Lentefoto’s

Afgelopen weekend was het heerlijk weer en had ik bijna een zomers gevoel! De vele bloesem aan de bomen wees erop dat het toch echt nog meer lente was. Het was al een tijdje geleden dat ik foto’s had gemaakt, dus ik besloot mijn camera te pakken om alle lentepracht vast te leggen. Ik word helemaal blij van de foto’s, dus ik dacht, laat ik ze ook met jullie delen!

In onze tuin hebben wij vrij veel planten voor bijen en vlinders. Goed voor de natuur, maar ook fijn als je van macrofotografie houdt! Ik heb nog geen echte macrolens, maar ik vind het wel leuk om insecten te fotograferen. Het is iedere keer weer een uitdaging om het insect scherp te krijgen. Dus als ik achteraf een scherpe foto blijk te hebben maak ik even een vreugdedansje.

Bij het vullen van de tuin hebben we rekening gehouden met de verschillende bloeitijden. Er is dus van het vroege voorjaar tot het najaar altijd wel iets wat bij ons in de bloei staat. Heel fijn, want ik vind een plant die bloeit en mooie kleuren heeft leuker dan een plant die enkel groen blad heeft.

Ik woon in een hele groene gemeente (Dronten). Er wordt veel tijd en geld gestoken in het onderhoud van het groen en hoewel er regelmatig bomen worden gekapt, staan door de hele gemeente heen veel bomen.

Ook staan er ieder voorjaar in bijna ieder grasveld een heleboel narcissen. Zodra ik zie dat de narcissen weer bloeien voel ik die lentekriebels weer. En het staat ook gewoon vrolijk!

In de straat achter ons huis staan heel veel Japanse bomen waar in de lente lekker veel bloesem in zit! Het ziet er supermooi uit en ik vind het altijd jammer als de bloesem van de bomen valt. Dan ligt overigens ook meteen de hele straat onder de kleine blaadjes.

Hoewel ik al heel blij werd van alle bloesem en narcissen, maakte die mooie strakke blauwe lucht mij ook intens blij!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

14 gedachten over “Lentefoto’s”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.