Liefde voor lijstjes

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik dol op het maken van lijstjes. Lijstjes van boeken die ik nog wil lezen, boodschappen die ik moet halen en dingen die ik nog moet doen. Ik maak overal een lijstje van. Sowieso omdat mijn geheugen niet zo goed werkt, maar ook omdat ik dan beter het overzicht kan bewaren. Ik ben namelijk behoorlijk chaotisch, maar ik kan niet goed tegen chaos. Slechte combi. Mijn lijstjes helpen daar bij!

Lijstjes maken

Ik heb natuurlijk al mijn bullet journal, maar daarnaast heb ik ook nog lijstjes op mijn telefoon staan en allerlei post-its op mijn bureau liggen. In mijn bullet journal maak ik een planning van een week en maak ik lijstjes die niet zo snel veranderen. Verlanglijstjes, mooie quotes  en blogideeën staan hier dus in.

Op mijn telefoon heb ik vooral lijstjes staan die ik langere tijd nodig heb, maar die ook handig zijn om altijd bij je te hebben. Hier staan een paar lijstjes op van volgorde van boekenreeksen, series die ik nog wil kijken en dingen die ik nog een keer wil kopen. Daarnaast heb ik de app van de Albert Heijn waar ik altijd mijn boodschappen in noteer. Ik heb Wunderlist waarin ik dingen voor mijn blog noteer en een lijst heb staan met de lessen van mijn thuisstudie (waar ik trouwens ook al maanden niks meer mee heb gedaan).

Dan heb ik nog een notitieboekje liggen met een lijst van dingen die ik nog een keer moet uitzoeken. Ik noteer ze als ik het hoor of lees, maar geen tijd heb om er iets mee te doen. De meeste dingen op die lijst zijn HTML en CSS dingen. Andere onderwerpen heb ik al uitgezocht en doorgestreept.

En de briefjes op mijn bureau? Die vertegenwoordigen de chaos in mijn hoofd. Ik maak nog een los lijstje van dingen die ik echt op heel korte termijn moet doen. Een lijstje met dingen die ik telkens vergeet, maar toch echt moet gaan doen. Een lijstje met foto’s die ik wil gaan bewerken. Een lijstje met foto’s die ik wil uitzoeken. Een lijstje met cadeautjes die ik heb gekocht. Het zijn vooral lijstjes die ik maak omdat het in mijn hoofd zit en ik bang ben dat ik het vergeet. Ik maak bijna iedere dag wel weer een nieuw lijstje. En als ik bijna het hele lijstje heb afgewerkt? Dan maak ik weer een nieuwe, want een lijstje vol met strepen is niet overzichtelijk genoeg.

Nu ik het zo omschrijf realiseer ik mij dat dit alsnog erg chaotisch klinkt. Doordat overal lijstjes liggen is dat misschien ook wel zo. Maar voor mij werkt het. Ik weet precies waar ik welk lijstje heb staan. De verschillende lijstjes op mijn bureau vangen gemakkelijk mijn aandacht waardoor ik het niet kan vergeten.

Maak jij ook veel lijstjes?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Liefde voor lijstjes”

  1. Ik begin de laatste tijd ook meer & meer lijstjes te maken. Als ‘k veel te doen heb durf ‘k al eens iets over ’t hoofd te zien ofwel schuif ‘k ’t altijd maar voor mij uit zodat ’t uiteindelijk niet gedaan word. Met lijstjes maken kan ‘k dan doorstrepen wat al gebeurt is & kan ‘k opgelucht ademhalen tegen dat m’n blad volledig doorstreept is 😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.