Laatst gelezen boeken #4

Ik schreef ooit blogs over de boeken die ik als laatst gelezen had. Maar nadat ik vorig jaar een eeuwigheid bezig was met het 5e boek van Game of Thrones ben ik het vergeten. Tegenwoordig lees ik weer wat meer, dus daarom heb ik besloten om deze serie weer op te pakken! Dit zijn de laatste 4 boeken die ik heb gelezen en ik vertel jullie wat ik ervan vond.

Harry Potter en het vervloekte kind

Dit is eigenlijk geen boek, het is gewoon een toneelscript dat is uitgegeven als boek. Omdat ik zelf toneelspel ben ik het lezen van een script wel gewend. Ik hoorde veel mensen dat ze het lastig vonden lezen, maar daar had ik dus geen moeite mee. Ik had wel moeite met het verhaal. Vooral het einde. De kracht van Harry Potter was de geloofwaardigheid. Ondanks dat de boeken vol met dingen staan die niet kunnen vond ik het altijd geloofwaardig. Dat had ik bij dit boek niet. Er gebeurden dingen die ik zelfs voor de magische Harry Potter wereld niet vond kloppen. Daarnaast merkte je echt dat het een toneelstuk was, omdat het verhaal heel snel ging. Alles bij elkaar vond ik het enorm tegenvallen.

2/5 sterren

Het Rosie effect

Vorig jaar las ik al het Rosie project. Ik vond het een geweldig boek, dus ik was benieuwd naar het vervolg. Aan mijn verwachtingen werd voldaan, ik vond dit boek net zo leuk als het eerste boek. Don ging in het eerste boek op zoek naar de perfecte partner. Nu woont hij samen met die partner en blijken ze een kind te krijgen. Dat is lastig voor iemand die alles plant. Het is aandoenlijk om zijn worsteling te lezen, maar ook hoe hij probeert alles op te lossen. Don heeft gewoon een plekje in mijn hart veroverd. Ik hoop ook dat er nog een 3e deel komt over zijn leven als vader, lijkt me ook heel leuk!

4,5/5 sterren

Wat ons niet zal doden

Dit is het 4e boek in de Millennium serie van Stieg Larsson. Hij is echter niet geschreven door Stieg Larsson, omdat die is overleden. Veel mensen vonden dit boek tegenvallen of konden er niet goed inkomen. Daarom heb ik het lang uitgesteld om aan dit boek te beginnen. Toch viel het mij heel erg mee. Het past redelijk goed bij de andere 3 Millenium boeken en de personages gedragen zich ook ongeveer hetzelfde. Toch was ik minder onder de indruk van dit boek dan van de andere 3 boeken. Ik weet niet of het komt door de schrijfstijl of omdat het verhaal gewoon wat minder spannend is (en het spannende deel zit ook pas helemaal op het eind), maar ik ben gewoon niet superenthousiast.

3,5/5 sterren

Verlaten – Gone #1

Van de ene op de andere dag verdwijnt in een dorpje iedereen boven de 14 en verschijnt er een muur om het dorp heen. Daar werd mijn interesse een per jaar geleden al door gewekt, maar toch kwam het lezen van dit boek er nooit van. Ik ben er nu eindelijk aan begonnen en ik ga de andere delen van de serie ook wel lezen. Het idee van het verhaal is interessant. Halverwege het boek blijken een aantal kinderen opeens een soort magische superkrachten te hebben. Dat vond ik zonde. Ik had het niet verwacht en vond niet dat dat het verhaal beter maakte. Maar het lukte me om daar redelijk doorheen te lezen, waardoor ik het uiteindelijk toch een leuk boek vond. Ik hoop alleen dat in de komende boeken de focus niet steeds meer op het superkrachtengedeelte komt te liggen.

4/5 sterren

Hebben jullie een van deze boeken gelezen?

Dit artikel bevat affiliatelinks.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

9 gedachten over “Laatst gelezen boeken #4”

  1. Ja! De beide Rosie boeken; geweldig! Ik kom niet stoppen met lezen. Over Harry Potter en wat ons niet zal doden was ik nog minder enthousiast dan jij…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.