Mooie bestemmingen voor vakanties

Ik kan uren wegdromen bij foto’s van bestemmingen aan de andere kant van de wereld die er magisch uit zien. Het lijkt me heerlijk om die plaatsen te bezoeken! Hoewel wij net een vakantie naar Florida geboekt hebben leek het mij leuk om een lijstje te maken met al deze bestemmingen. Droom je mee?

mooi plekken in amerika

Amerika

De meeste plekken die ik mooi vind liggen in Noord-, midden- en Zuid-Amerika. Misschien is het slim om een jaar van Canada naar Brazilië te reizen en al die plekken te bezoeken. In Canada heb je meerdere mooie natuurgebieden. Lake Louise, Moraine Lake en Nahanni National Park lijken mij heel mooi. Daarnaast heb je de Capilano Suspension Bridge. Een brug een paar meter hoog midden in een bos. Lijkt me stiekem best eng, maar ook heel mooi!

In de V.S. heb je natuurlijk ook veel natuurgebieden. Yellowstone lijkt me het mooist. Vooral dat meer met verschillende kleuren (komt door de bacteriën) lijkt me heel mooi om te zien. Ik wil ook graag naar Grand Canyon en Bryce Canyon. En hoewel de foto er niet bij staat wil ik ook graag naar New York. Het past niet helemaal tussen al deze natuurfoto’s, maar die stad lijkt me oprecht ook heel erg mooi!

In Bolivia heb je een indrukwekkende zoutvlakte. Volgens mij is het moeilijk om dat op een foto vast te leggen, maar er alleen zijn lijkt me al heel gaaf! In Venezuela heb je het Canaima National Park. Dat park schijnt heel mooi te zijn. Daarnaast is er ook nog een een prachtige en hoge waterval te vinden; de Ángelwaterval.

mooie plaatsen in Azië

Azië

Voor onze huwelijksreis zijn we naar Bali gegaan. Ook een land met heel veel mooie plekken die hier niet zouden mistaan! Maar de reis duurde zo lang dat ik besloten heb om voorlopig niet naar Azië toe te gaan. Het ligt gewoon te ver weg haha. Maar er zijn toch een paar plekken in Azië die ik graag wil bezoeken. Danum valley op Borneo lijkt me supermooi. Naast de mooie natuur leven er ook Orang Oetans die je van redelijk dichtbij kunt zien. Dat lijkt me heel bijzonder! De Saiho Ji tuin in Japan lijkt me ook heel bijzonder, vooral in de herfst. Ik heb echt de meest prachtige foto’s gezien van gekleurde bomen.

De Mount Everest is misschien niet erg origineel, maar die wil ik wel ooit in mijn leven zien. Ik ga hem niet beklimmen hoor, zo gek ben ik niet. Beneden op de grond de berg bewonderen is goed genoeg!

Ook de Chinese muur is niet erg origineel. Het is jammer dat het zoveel toeristen trekt, want zonder toeristen is hij veel mooier en indrukwekkender denk ik! In China heb je ook Wulingyuan, een prachtig nationaal park.

mooie plekken in europa

Europa

Bij mijn wensenlijst voor Europa valt het vooral op dat ik kennelijk iets met het noorden van Europa heb. Schotland en Ierland in het algemeen staan al heel lang op mijn lijstje. Net als het noorderlicht zien. Maar ook nu staat er maar 1 land in Zuid-Europa op mijn lijstje met mooie plekken. En dat terwijl ik juist liever de warmte heb dan de kou haha. Dus laten we maar met de warmte beginnen. In Griekanland heb je in Meteora prachtige bergen met daar bovenop kloosters. Ik kan me goed voorstellen dat de monniken daar optimaal kunnen profiteren van de rust.

Iets noordelijker ligt Zwiterland met de mooie Appenzeller Alpen. Ook hier heb ik niet perse de behoefte om uren door de alpen te lopen, maar het is wel prachtig om naar te kijken! Nog iets noordelijker ligt Glencoe in Schotland. Ook een prachtige, uitgestorven, vredige plek.

Maar mijn favorieten van Europa liggen in Noorwegen en IJsland. Zowel Noorwegen als IJsland zou ik wel in het geheel willen zien. Maar bij Noorwegen staan Spitsbergen en Lofoten toch wel het hoogst op mijn lijstje. Lofoten heeft echt nog natuur, terwijl Spitsbergen heel veel ijs heeft. Het lijkt me allebei heel erg mooi om te zien!

Welke mooie plekken willen jullie ooit nog bezoeken?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Mooie bestemmingen voor vakanties”

  1. Wat een heerlijke bestemmingen zeg! Zo een zoutvlakte is echt heel leuk, kun je leuke foto’s maken 🙂 Ook Colombia is helemaal de moeite waard! Altijd als ik een kolibrie zie ga ik helemaal uit mijn dak hahaha. Superleuk trouwens dat je naar Florida gaat!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.