads ook al dat ze ging scheiden. Zulke berichten laten me dan meteen piekeren over wat het met mij zou doen als het mij zou overkomen. Moet ik maar niet teveel aan denken, maar het lijkt me dus wel enorm zwaar om er dan ineens alleen voor te staan. Heel veel sterkte daarmee, hoop dat je snel je draai weer hebt gevonden.

 6. Mijn God, Leonie.. Ik weet niet wat zeggen. Behalve dat ik hoop dat het snel terug beter met je gaat en je de draad terug kunt oppikken. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het.. Een superdikke digitale knuffel!!!

 7. Vreselijk, Leonie! Wat ontzettend naar voor je! Ik hoop dat je jezelf de komende tijd kunt begeven tussen dingen die je goed doen. Ik wens je leuke dingen die in het verschiet liggen, misschien iets wat je kunt doen waardoor je je weer wat sterker voelt (omdat je iets leuks/goeds voor elkaar hebt gekregen). Heel veel sterkte en succes!

 8. Heftig! Heel heftig! Wel fijn dat je ouders je helpen. Hoe kwam je erachter dat hij een ander had? (daar hoef je uiteraard niet op in te gaan als je dat niet wilt)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.