Laatst gelezen boeken #6

Ik vond het tijd om weer een blog te schrijven over de boeken die ik de laatste tijd gelezen heb. Tot mijn verbazing is het al ruim een jaar geleden dat ik voor het laatst zo’n blog heb geschreven. In de tussentijd heb ik ook niet heel veel gelezen. Tijd om daar weer verandering in te brengen!

Sapiens

Ik vind het best interessant om dingen te lezen over evolutie. Het fijne aan dit boek vond ik dat het makkelijk te lezen was. Dus een interessant en leerzaam boek, maar ook een boek dat je voor je plezier leest. Het boek is opgedeeld uit het verleden (dus hoe de mens ontstaan is en zich ontwikkeld heeft), de recente geschiedenis en het heden, maar ook een voorspelling van de toekomst.

Ondanks dat ik al wel het een en ander wist over de geschiedenis van de mensheid, heb ik wel dingen bijgeleerd. Helaas ben ik het meeste weer vergeten, maar dat is een goede reden om het boek later nog een keer te lezen.

4/5 sterren

Dagboek van een boekverkoper

Dit boek is precies wat de titel doet vermoeden; een dagboek van een boekverkoper. Ik had er veel positieve verhalen over gehoord, waardoor ik dit boek ben gaan lezen. Ik kan mij alleen maar aansluiten bij die positieve verhalen. Ik baalde zelfs dat ik het boek zo snel uit had.

Shaun heeft een boekwinkel in Schotland. Hij schrijft over de dagelijkse gang van zaken en dat weet hij leuk te omschrijven. Het helpt dat hij over een aantal opmerkelijke klanten kan schrijven. En hij heeft een vreemde medewerker. Zijn winkel lijkt mij trouwens heel leuk om een keer te bezoeken!

4/5 sterren

Dagboek van een boekverkoper kan je hier bestellen.

Judas: een familiekroniek

Dit boek heb ik als luisterboek in de taxi naar therapie geluisterd. Ik heb in het nieuws weinig gevolgd over Willem Holleeder, dus ik had weinig kennis voor ik dit boek ging lezen. Astrid schrijft over het leven met haar broer, de beruchte crimineel. Dat was op zich interessant, maar ik werd er niet helemaal ingezogen. Ik weet niet precies waar het door kwam. Misschien de vele tijdsprongen, misschien ook omdat ik voor een luisterboek ipv leesboek gekozen heb.

Al met al geen slecht boek. Er zaten zeker interessante stukken in, maar ik ben niet laaiend enthousiast.

3/5 sterren

Judas kan je hier bestellen.

Pijn zonder strijd

Tijdens het half jaar van mijn therapie heb ik een aantal zelfhulpboeken gelezen. De meeste heb ik niet uitgelezen, maar dit boek wel. Het is geschreven door mijn hoofdbehandelaar  en ik las een aantal dingen die in de therapie ook naar voren kwamen. Toch stond er vooral veel nieuwe informatie in. Het heeft ervoor gezorgd dat er bij mij de nodige kwartjes zijn gevallen. De combinatie van de theorie en de ervaring van patiënten werkte goed voor mij.

Door dit boek ben ik vooral gaan beseffen dat ik mezelf serieus moet nemen. Dat ik niet steeds over mijn grenzen moet gaan en mijn klachten niet moet afzwakken. Maar ik heb ook dingen geleerd over het ontstaan van klachten.

4/5 sterren

Pijn zonder strijd kan je hier bestellen.

Dagboek van een getuige

Dit boek is het vervolg van Judas. Ook deze heb ik als luisterboek in de taxi geluisterd. In dit boek omschrijft Astrid hoe het is om tegen haar broer te getuigen, het gaat veel minder over hoe het vroeger was. Ook nu merkte ik dat ik niet echt in het boek werd gezogen. Wel vond ik het weer interessant. Uiteindelijk vond ik dit boek prettiger geschreven. Het werd duidelijk hoe erg haar leven is beïnvloed door de getuigenis tegen haar broer. Ik merkte dat ik aan het eind graag wilde weten hoe het afliep, maar dat kan natuurlijk niet, omdat de zaak nog bezig is.

3/5 sterren

Dagboek van een getuige kan je hier bestellen. 

Dit artikel bevat affiliatelinks.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Laatst gelezen boeken #6”

  1. Judas heb ik ook gelezen. Vond het erg interessant al vond ik het op bepaalde punten niet helemaal kloppen. ( zo beweert ze het ene moment dat haar zus geen geld heeft en geen dure merkkleding bezit en op een ander punt in het boek ineens weer wel.) Dagboek van een kroongetuige staat ook nog op mijn te lezen lijst.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.