April in foto’s – corona, zon en creativiteit

Vorig jaar ben ik gestopt met mijn blogserie ‘Achter de schermen’ waar ik om de week foto’s plaatste over wat ik die 2 weken had gedaan. Ik probeer de laatste tijd wel eens iets te delen op Facebook of Instagram, maar dat vind ik toch minder prettig dan een blog. Dus ik heb besloten om toch weer op mijn blog te laten zien wat ik gedaan heb, alleen nu per maand. Bij deze een overzicht van wat ik in de maand april heb gedaan!

Verjaardagen

Ik was op 1 april jarig, maar dat kon dit jaar natuurlijk niet echt gevierd worden. Ik heb veel vlaai gegeten en ’s avonds spareribs bij een restaurant gehaald. Overdag zijn we nog even naar het Waterloopbos gegaan om een rondje te lopen en verder vooral rustig aan gedaan en met mijn cadeautje gespeeld. Dat klinkt een beetje fout, maar ik heb het Lego kasteel van Harry Potter gekregen. Die bestaat uit 6000 stukjes dus daar kan je je wel een hele tijd mee vermaken!

Mijn oma is de dag na mij jarig, maar daar mocht ik dus niet op visite gaan. Daarom heb ik haar cadeautje voor de deur gezet, aangebeld en haar op afstand gefeliciteerd. Blijft toch raar om alles op afstand te doen!

Buiten zijn

Gelukkig was het deze maand lekker zonnig, dus ik heb de tuinset weer klaargezet voor de zomer. Alle kussens zaten verpakt en de meubels had ik tegen elkaar geschoven, maar nu kan ik weer lekker onder de overkapping zitten als het warm is.

Tot nu toe heb ik vooral ergens anders in de tuin gezeten, omdat ik het nog niet warm genoeg vind om in de schaduw te zitten. Dus dan zet ik een stoel in de zon en ga ik een paar uur lezen. Volgens mij ben ik nog nooit zo vroeg in het jaar al een soort van bruin (echt bruin word ik nooit) geweest!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best lastig vind om steeds thuis te zitten. Ik was dit gewend door de periodes dat ik ziek thuis zat, maar nu is het moeilijk en confronterend. Ik ben mijn leven weer aan het opbouwen, heb het idee dat ik meer dingen kan en dat staat nu opeens weer op pauze. Ik snap dat ze maatregelen nemen, maar dat maakt het niet minder lastig. Dus ik ben heel blij dat het mooi weer is en ik veel in de tuin kan zitten, dat voelt iets minder vervelend dan in huis zitten.

Hobby’s

Ongeveer in mijn achtertuin is een natuurgebied waar koeien los rond lopen. Sinds ik hier woon, al 2,5 jaar, wil ik daar foto’s maken. Nu heb ik dat eindelijk gedaan. De koeien zijn gewend aan mensen die daar lopen dus je kunt dichtbij komen en gaan ongestoord verder met gras grazen. Ideale modellen dus!

Door een bevriende boer zijn we uitgenodigd om naar zijn tulpen te komen kijken. Ze stonden er mooi bij en hij wist dat ik het leuk vind om daar foto’s van te maken. Dus we zijn daar op de fiets heen gegaan en vervolgens heb ik in alle rust foto’s kunnen maken. Hij heeft mazzel dat de tulpen dit jaar niet aan de weg staan, dus hij heeft geen last van hordes mensen die dit jaar toch naar de velden komen.

Ik heb ook het haken weer opgepakt. Ik heb nog veel half afgemaakte haakwerken liggen waar ik al een tijd niets mee gedaan had. Nu heb ik eerst een rammelaar afgemaakt en ben ik daarna verder gegaan met een papagaai handpop. Ze zijn leuk geworden hè?

School

Corona heeft ook de nodige invloed op mijn studie. Ik kan geen stage meer lopen, kan geen lessen volgen op school, opdrachten moesten worden aangepast en tentamens zijn uitgesteld. Lange tijd zijn dingen onduidelijk geweest, omdat de docenten werkten aan voorstellen voor opdrachten voor de examencommissie en er uitgezocht moest worden wanneer de tentamens gemaakt konden worden. Inmiddels is bijna alles duidelijk en aangepast en kan ik weer aan de slag met verslagen maken en leren.

Helaas kon ik ook niet meer naar stage deze maand. In het begin heb ik nog wel een paar keer geholpen met het huiswerk bij 2 kinderen van mijn stageschool thuis. Dat was fijn om te doen, maar ik ben blij dat ik na de meivakantie weer echt stage mag gaan lopen!

Bewegen

Normaal gesproken dans ik 3 uur in de week en train ik 30 minuten bij de fysiotherapeut. Dat viel weg, maar het is voor mijn belastbaarheid wel belangrijk om te blijven bewegen. Daarom heb ik een paar keer een stuk gefietst op mijn elektrische fiets, om toch nog iets van mijn conditie over te houden. Gelukkig woon ik in een mooi fietsgebied!

Mijn dansschool heeft sinds het begin van de corona maatregelen iedere week een online video gestuurd, zodat we op die manier toch les kregen. Eerlijk gezegd heb ik de eerste 2 weken hier niets mee gedaan. Ik vind het altijd lastig om mezelf te motiveren om thuis te sporten. Uiteindelijk ben ik toch begonnen, want in de video’s werden ook nieuwe choreo’s behandeld voor de voorstelling. Dus ik ben nu toch alle videolessen aan het doen. Voordeel van thuis dansen is dat het in je pyjama kan haha!

Vlak voordat de fysiotherapeuten dicht moesten zat mijn nek al vast. Dat werd alleen maar erger en ik had constant hoofdpijn. Ook de rest van mijn lichaam deed steeds meer pijn en zitten en liggen was niet meer comfortabel. Dus uiteindelijk heb ik toch maar de huisarts gebeld en daardoor kon ik toch naar de fysio toe. Na één behandeling voelde ik mij gelukkig al een stuk beter! Vreemd om behandeld te worden met iemand die een mondkapje en handschoenen moet gebruiken, maar ik ben superblij dat ik langs mocht komen. Er wordt binnen de praktijk nu sowieso overlegd om (semi)urgente gevallen weer langs te laten komen, omdat die anders lichamelijk te ver achteruit gaan. Daar zou ik dan ook bij horen, dus dan kan ik makkelijker een afspraak krijgen voor een behandeling of misschien zelfs weer trainen.

Hoe ben jij april doorgekomen? Veranderde er veel voor jou door corona? Heb je ook zo genoten van het mooie weer?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.