Crazy cat lady

Vroeger had ik niks met katten. Eigenlijk had ik gewoon een hekel aan ze. Waarom? Omdat mijn ouders ze stom vonden, omdat katten uit de buurt de vijver leeghaalden. Ik dacht verder nooit na over katten. Ik vond ze gewoon stom. Punt. Toch veranderde dat langzaam en inmiddels heb ik een kat die ik bijna als mijn kind zie. Wat is er veranderd? En wat vind ik nu zo geweldig aan katten?

crazy cat lady

In den beginne
Zoals ik al zei had ik vroeger een hekel aan katten. Toen ik studeerde kregen vrienden van mij een lief klein katje. Dit katje, Job, zorgde ervoor dat ik neutraal tegenover katten kwam te staan. Ik had geen hekel meer aan ze, maar ik hoefde zelf nog steeds geen kat te hebben. Maar toen gingen die vrienden een week op vakantie en hadden ze eigenlijk opvang nodig voor Job. Ik heb Job toen een week in huis genomen. Ik kwam er achter dat een kat leuker was dan een hamster. Aan een kat had je tenminste wat en bracht echt gezelschap. Ondertussen sliep mijn hamster alleen maar en kon ik hem de helft van de tijd niet eens vinden tussen het nestmateriaal. Maar Job vond het leuk om zijn nagels in mijn stoelen en kleed te zetten dus heel overtuigd was ik nog niet. Katten waren best oké maar ik wilde er nog steeds niet een hebben.

crazy cat lady

Ah toe?
Mijn man had wel iets met katten. Hij had vroeger een kat gehad en wilde er graag weer een. Wij woonden toen nog niet samen dus ik had er niet heel erg veel over te zeggen. Toch was hij zo lief om met mij te overleggen, omdat het waarschijnlijk niet lang meer ging duren voor ik bij hem kwam wonen. Hij wilde heel graag een kat en na talloze argumenten ben ik toch maar akkoord gegaan. We zouden een kat uit het asiel halen. Ik heb die kat amper meegemaakt omdat wij verkeerd waren voorgelicht in het asiel en het arme beestje compleet getraumatiseerd was. Mijn man was toen ook eventjes genezen van het hebben van een kat. Maar na het samen wonen begon hij er toch weer over. Hij liet mij plaatjes zien van kittens en ik moest toegeven dat ze toch wel erg schattig waren. Ik zat toen werkloos thuis en ik moest weer aan Job denken. Misschien zou een katje in huis toch wel leuk zijn. Ik begon zelf ook naar kittens te zoeken en al snel besloten we een kat te nemen. Ik reageerde op een advertentie op marktplaats en 2 weken later konden wij onze kitten ophalen.

crazy cat lady

Lizzy
Wij hadden een gestreepte poes uitgezocht. Na een paar dagen denken kreeg ze de naam Lizzy. Ze was schattig, heel erg schattig. Iedere keer als ik naar haar keek smolt ik. Er was geen enkele kattenhaat meer over. Ik was verliefd. Het was net alsof ik moeder was geworden. Lizzy was nog heel klein en lief en pluizig. Ze was gelukkig bij ons thuis en vond de aandacht heerlijk. Net als de melk die ze kreeg om langzaam aan aan het water te wennen aangezien ze op de boerderij geboren was en alleen verse koeienmelk gewend was. Lizzy begon snel te groeien. Heel snel. Ze kon steeds gemakkelijker op de bank springen en vroeg zelf ook meer om aandacht. Heerlijk! Hoe kon ik niet eerder een poes gewild hebben?
Maar Lizzy groeide heel snel. En ik zag op een gegeven moment iets waarvan ik mijn twijfels had of dat wel bij een poes thuishoorde. Dus toen het tijd was voor de sterilisatie heb ik aangegeven dat het misschien ook wel een castratie moest worden. En ja hoor. Wij hadden geen poes, maar een kat. Lizzy was inmiddels ruim een half jaar en reageerde op zijn naam dus we besloten hem Lizzy te blijven noemen. Bij de dierenarts staat hij nu in het systeem als Lizzy de Kater. Als we dan bellen dan zien zij direct dat het een kater is, omdat er een aantal dingen zijn die voor een kater anders behandeld moeten worden dan voor een poes.

crazy cat lady

180 graden
Inmiddels ben ik een kattenliefhebber. Lizzy is mijn alles. Wij behandelen Lizzy alsof hij ons kindje is. We houden zielsveel van hem en ik moet er niet aan denken dat hij er op een dag niet meer is. Ik vind het heerlijk als Lizzy op mijn schoot komt liggen als ik mij niet goed voel. Ik vind het fijn dat Lizzy mij iedere morgen zo vrolijk begroet als ik beneden kom. En eerlijk? Ik praat tegen Lizzy zodat het overdag nooit stil is in huis. Ik kan uren over Lizzy praten en ik maak iedere keer als hij lief ligt te slapen een foto.
Ook naast Lizzy ben ik inmiddels helemaal omgedraaid. Andermans katten vind ik ook lief en aai ik graag. Ik volg op Facebook een pagina die kattenfoto’s plaatst. Ik kan uren naar kattenfilmpjes kijken. Ja ik geef het toe. Ik ben het gekke poezenvrouwtje.

Zijn jullie ook zo’n fan van kattenfilmpjes?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.