Ik ging naar een klimbos in de Ardennen

In mijn blog over ons weekend in de Ardennen schreef ik al dat ik een blog zou schrijven over het klimbos. Dat duurde wat langer, omdat ik momenteel weinig tijd en energie heb. Maar hier is hij dan; de klimbosblog! Ik word weer helemaal enthousiast als ik er aan terugdenk. Het was namelijk superleuk om daar te klimmen en klauteren!

Een klimbos is een bos waarin een parcours is gemaakt waardoor je tussen de bomen kunt klimmen. Dat kan via een touw, een net, een zipline, een touwladder, enz. Er is van alles mogelijk. Meestal zijn er verschillende hoogtes. Er zijn ook bossen waarbij je kunt kiezen uit verschillende niveau’s. En hoe moeilijker het niveau, hoe hoger je moet klimmen, maar ook hoe lastiger obstakels zijn.

Het klimbos in de Ardennen (wij waren bij Coo) was vrij simpel. Er was één parcours en dat was voor iedereen goed te doen. Er waren 2 stukken waarbij je kon kiezen uit 2 obstakels; een normale en een moeilijkere. Alles bij elkaar duurde het ruim 1,5 uur, maar ook dat verschilt per klimbos. Het is dus helemaal niet saai om regelmatig naar een klimbos te gaan, omdat het overal weer anders is.

Voordat je het parcours op gaat trek je een tuigje aan waar je een touw met 2 haken aan bevestigd. Tijdens het klimmen zorg je dat je altijd met 2 haken aan de veiligheidslijn zit. Als je dan bij een bocht een haak los maakt om aan een nieuw touw te maken, zit je nog steeds veilig vast aan de andere haak. Daarmee voorkom je dat je op de grond kunt vallen. Dat vond ik wel een fijn idee. Want ook al wilde ik dit heel graag, vond ik het ook heel eng vanwege mijn hoogtevrees.

Als kind heb ik eigenlijk nooit in bomen geklommen. Op school deden wij ook bijna nooit iets als apenkooi. Ik vroeg me dus af of ik wel behendig genoeg was. Ook was ik bang dat het lichamelijk te zwaar zou zijn en dat ik veel pijn zou krijgen of mijn spieren op een gegeven moment gewoon leeg waren. Dat viel allemaal heel erg mee. Zolang je rustig loopt en kijkt waar je je voeten neer kunt zetten is het qua behendigheid goed te doen. En hoewel ik die dag erna spierpijn had, hield mijn lichaam het tijdens het klimmen goed vol. Ik was moe, maar dat was het dan eigenlijk ook wel.

Ik vond het heel erg leuk om te doen en ik wil in de toekomst zeker vaker naar een klimbos gaan. Ik denk dat ik het zo leuk vind, omdat ik mij even kind kon voelen. En ik beweeg, maar het is niet te zwaar voor mij. Plus het is gewoon leuk om te merken dat je zoiets kunt.

Ben jij wel eens in een klimbos geweest?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Ik ging naar een klimbos in de Ardennen”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.