Laatst gelezen boeken

Ik lees regelmatig boeken en het leek me leuk om dat met jullie te delen. Daarom zal ik vanaf nu regelmatig een artikel schrijven over de laatste boeken die ik gelezen heb! Op dit moment heb ik alleen ‘echte’ boeken, omdat ik mijn boekenkast aan het leeglezen ben. Normaal lees ik juist meer e-books.

recente boeken

De vakantie van Rachel
Dit boek lag al jaren in mijn boekenkast. Het gaat over de drugsverslaafde Rachel die naar een afkickkliniek gaat en denkt dat ze daar kan genieten van sauna’s en massage. Dat is natuurlijk niet het geval. In deze chicklit wordt haar zogenaamde vakantie op een grappige manier verteld.

Toen ik dit boek kocht las ik nog wel eens chicklit en het verhaal klonk leuk. Het verhaal klonk nu nog steeds leuk, maar ik lees nooit meer chicklits. Ik kom er steeds moeilijker doorheen. Dat was bij dit boek ook het geval. Het idee van het boek was op zich wel leuk, maar het was ook niet meer dan dat. Het was niet heel bijzonder en het las ook niet erg snel. Het was voor mij een bevestiging dat ik ga stoppen met chicklits lezen. Duidelijk niet meer mijn genre.

3/5 sterren

Wolvennacht
Ik heb geen idee meer hoe ik aan dit boek kom. Volgens mij heb ik het ooit bij de Wibra gekocht. Wolvennacht gaat over een gijzeling live op tv. Dat sprak mij wel aan. Toch stond dit boek ook al vrij lang in mijn kast. Tijd om te lezen dus!

Dit boek heeft mij positief verrast. Ik had er nog nooit van gehoord, ook niet van de schrijver. Het verhaal zat goed in elkaar en de schrijfstijl was fijn. Wat ik vooral heel fijn vond dat er kleine hoofdstukken waren om ieder moment te kunnen beschrijven. Hierdoor leek het alsof je erbij was en las het gemakkelijk weg. Een aanrader dus!

4/5 sterren

boeken

Drie
Dit boek staat in vergelijking met de rest nog niet zo lang in mijn boekenkast. Dit is namelijk een boek dat ik gratis kreeg op het Boekenfestijn waar ik vorig jaar was. Het verhaal sprak mij niet heel erg aan, maar gratis is altijd mooi mee genomen toch?

Drie gaat over 3 mannen die door een natuurkundige fout hetzelfde verleden delen. Uit 1 persoon zijn dus opeens 3 personen ontstaan. En dat idee was op zich goed, maar de uitwerking was wat minder. Sowieso vond ik er teveel natuur- en wiskundig geneuzel instaan, maar het voelde constant of het verhaal niet echt afgemaakt werd. Jammer, want ik denk dat er dan wat meer in had gezeten.

2/5 sterren

Moordcijfers
Ook dit boek heb ik denk ik ooit bij de Wibra gekocht omdat het verhaal mij aansprak. Dit boek heeft net als Wolvennacht met tv te maken. Ook met een gijzeling trouwens. Alleen is de gijzeling niet live op tv. Nu wordt de zenderbaas gedwongen om bepaalde dingen uit te zenden, omdat anders de gijzelaars vermoord worden.

Dit boek had weer te maken met een matige uitvoering. Het verhaal leek wel leuk, maar ik vond de schrijfstijl niet fijn en het bleef ook allemaal een beetje oppervlakkig. Er had veel meer diepgang in gekund, dan was het boek ook veel spannender geworden. Een beetje teleurstellend dus.

2,5/5 sterren

Heb jij een van deze boeken wel eens gelezen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Laatst gelezen boeken”

  1. Wolvennacht heeft mij ook positief verrast! het zat ooit in een pakket en stond hier ook al lang in de kast. ik had het zo uit! waar ik benieuwd naar ben: heb jij de boeken die tegenvielen helemaal uitgelezen? ik ben daar mee gestopt. als ik een boek echt niks vind voel ik me niet verplicht om het uit te lezen…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.