Laatst gelezen boeken #8

Het lezen gaat weer wat beter, dus ik heb weer genoeg boeken gelezen om jullie over te vertellen! Één boek heb ik geluisterd, de rest gewoon gelezen. Ik heb wel meer dan één boek geluisterd, maar dat is vooral omdat ik alle Harry Potter boeken voor de 3e keer heb geluisterd en daar zal ik jullie niet telkens mee vervelen haha.

De Krijtman

De Krijtman gaat over een jonge groep vrienden die met elkaar communiceren door krijtmannetjes op de straat te tekenen. Op een dag wijzen de krijtmannetjes naar het lichaam van een meisje. 30 jaar later ontvangt een van de vrienden een brief met een krijtje en krijtmannetje. Hij probeert dan alsnog te ontdekken wie de moordenaar van het meisje was.

Ik had veel wisselende verhalen over dit boek gehoord. Zelf ben ik matig enthousiast. Het verhaal wordt verteld door het heden en flashbacks te combineren. De ontknoping is pas in de laatste paar pagina’s en is onvoorspelbaar. Dat was dus goed, maar ik ergerde mij aan de hoofdpersoon. Daarnaast vond ik de manier van schrijven niet zo prettig. Ik vind het niet spannend geschreven waardoor ik niet in het boek werd getrokken.

3/5 sterren

Bestel De Krijtman hier.

Dossier 64

Dit boek is deel 4 van de serie Q. Op zich kan je het boek ook lezen zonder de andere 3 delen gelezen te hebben. De serie gaat over een afdeling (bestaande uit 3 mensen) die oude zaken probeert op te lossen. In dit boek gaat het over een onderzoek naar meerdere mensen die opeens verdwenen zijn. Het lijkt gekoppeld te zijn aan een groepering die ongeschikte vrouwen steriliseert en illegale abortussen uitvoert.

Ik vond Dossier 64 leuk om te lezen. Het thema vond ik interessant en ik vind de leden van de afdeling Q gewoon leuk! Wat ik ook leuk vond was dat je door de terugblikken naar het moment van de moorden al denkt te weten hoe het afloopt. En dan is er opeens toch een twist!

4/5 sterren

Bestel Dossier 64 hier.

Iene miene mutte

De serie van M.J. Arlidge over rechercheur Helen Grace is razendpopulair. Dit is het eerste boek. Hierin moeten ze op zoek naar een seriemoordenaar die geen moorden pleegt. Twee mensen worden bij elkaar in een ruimte opgesloten en uitgehongerd tot er een keuze wordt gemaakt. De een moet de ander vermoorden om vrij te komen.

Ik vond het een heel goed boek en ik wil zeker de rest van de serie lezen! Het is interessant, verknipt en goed geschreven. Precies wat ik zoek in een misdaadthriller.

5/5 sterren

Bestel Iene miene mutte hier.

Het Rosie resultaat

Don Tillman is terug! Dit is het 3e boek in de serie. In de eerste 2 boeken ging hij op zoek naar een geschikte vrouw en trouwt hij met Rosie. Nu heeft hij een zoon Hudson en zijn er problemen op school. Er is het vermoeden dan Hudson autisme heeft. Iets wat Don uitgebreid analyseert, maar ook lastig vind aangezien Hudson zoveel op hem lijkt.

Ik heb erg genoten van de eerste 2 boeken over Don en dit boek was ook weer leuk! Hij is een goede vader en je merkt dat hij gegroeid is sinds het einde van boek 2. Gewoon een leuk, makkelijk leesbaar en grappig boek.

4/5 sterren

Bestel Het Rosie resultaat hier.

Homo Deus

In het boek Sapiens wordt uitgebreid omschreven hoe de mens is geëvolueerd tot wat we nu zijn. Homo Deus gaat verder waar Sapiens gestopt is. Er wordt gefilosofeerd over de toekomst, hoe de mens zich verder gaat ontwikkelen. Hoe wij omgaan met de toegang tot informatie, met technologische ontwikkelingen.

Na 200 pagina’s heb ik het opgegeven. Ik kwam niet door dit boek heen. Sapiens vond ik heel interessant, maar dit boek was te langdradig. Veel gedachtenspinsels over wat de mens zou kunnen worden. Op zich was ik het niet oneens met haar gedachten, maar ze gebruikte veel te veel woorden om het uit te leggen. Toen ik merkte dat ik iedere dag 25 pagina’s “moest” lezen om hem op tijd in te leveren bij de bieb ben ik gestopt. 25 pagina’s voelde teveel en dit boek las ik niet met plezier.

1/5 sterren

Homo Deus kan je hier bestellen.

Broertje

Lotte wordt gebeld door de Franse politie omdat haar vader vermoord is en haar autistische broertje de hoofdverdachte is. Ze vliegt naar Frankrijk om haar broertje te helpen en uit te zoeken wie de echte moordenaar is, want ze weet zeker dat haar broertje het niet gedaan kan hebben.

Dit boek lees je vanuit het oogpunt van 4 personen. Van 1 persoon lees je wat er eerder is gebeurd, de rest vindt plaats in het nu. Het is niet mijn favoriete schrijfstijl, maar het was wel duidelijk geschreven. Ook was het zo geschreven dat ik wilde weten hoe het afliep, ook al vond ik het verhaal niet zo goed. Het einde vond ik wat teleurstellend, omdat het voor mijn gevoel was afgeraffeld. Toch 3 sterren, omdat ik wel steeds verder wilde lezen.

3/5 sterren

Broertje kan je hier bestellen.

Welk boek heb jij als laatst gelezen?

Dit artikel bevat affiliatelinks.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

1 gedachte over “Laatst gelezen boeken #8”

  1. De eerste 4 heb ik ook gelezen! Voor wat betreft Krijtman ben ik het helemaal met je eens! Van deze schrijver hoef ik denk niet nog een keer wat te lezen. En Ienemienemutte: zó jammer dat ik de hele serie al uit heb! Broertje ga ik op mijn lijst zetten, dank je!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.