Oktober in foto’s

Zoals je misschien wel gemerkt hebt aan mijn aanwezigheid hier was deze maand erg druk. Ik moet meerdere verslagen maken voor school waar ik veel mee bezig ben. Naast stage en school had ik ook een aantal andere afspraken waardoor het bloggen er niet van kwam.

Ik ben weer verliefd! Je hebt een paar weken geleden dat het niet zo goed ging met mij deze zomer. Alles stond op zijn kop en ik zat er doorheen. Geen moment om te gaan daten, maar toch leerde ik in die periode iemand kennen. Ik probeerde het nog tegen te houden, maar gevoelens kan je niet tegenhouden. Door hem voelde ik me snel weer beter en we hebben het nu fijn samen. Totaal niet verwacht deze zomer, maar daarom dubbel zo fijn!

Begin oktober was de dag van de leraar. Dat was op maandag, maar toen ik op dinsdag stage ging lopen stond er nog een stukje taart voor me. Lekker! Het kwam toen goed uit, want er was storm op komst en de klas was superdruk. Dus even een stukje taart tussendoor was een welkome afleiding.

Ik had geen passende spijkerbroeken meer en ik wilde graag een bikerjack en enkellaarsjes kopen, dus mijn moeder en ik besloten om naar Bataviastad te gaan. We waren vroeg, het regende en je moest een mondkapje op dus het was lekker rustig overal. Ik ben heel goed geslaagd! Nu heb ik 2 spijkerbroeken die niet van mijn kont afzakken, een bikerjack, enkellaarsjes en 3 truien (voor alle geventileerde koude gebouwen tegenwoordig) en een jurk.

Al een paar jaar had ik last van mijn hand. Ik had steeds vaker een doof gevoel, pijn en minder kracht. Omdat het steeds erger werd ben ik naar de huisarts gegaan. Die heeft me doorgestuurd naar een kliniek gespecialiseerd in handen en daar constateerde de arts al snel dat ik het carpaal tunnel syndroom had en een operatie het enige was dat zou helpen. Dus 3 weken geleden ben ik geopereerd. De eerste paar dagen kon ik helemaal niets, maar toen het verband eraf was kon ik mezelf weer redelijk redden. Inmiddels zijn de hechtingen eruit en is de wond genezen. Kracht zetten en op mijn hand leunen lukt nog niet, maar gelukkig kan ik de dagelijkse dingen weer helemaal zelf. En mijn hand tintelt niet meer! Het herstel duurt sowieso nog 3 weken en ik hoop dat ik daarna ook merk dat ik geen pijn meer heb en meer kracht in mijn hand heb dan voor de operatie.

Voor de dansschool doe ik veel vrijwilligerswerk, dus ik was uitgenodigd voor een teamuitje; een dansvoorstelling van Isabelle Beernaert. Deze mocht ondanks de aangescherpte coronamaatregelen wel doorgaan, al moesten we 3 stoelen tussen alle teamleden houden en konden we daarna geen drankje drinken om na te praten. Dat was jammer, maar de voorstelling zelf was heel gaaf!

Mijn vriend vindt kerst leuk. Ik ook, maar hij vindt het nog leuker. Al merk ik dat ik na dit jaar heel veel behoefte heb aan lampjes en gezelligheid, dus ik ga vroeg beginnen met mijn kerstversiering. Daarom gingen we naar de Intratuin in Duiven om naar de kerstshow te kijken en alvast wat spullen te kopen. Ik kreeg meteen nog meer zin in kerst haha.

Als je een bril draagt dan weet je het misschien al, maar een mondkapje in combinatie met een bril is waardeloos. Omdat ik vermoed dat die mondkapjes nog wel even verplicht blijven en misschien zelfs op meer plekken dan nu, besloot ik dat het tijd was om lenzen te gaan proberen. Ik vond mezelf altijd mooier met bril dus ik had geen reden om voor lenzen te kiezen, maar nu dus wel. Tot nu toe bevalt het goed! Het indoen gaat steeds makkelijker en mijn ogen gaan pas na een uur of 10 vervelend voelen. En het is zoveel makkelijker met mondkapjes, ideaal!

Ik heb mijn tussenbeoordeling op stage gehad. Een moment om op de helft van de stage te kijken hoe je ervoor staat. Zowel mijn begeleider als ik moesten het beoordelingsformulier invullen en gelukkig waren we het over het algemeen met elkaar eens. Wat nog fijner is, is dat dat ook nog eens heel positief was. Eigenlijk voldoe ik nu al aan de punten die ik aan het eind van mijn stage behaald moet hebben, dus dat is een fijne bevestiging. Ik ga nu proberen om het grootste gedeelte van de dag les te geven en ‘negeren’ dat mijn mentor ook in de klas is. Na de kerstvakantie sta ik voor mijn afstudeerstage namelijk zelfstandig voor de klas dus dan kan ik daar vast aan wennen.

Heb jij iets leuks gedaan deze maand?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.