Grote update – studie, werk, gezondheid en privé

Het is veel te lang geleden dat ik mijn laatste blog heb geschreven, dus tijd voor een grote update! Er is namelijk veel veranderd en dat deel ik graag met jullie.

Voor de zomervakantie heb ik mijn afstudeerstage afgerond. De laatste weken heb ik alleen gewerkt aan mijn stage en heb ik mijn verslagen gelaten voor wat het was. Het was te zwaar om alles te combineren. Gelukkig was dat het waard en heb ik mijn stage gehaald. Daarna ben ik in de vakantie aan de slag gegaan met mijn verslagen. Het waren drie verslagen waarvan ik een deel al gemaakt had, dus dat was te doen. Ik had geen vakantiegevoel, maar gelukkig ook geen stress. Aan het eind van de vakantie stonden al mijn verslagen klaar om ingeleverd te worden (het moest op een specifieke datum ingeleverd worden) en was ik klaar voor een nieuwe avontuur. Vorige week hoorde ik dat mijn laatste verslagen voldoende waren dus ik ben geslaagd! Het voelt als een gigantische opluchting dat ik niets meer hoef te doen voor school en ik ben heel blij dat ik mijn opleiding in 2 jaar heb afgerond. Ik heb het gevierd met champagne, taart, spelletjes en we gaan een weekendje ontspannen in een luxe hotel.

Klaar voor een nieuwe avontuur? Ja! Ik werk sinds het nieuwe schooljaar op een school in Lelystad. Ik sta 3 dagen in de week voor groep 4. Het is een zwangerschapsvervanging en dus tijdelijk. Tot de kerstvakantie werk ik hier en daarna zie ik wel weer verder. Er is op dit moment zo’n groot lerarentekort dat ik er vertrouwen in heb dat ik weer iets vind. Het was even spannend en wennen, maar inmiddels heb ik mijn draai gevonden en heb ik het erg naar mijn zin! Ik heb leuke collega’s en een leuke klas. Ik twijfelde of 3 dagen werken niet teveel was, maar tot nu toe gaat het goed. Ik ben wel moe, maar ik kan daarnaast ook nog dingen voor mezelf doen.

Met mijn gezondheid gaat het steeds beter. Naast 3 dagen werken kan ik ook meer dingen doen dan een paar maanden geleden. Ik herstel sneller en ben soms verbaasd over alles wat ik kan. Het is fijn om te merken dat er eindelijk vooruitgang is. Daardoor ben ik ook gemotiveerd om verder te werken aan mijn belastbaarheid bij de fysiotherapeut. Ondertussen geniet ik van de nieuwe mogelijkheden en blijf ik proberen wat ik kan. Ik heb nu redelijk wat energie en niet zoveel pijn, hopelijk blijft dat als het weer slechter gaat worden. Ondertussen houd ik wel mijn grenzen in de gaten, omdat ik mezelf niet wil overbelasten. Ik probeer dus ook rust in te plannen en niet teveel activiteiten achter elkaar te doen.

En verder? Het gaat goed met mij, ik ben gelukkig. Ik geniet en ben tevreden over de verschillende facetten van mijn leven. Het voelt goed om te werken, ik voel ruimte om mijn hobby’s op te pakken, ik heb een fijne vriend, ik kan weer dansen en voel mij optimistisch. Het gaat beter met de zelfcompassie, ik zie hoeveel ik gegroeid ben en kan daar ook trots op zijn. Ik kan er lang over doorgaan, maar het gaat gewoon goed!

Nu ik meer energie en ruimte heb ga ik proberen om het bloggen ook weer op te pakken!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.