Laatst gelezen #11

De afgelopen maanden heb ik niet zoveel kunnen lezen. Ik was druk met school en in mijn vrije tijd had ik geen zin om te lezen of had ik daar niet genoeg concentratie voor. Het luisteren van boeken ging wel, dus 3 van de boeken in deze blog heb ik geluisterd. Hopelijk lukt het nu om weer wat meer te lezen! Sowieso omdat ik vakantie heb, maar ik vind het ook fijn om in de tuin te lezen als het mooi weer is.

Dertien

Deze thriller gaat over een Amerikaanse rechtzaak. Een Hollywoodster wordt vermoord en haar man Robert staat terecht. Alles wijst erop dat hij schuldig is, maar tijdens het proces begint zijn advocaat Eddie Flynn daaraan te twijfelen. Wat als iemand anders de moordenaar is? Iemand die in de jury zit om het proces te beïnvloeden?

Ik vond dit een heel goed boek en ik wilde niet stoppen met luisteren. Het bleef spannend en iedere keer als ik dacht dat ik wist hoe het zat veranderde alles weer. Het verhaal klopt, geen afgezaagde plottwisten en blijft interessant. Dit is eigenlijk deel 4 over Eddie Flynn, maar daar kwam ik pas achteraf achter. Je kunt het dus prima lezen zonder de andere 3 boeken eerst te lezen. Hoewel ik die nu ook wil lezen want misschien zijn die net zo goed!

5/5 sterren

Bestel Dertien hier

Mijn ware verhaal

Karin Bloemen heeft een boek geschreven over haar jeugd waarin ze is misbruikt door haar stiefvader. Ze omschrijft hoe ze is opgegroeid in angst en hoe dit haar beïnvloedde. Tussendoor worden stukken omschreven uit het heden waaruit blijkt hoe haar jeugd haar heeft gevormd.

Dit boek heb ik als luisterboek geluisterd en ik vond het erg indrukwekkend. Het wordt door Karin Bloemen zelf voorgelezen. Ze is open en weet duidelijk te omschrijven wat de acties van haar stiefvader met haar deden. Gelukkig heb ik nooit zoiets meegemaakt, maar ik kan mij voorstellen dat het anders te dichtbij komt en dit boek te moeilijk is om te lezen.

4/5 sterren

Mijn ware verhaal kan je hier bestellen

Knap voor een dik meisje

Ook dit boek heb ik geluisterd. Het gaat over Tatjana en haar strijd met haar gewicht. Ze hoort haar hele leven al wat anderen van haar lijf vinden en hoe ze het best af kan vallen. Afvallen lukt niet en ze krijgt stiekeme eetbuien en schaamt zich. Uiteindelijk doet ze mee met het tv-programma Obese en lukt het haar eindelijk om veel af te vallen. Maar tegen haar eigen verwachting in werd ze hier niet gelukkig van. Ze komt weer aan en begint de regie te nemen over haar lichaam en wat iedereen daar over heeft te zeggen.

Ik had veel positieve dingen over dit boek gehoord, maar ik had er niet zoveel mee. Misschien komt het omdat ik niet al mijn hele leven dik ben. Ik herken wel dat mensen vaak commentaar op mijn uiterlijk hebben (gehad), maar toch ik mij niet vinden in het boek. Ook vond ik de schrijfstijl niet zo interessant en raakte ik vaak afgeleid.

2/5 sterren

Bestel Knap voor een dik meisje hier

Dagboeken van Ellis en Bernie

Ellis en Bernie waren tieners tijdens de Tweede Wereldoorlog en verliefd. Zij liepen gevaar omdat ze Joods waren en moesten uiteindelijk onderduiken. Ze schreven elkaar in een dagboek, zodat ze na de oorlog konden lezen wat de ander meegemaakt had. 60 jaar later vindt Ellis de dagboeken en besluit om met hulp van haar dochter een boek te schrijven.

Voor school moest ik een geschiedenisles geven in de vorm van een mysterie. Ik stelde een vraag en gaf de leerlingen verschillende bronnen waarmee ze het antwoord moesten vinden. Tijdens mijn zoektocht naar een goed onderwerp kwam ik het verhaal van Ellis en Bernie tegen. Daar heb ik uiteindelijk ook mijn mysterie over gemaakt, maar het leek mij leuk om dan ook de dagboeken te lezen. Dus na mijn les heb ben ik begonnen in dit boek. Ik vond het in eerste instantie interessant, maar later was ik wel klaar met verliefde tienerpraat en de ouderwetse woordkeuze. Tussendoor stond er soms een stuk van de volwassen Ellis of haar dochter. Dat had wel een fijne schrijfstijl.

3/5 sterren

Bestel hier de Dagboeken van Ellis en Bernie

Pages & Co – Mathilda en de boekdwalers

Mathilda woont bij haar opa en oma die een boekwinkel hebben. Ze is dol op lezen en stelt zich graag voor hoe het zou zijn om met haar favoriete karakters te praten. Nadat ze een doos vindt met oude boeken van haar vermiste moeder ziet ze opeens twee van haar favoriete personages in de boekwinkel. Ze gaat zelfs op theevisite in Wonderland!

Dit is een kinderboek. Ik kreeg bij een bestelling een flyer van deel 2 en dat vond ik er leuk uitzien dus ik besloot het gewoon te lezen. Doordat het een kinderboek is leest het erg snel, wat best fijn is omdat ik momenteel niet zoveel concentratievermogen heb. Het verhaal was simpel, maar op zich wel leuk. Ik vond het vooral leuk dat Mathilda zo enthousiast is over boeken, waardoor ik zelf ook zin kreeg om weer meer te gaan lezen.

3,5/5 sterren

Pages & Co – Mathilda en de boekdwalers bestel je hier

Lees jij meer of juist minder in de zomer?

Dit artikel bevat affiliatelinks.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.