Zo kan je gemakkelijk geld sparen – freebie

Sparen, iets wat veel mensen moeilijk vinden. Vroeger probeerde ik aan het eind van de maand nog wat te sparen. Ik dacht aan het begin van de maand altijd dat ik wel wat over zou hebben, maar dat is helaas niet zo. Daarna probeerde ik iedere maand een vast bedrag te sparen. Dat ging al beter, maar het werkte niet goed genoeg, omdat niet iedere maand hetzelfde was. Sommige maanden had ik geld over wat ik aan nutteloze dingen uitgaf en die maand erna had ik juist geld te kort. Tijd voor een beter systeem dus!

geld sparen

Ik kwam toen een idee tegen op Pinterest waarmee je ruim €1300 per jaar spaart. Dat systeem heb ik vervolgens aangepast zodat het beter bij mij past. En dat systeem ga ik nu met jullie delen! Het idee is heel simpel. Een jaar heeft 52 weken. Iedere week zet je een bedrag opzij. Dat zijn bedragen die overeenkomen met de weeknummers. Ieder weeknummer spaar je 1x waardoor je aan het eind van het jaar €1378 euro hebt gespaard. Gemiddeld spaar je dus 115 euro per maand. Als ik dat aan het begin van de maand opzij zet lijkt het heel veel. Als ik iedere week een deel hiervan op mijn spaarrekening stort is het goed te doen. Het voordeel is ook dat je in dure maanden een laag weeknummer uit kunt kiezen. In maanden waarin je geld overhebt kan je kiezen voor de hogere weeknummers. Ik kijk iedere week welk bedrag haalbaar is. Ideaal!

Wil jij ook op deze manier sparen? Dat kan! Ik heb voor jullie een freebie gemaakt waarop je kan bijhouden welke weeknummers je nog kunt kiezen. Download mijn Spaarplan gratis, hang hem ergens op en sparen maar!

 

Spaarplan
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Zo kan je gemakkelijk geld sparen – freebie”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.