Mei in foto’s – zon en school

Wat hebben we veel mooie dagen gehad in mei hè? Ik heb het werken aan school afgewisseld met buiten zitten. Volgens mij ben ik nog nooit zo bruin geweest voordat de zomer echt begon. Fijne manier om te ontspannen, want ik begin de deadlinestress van school behoorlijk te voelen.

Hoewel ik vroeger het liefst zoveel mogelijk binnen zat als het warm was vind ik het nu wel lekker om buiten te zitten. Dus als het zonnetje schijnt en het een graad of 20 is pak ik mijn ligstoel en ga ik lekker in de zon lezen. Tussendoor ben ik veel naar binnen gegaan om samen te vatten of verslagen te schrijven, want mijn laptop raakt oververhit als ik die meeneem in de zon, maar dan was het extra fijn als ik daarna weer pauze in de zon kon houden!

Helaas mocht het dansen niet doorgaan door het coronavirus. Gelukkig besloot de regering dat we na de meivakantie wel buiten mochten sporten in groepsverband en daar heeft mijn dansschool iets op bedacht. Voor de dansschool ligt namelijk een grote parkeerplaats, dus daar dansen we nu! Niet ideaal, maar het is goed te doen en zo kunnen we tenminste weer lekker dansen tot de lessen weer in de dansschool gegeven mogen worden.

Na de meivakantie ging mijn stageschool ook weer deels open en mocht ik weer komen stagelopen. Het was even wennen om maar 10 kinderen in de klas te hebben en constant je handen te wassen (1,5 meter afstand houden lukt niet, dus dan maar veel handen wassen), maar het is wel fijn om weer terug te zijn. De kinderen zijn ook blij dat ik er weer ben, een meisje riep meerdere keren achter elkaar ‘jippie juf Leonie is er!’, lief toch? Ik ben benieuwd hoe het gaat als de complete klas volgende week weer op school mag komen!

Ik weet niet of ik het hier al een keer gezegd heb, maar mijn vriend en ik maken wat spullen om op een markt hier in de buurt te verkopen. We maken spullen met Lego (sleutelhangers enzo), maar ook sieraden met kunsthars. Om de zoveel tijd gaan we een avondje zitten om de verschillende mallen te vullen met kunsthars, omdat het best een gedoe is. Dan is het makkelijker om veel tegelijk te maken. Op andere avonden pak ik een bak met materialen om sleutelhangers te maken of de kunstharshangers aan een ketting te hangen.

Vanuit mijn opleiding zijn er verschillende dingen aangepast om ondanks corona toch zoveel mogelijk af te kunnen ronden. Zo hoef ik nog maar 13 dagen stage te lopen ipv 20. Wat ik nog wel moest doen was het geven van een demonstratieles die mijn begeleider kwam beoordelen. Ik heb moeite met beoordeeld worden en mijn begeleider was in groep 8 best streng, dus ik stond stijf van de zenuwen. Niet handig, want daardoor presteer je meestal niet optimaal.. Maar uiteindelijk ging het wel goed. Ik had een telactiviteit bedacht met de stippen van een lieveheersbeestje. De kinderen waren superenthousiast en mijn begeleider vond het ook goed genoeg. Orde houden is iets wat voor mij een ontwikkelpunt zal blijven, al zag hij nu wel verbetering. En hij vond dat ik vooral pedagogisch gezien heel sterk was. Dat is fijn, want orde houden kan je leren, pedagogisch handelen is veel lastiger te leren als je het niet in je hebt.

Ik ben dol op de Apenheul dus soms neem ik een abonnement. Zo ook dit jaar. Maarja, corona. Dus ik kon pas 2 maanden later naar de Apenheul dan ik verwacht had. Alles was goed geregeld om te zorgen dat je voldoende afstand kon houden en het was fijn om toch weer naar de Apenheul te kunnen! Ze hebben een nieuw gebied met een lange insectenmuur en loslopende apen. Ik dacht eigenlijk dat de muur voor de insecten was, maar het blijkt ook een soort voorraad van snacks voor de apen te zijn. Deze aap had naast zijn standaard voer wel zin in een libelle die rustig in de insectenmuur dacht te zitten.. oeps.

Wat heb jij in mei gedaan? Al een beetje gewend aan alle maatregelen rondom corona?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.