Mijn favoriete baksels

Het is inmiddels wel bekend dat ik bakken leuk vind, maar wat vind ik het leukste om te maken? Ik heb er nooit echt bij stilgestaan, maar ik realiseer mij nu dat het allemaal nogal uiteenlopend is. Ik houd van simpele dingen, van iets dat veel tijd kost, iets dat rechtstreeks uit de oven komt, maar ook iets dat gedecoreerd is. Eigenlijk alles dus! Bij deze een korte opsomming van mijn favoriete dingen.

 

heksentaart

 

Marsepeintaart
Naast normale baksels vind ik het ook leuk om taarten te versieren. Dit kan met marsepein en met fondant, maar fondant vind ik niet lekker. Ik gebruik dus altijd marsepein. Een lekkere toevoeging aan de taart! Het kost relatief veel tijd om de taart te versieren, maar het staat mooi op tafel. Daarnaast is het leuk om creatief bezig te zijn. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, dus je kunt voor iedere gelegenheid een gedecoreerde taart maken.

Bastognebotercrème
Botercrème wordt veel gebruikt voor gedecoreerde taarten. Ik vind het niet vies, maar het smaakt niet heel bijzonder. Er zijn veel varianten met koekkruimels erdoor, dus ik besloot mijn favoriete koekje door de botercrème te gooien. Het resultaat was heerlijk! Bastogne en botercrème zijn een zeer goede combinatie. Het is inmiddels mijn vaste recept geworden voor vulling van gedecoreerde taarten. Het is overheerlijk én ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Je  maakt de botercrème zoals je het gewend bent. Dan verkruimel je een half pak bastogne en dat mix je met de botercrème. Je kunt altijd meer of minder bastognekoeken toevoegen.

brownies homemade

Brownies
De brownies die ik altijd maak (zie dit artikel) zijn heel gemakkelijk. Het is niet echt een uitdaging om ze te maken. Maar ik vind het geweldig dat ze zo goed smaken terwijl je er binnen een paar minuten klaar mee bent. Ik vind het fijn om deze brownies te maken als ik zin heb om te bakken, maar weinig tijd of energie heb. Een absolute favoriet dus die ik vrij vaak maak.

Regenboogtaart

Regenboogtaart
Ik heb inmiddels een paar keer een regenboogtaart gemaakt. Het is veel werk, heel veel werk, maar het is het waard. Het doorsnijden van de taart is iedere keer weer een mooi moment. Ik maak een regenboogtaart van gewoon biscuit en naturel botercrème dus qua smaak is de regenboogtaart niet heel erg bijzonder. Toch is het een favoriet van mij omdat het er mooi uit blijft zien. Ik ben van plan om binnenkort weer een dag in de keuken te staan om een regenboogtaart te maken. Daar zal ik dan uiteraard een uitleg bij schrijven, dus houd mijn blog in de gaten!

pretzels

Pretzels
Iedere keer als ik in Duitsland ben moet ik gewoon een pretzel eten. Zoveel mogelijk als ik eerlijk ben. Ik vind ze heerlijk! Ik houd van brood en ik houd van zout dus pretzels zijn perfect voor mij. Omdat ik niet heel vaak in Duitsland ben maak ik regelmatig zelf pretzels. Ik ben nog op zoek naar het perfecte recept, maar ondertussen geniet ik van mijn pretzels. Ze zijn relatief gemakkelijk om te maken en ze zijn lekker.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.