Kerstkaarten handletteren

Volgende maand is het al kerst, dus het wordt weer tijd om langzaamaan na te denken over kerstkaarten. Ik vind het altijd leuk om een kerstkaart te sturen die niet iedereen al heeft. Omdat ik ook bezig ben met handlettering sinds kort leek het mij leuk om dat te combineren!

kerstkaart-handlettering

Handlettering kost veel tijd. Ik had geen zin om iedere kaart los te gaan maken. Nu kan je één ontwerp maken en alles overtrekken met carbonpapier, maar dat kost alsnog vrij veel werk. Gelukkig kan het ook anders! Ik zou mijn kerstkaarten maken bij Kaartje2go. Daar kan je kaarten bestellen die al ontworpen zijn, maar je kunt ook je eigen kaart ontwerpen. Veel mensen doen dat al met een foto, maar ik besloot het iets anders te doen.

kerstkaarten-handletteren

Eerst ging ik op zoek naar inspiratie voor mijn teksten. Ik heb er drie overgenomen en één zelf bedacht. Bij het maken van de handlettering probeerde ik al op te letten op het soort kaart waar hij op kwam te staan. Ook heb ik bewust alles zwart-wit gehouden (op de rode neus na), maar je kunt het natuurlijk ook heel kleurrijk maken. Na het tekenen heb ik het ingescand en in photoshop nog iets bewerkt. Ik heb de belichting en het contrast omhoog gedaan, om te zorgen dat je niet meer kon zien dat het op een blaadje was getekend.

kerstkaarten-gehandletterd

Bij het maken van de kaart kan je kiezen uit formaat en het soort papier. Er zijn glanzende en matte kaarten. De kaarten met een glanslaag zijn mooi voor fotokaarten, maar ze zijn ook mooi voor de feestdagen. Als je niet helemaal tevreden bent over je handlettering en de kerstkaart nog een beetje kaal vind, kan je ook nog kiezen uit vele versiermogelijkheden. Er zijn veel stickers die je kunt toevoegen. Niet alleen aan de voorkant trouwens, je kunt het ook gebruiken om de binnenkant mee te versieren.

originele-kerstkaarten

Als je niet zo creatief bent, of weinig tijd hebt is er ook nog keuze genoeg uit een van de andere kerstkaarten. Ze zijn er van traditioneel tot modern. De kaarten kan je in verschillende formaten bestellen, dus als je echt wilt opvallen tussen alle andere kerstkaarten kan je gewoon een hele grote bestellen haha! Het voordeel van online bestellen is dat je de kaarten meteen kunt schrijven en laten versturen. Zo hoef je zelf niet meer de deur uit en heeft toch iedereen een kerstkaart op de mat liggen.

Weet jij al welke kerstkaarten jij dit jaar gaat versturen?

Dit artikel betreft een samenwerking.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

7 gedachten over “Kerstkaarten handletteren”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.