Mug cake van dr. Oetker – review

Ik heb al eens een review geschreven over de mug cake van de Xenos. Nu kwam ik in de supermarkt de mug cake van dr. Oetker tegen. Ik was benieuwd of deze beter was dus besloot hem te kopen en uit te proberen. Benieuwd?

Mug cake dr. oetker

Ik heb gekozen voor de stracciatella, maar je kunt ook kiezen voor chocoladesmaak. Ze zijn beiden maar 89 cent, dus proberen kan geen kwaad! Naast dit zakje heb je nog 50 ml melk nodig en een beker met minstens 250 ml inhoud. En een magnetron natuurlijk. Het maken van de mix is heel gemakkelijk. Je doet de melk in de mok, de inhoud van het zakje erbij en roeren maar.

 review mug cake dr. oetker

Mijn magnetron heeft een stand van 600, 750 en 900 watt. Alleen 600 watt stond achterop qua bereidingstijd, dus daar koos ik voor. Mijn mug cake zou dan na 70 seconden klaar zijn. Helaas was dat niet het geval. Hij was een klein beetje gaar, maar voor een groot deel nog vloeibaar zoals je kunt zien. Ik zette hem daarom nog maar een minuut in de magnetron. Toen was hij nog steeds een beetje vloeibaar. Na nog een minuut was hij eindelijk gaar.

ervaring mug cake dr oetker

De cake, maar vooral de mok, moet even afkoelen en daarna kan je het uit de mok opeten. Je kunt de mok ook omdraaien en de cake op een bordje zetten en dan opeten. Kan, maar waarom zou je meer afwas creëren als het ook anders kan? Ik pakte dan ook gewoon een vork en ging met de mok op de bank zitten om te proeven.

mug cake dr oetker review

Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik van de smaak vond. Het was zeker niet vies, dat weet ik zeker. Maar of het ook lekker was? Redelijk. Het smaakte niet zoals standaard cake of taart. Er zat nog een apart smaakje tussendoor. En dat zorgt er voor dat ik deze mug cake mix niet meteen kan aanraden, maar ook zeker niet zal afraden. Of ik het nog eens zal kopen? Misschien, ooit. De komende tijd niet. Het idee is leuk, de smaak is veel beter dan die van de Xenos, maar ik ben nog niet overtuigd.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Mug cake van dr. Oetker – review”

  1. Ik heb de mug cake van d’r oetker gemaakt en net als bij jou was de mijne na drie minuten nog niet gaar! En de smaak is zeer flauwtjes en zeker niet om over naar huis te schrijven! Kostte 1 euro bij Deen en het krijgt van mij een dikke -2 bah!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.