Op zoek naar nieuwe vrienden

Ik denk er al heel lang over om deze blog te schrijven. En ik loop nog weer veel langer met het idee om nieuwe vrienden te zoeken. Maar beiden waren te eng. Toch ga ik het nu doen. Want als je nooit iets doet wat je eng vindt mis je een hoop mooie dingen.

Ik heb al eerder een blog geschreven over vriendschap en chronisch ziek zijn. Ik blijf dat lastig vinden. Niet alleen door mijn gezondheid, maar ook door mijn verleden. Toch groeit het verlangen naar meer vrienden alleen maar. Het is niet zo dat ik geen vrienden heb, maar het zijn er niet veel (ze betekenen wel heel veel voor me!) en door omstandigheden kan ik ze weinig zien. Dus het zou fijn zijn om meer mensen mijn vriend te kunnen noemen. Nu ik door de scheiding een nieuw leven op moet bouwen en niet meer naast iemand op de bank zit ’s avonds vind ik het tijd om op zoek te gaan. Het is doodeng. Wat als ik niet leuk genoeg ben? Wat als ik weer in de steek gelaten word? Maar daar probeer ik niet aan te denken. Ik probeer te denken aan mensen die ik spontaan kan bellen om iets te doen of met wie ik de hele middag spelletjes kan spelen.

Hoe ik vrienden ga vinden blijft een lastig punt. Ik kan momenteel niet werken en er is hier ook niet heel veel voor mensen van mijn leeftijd. Ik leer niet vaak nieuwe mensen kennen. Zonder nieuwe mensen ook geen nieuwe vrienden toch? Ik ga proberen om meer open te staan voor nieuwe contacten, harder mijn best te doen om daar iets uit te laten ontstaan en mij niet te verstoppen achter mijn angst. Maar dan is het alsnog nodig om eerst mensen te ontmoeten. Hoewel ik het wel echt wil proberen, vraag ik me af hoe reëel het is op dit moment.

Omdat ik mij veilig voel op internet en mijn leven zich daar voor een groot deel afspeelt heb ik besloten om internet in te zetten in mijn zoektocht naar vrienden. Ik heb 2 websites gevonden die mij aanspreken. Eentje gewoon gericht op het vinden van vrienden met bepaalde overeenkomsten. De ander is gericht op mensen met een psychiatrische aandoening. Klinkt zwaar, maar ik hoor daar zelf ook bij, dus het hoeft niet alleen maar zwaar te zijn. Daarnaast moet ik misschien gewoon wat vaker contact zoeken met mensen die ik al vaak op social media spreek om te kijken of daar wat uit ontstaat.

Dus ik ga mezelf op de markt gooien. Ik zal proberen mezelf kwetsbaar op te stellen en mensen toe te laten. Ik ga met mensen afspreken en kijken waar het schip strandt. Ik geef mezelf de kans om nieuwe vrienden te maken.

Hoe maak jij nieuwe vrienden?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

23 gedachten over “Op zoek naar nieuwe vrienden”

 1. Wat goed van je! Zelf vind ik het ook moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Vroeger ging dat vanzelf, ik heb geen idee hoe ik dat deed… De laatste tijd komt er niemand meer bij eigenllijk.. Ik heb er net als jij ook niet zoveel.

  Beantwoorden
 2. stoer hoor! en wie weet, vind je op je nieuwe woonstek wel wat aardige mensen. het hoeven niet meteen heel goede vrienden te worden, leuke kennissen waar je af en toe iets mee kunt ondernemen zijn ook leuk…

  Beantwoorden
 3. Hoihoi, mooi geschreven en ik begrijp het ook wel een beetje. Ben momenteel beter aan het worden van een eindeloos durende depressie en dan raak je ook veel vrienden kwijt of kost het zoveel energie en moeite, terwijl het juist zo fijn is om even iemand te bellen en daar lekker mee koffie te gaan drinken of naar het strand te gaan! Respect hoe je het allemaal verwoord hier. Liefs 🙂

  Beantwoorden
 4. Goed dat je op die manier je vriendenkring uitbreidt!
  Via mijn hobby’s (naaien, dansen) heb ik ook nieuwe vrienden ontmoet, vaak eerst via internet. En alleen eropuit trekken, naar een festival of concert, heeft me ook vaak leuke contacten opgeleverd.

  Beantwoorden
  • Ik vind dat altijd moeilijk. Ik ga wel eens ergens alleen heen, maar ik ben dan opeens heel verlegen. Maar ik ga wel iedere keer proberen om toch met mensen in gesprek te komen

   Beantwoorden
 5. Wat super stoer van je om dit zo op internet te delen! Ik snap heel goed wat je bedoelt en zou zelf ook wel mijn sociale contacten uit willen breiden 😀 mag ik vragen over welke sites jij het hebt?

  Beantwoorden
   • Laat ik nu net via durfjijmetmij je blog gevonden hebben. Oh jeej, een freak die Googlet 😉 Interessant om je blogs te lezen en knap dat je er zo over schrijft!
    Zou fijn zijn als je via deze sites, of op een andere manier, nieuwe contacten maakt!

    Beantwoorden
     • Hehe, alleen al via je voornaam en je woonplaats. Ik ben er zelf niet echt actief mee bezig of een uitgebreid profiel. Volgens mij is het ook niet erg actief, kan het verkeerd hebben. Ik keek ook alleen maar even rond onze leeftijd, mét profielfoto en recent online val je dan snel op.

 6. Hee meissie, heel veel succes met je zoektocht naar nieuwe vrienden. En niet afvragen: ben ik wel leuk genoeg want daar ligt het vast niet aan. Geniet van de dingen die je tegenkomt. Als het lukt ga een wandeling maken. Als je dat regelmatig doet kom je misschien wel iemand tegen met wie je een klik hebt. Forceer niets en probeer niet te hard je best te doen als je begrijpt wat ik bedoel je bent een leuke meid, het komt vast goed. Topper!

  Beantwoorden
 7. Heel veel succes. Ik kan me voorstellen dat het best even lastig is… Zoals het vroeger ging gaat het minder als je ouder bent. Ik ben overigens best benieuwd naar die websites waar je het over had.
  Ik merk zelf dat ik het onderhouden van contacten best lastig vind. Ook omdat ik niet zoveel mee maak… Tja, waar moet je het dan nog over hebben, denk ik dan vaak.
  Houd je ons op de hoogte? Ik hoop zo dat je fijne mensen om je heen vindt. <3
  Liefs

  Beantwoorden
  • Dat onderhouden vind ik in het begin ook vast lastig. Vooral als ik het gevoel heb dat ik er meer behoefte heb dan aan de ander. En ik ga proberen om af en toe een update te plaatsen!
   De websites zijn trouwens durfjijmetmij.nl en vriendinnenonline.nl

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.