Hoe bespaar je geld op een dagje uit?

Hoewel je het hele jaar een dagje uit kan, is het in de zomer vaak een stuk populairder. Het is beter weer, mensen zijn vrij en willen graag iets leuks doen. Nu zijn er natuurlijk altijd wel gratis dingen te vinden, maar veel populaire dagjes uit kosten geld. Dat kan best oplopen, zeker als je met 4 personen op pad gaat. Maar gelukkig zijn er een aantal manieren om geld te besparen en het dagje uit betaalbaarder te maken.

Korting

Als wij ergens heen ga zoek ik van te voren altijd naar korting. Ik start standaard bij de ANWB. Zij hebben op hun website de mogelijkheid om voor veel uitjes online tickets te kopen. Meestal bespaar je daar een paar euro mee. Niet supervoordelig, maar alle beetjes zijn mooi meegenomen. Er zijn natuurlijk ook nog genoeg andere websites die korting aanbieden. Kan je niets vinden? Ga dan naar de website van het uitje zelf. Vaak kan je daar ook etickets kopen en die zijn dan bijna altijd wel een euro goedkoper.

Sparen

De Albert Heijn heeft ieder jaar een actie om met 10 euro korting naar de Efteling te gaan. Bij Jumbo kan je ieder jaar sparen voor korting op verschillende uitjes. Iedereen heeft boodschappen nodig, dus waarom dan niet even sparen voor een leuke korting? Vraag dan meteen even aan de mensen in je omgeving of ze de zegels voor je willen bewaren. Dan gaat het een stuk sneller!

Goedkope tickets

Het kan ook wel de moeite waard zijn om eens bij Vakantie veilingen te kijken. Daar staan ook regelmatig tickets op voor dagjes uit en dan kan je zelf bepalen hoeveel geld je ervoor over hebt. En als je op het goede moment biedt heb je misschien wel heel goedkoop kaartjes voor je favoriete pretpark. Zo ben ik al meerdere keren goedkoop naar een park gegaan.

Eten en drinken

Met alleen een toegangskaartje ben je er nog niet. Je wilt die dag ook nog iets eten en drinken. Ook dat kan vrij duur zijn als je voor meerdere personen de hele dag eten en drinken moet kopen in een park. Maar ook hier kan je op besparen. Soms staat er op de achterkant van het toegangskaartje of de plattegrond een kortingsbon. Je kunt natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen. Dat mag vrijwel altijd. Het is dan fijn om het in een klein koeltasje te stoppen (of in een gewone tas met koelelementen) zodat je ’s middags geen kleffe boterhammen hoeft te eten.

Hoe bespaar jij geld op een dagje uit?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

8 gedachten over “Hoe bespaar je geld op een dagje uit?”

 1. Tickets met korting kopen doe ik, als het mogelijk is, altijd. Hetzelfde geldt voor eten en drinken meenemen naar een park. Verder moet ik bekennen dat ik op een uitje of vakantie o.i.d. niet zo op m’n geld let.

  Beantwoorden
 2. Als wij een dagje weg gaan besparen we eigenlijk nooit op het eten. We (ik) heb geen zin om de hele dag met een zware tas eten te sjouwen en vervolgens rugpijn te krijgen. Vaak kopen wij entreekaartjes via vakantieveilingen of bijvoorbeeld social deal.

  Beantwoorden
  • Snap ik, wij nemen ook nooit veel eten mee. Ik neem altijd een flesje water mee, maar dat doe ik sowieso altijd als ik de deur uit ga (zelfs met boodschappen doen). Dus dat ben ik wel gewend. En dan meestal alleen nog iets van koek en de rest kopen we ook bijna altijd daar ter plekke.

   Beantwoorden
 3. Ik bespaar ook door met korting tickets te kopen, Air miles in te ruilen of punten te sparen. Maar als we dan eenmaal weg zijn, dan bezuinigen we eigenlijk nergens op. Ik kan me van vroeger thuis het gehannes met volle tassen en koelboxen door zo’n pretpark nog goed herinneren en dat doe ik liever niet.

  Beantwoorden
 4. Ik bespaar op dezelfde punten als jij en ik probeer soms tickets te scoren via marktplaats. Maar alleen als ik ze kan afhalen en het adres in de buurt is. De postcodeloterij voordeelagenda heeft ook veel kortingsbonnen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.