Laatst gelezen #12

Het is al een tijd geleden dat ik een blog schreef over de boeken die ik gelezen heb, dus weer tijd voor een update!

De ballade van slangen en zangvogels

Dit boek speelt zich af voor de serie van de Hongerspelen. Coriolanus Snow, de president in de andere boeken, zit op school in het Capitool en hij wordt mentor voor de tiende Hongerspelen. Zijn familie heeft het moeilijk en het mentorschap is de kans om hun imago hoog te houden. Het is moeilijk, hij krijgt een tribuut uit district 12 en zal er alles aan moeten doen om haar naar de overwinning te sturen.

Ik vond de Hongerspelen erg goed dus ik wilde dit boek graag lezen. Het is een heel dik boek en ik zou het prettiger hebben gevonden als het in 2 of 3 delen was uitgebracht. Toch vond ik het wel fijn en vlot lezen. Ik vond het leuk om te lezen hoe anders president Snow was tijdens zijn jeugd. Het is intrigerend hoe hij zo wreed is geworden.

4/5 sterren

Bestel De ballade van slangen en zangvogels hier

Geen tijd om te sterven

Eddie Flynn was oplichter, maar heeft een carrièreswitch gemaakt en is nu advocaat. Hij gebruikt zijn oplichterservaring om zijn zaken te winnen. Dat weet het hoofd van de Russische maffia ook. Hij vermoordt zijn oude advocaat en ontvoerdt Eddies dochter. Eddie wordt gedwongen om binnen 48 uur de jury te overtuigen dat de maffiabaas onschuldig is. Hij probeert zijn dochter en zichzelf te redden, maar ook om de maffiabaas onschadelijk te maken.

Ooit las ik het boek Dertien van Steve Cavanagh en dat bleek onderdeel te zijn van een serie over Eddie Flynn. Nou hoef je deze boeken niet perse op volgorde te lezen, maar ik wil dat wel graag. Het was leuk om wat meer te leren over de achtergrond van Eddie. Niet bijzonder, niet zo goed als Dertien, maar wel leuk.

3/5 sterren

Geen tijd om te sterven bestel je hier

Veel liefs

Tiffy heeft onverwachts een huis nodig. Ze heeft weinig geld dus besluit een flat te delen met Leon. Hij werkt nachtdiensten en zoekt een kamergenoot. Ze slapen in hetzelfde bed, maar zien elkaar nooit. Ze laten briefjes voor elkaar achter en leren elkaar zo langzaam kennen. Misschien is het tijd om de regels te verbreken en elkaar toch in het echt te zien.

Dit boek heb ik geluisterd. Heerlijk om tussendoor te luisteren, even te ontspannen en nergens aan te denken. Het is ook niet het standaard romantische verhaal, dat maakte het leuk om te lezen. Niet perse veel inhoud, maar het is leuk vermaak!

4/5 sterren

Veel liefs kan je hier bestellen

Monsterlijke microben

Ik las over dit boek toen corona net in Nederland was. Het zou een goed boek zijn voor kinderen om te begrijpen wat een virus en bacterie is en wat je ertegen kunt doen. Het leek mij interessant om zelf ook te lezen. Hoewel je merkte dat het voor kinderen is geschreven stond er wel nieuwe informatie in voor mij. Het is simpel, maar wel interessant en het leest lekker snel. Aan te raden voor kinderen, zeker als ze veel vragen hebben over virussen en bacteriën.

4/5 sterren

Monsterlijke microben kan je hier bestellen

Even goede vrienden

Amy woont tijdelijk in het buitenland voor haar werk. Als ze als verrassing eerder thuis komt ziet ze in hun huis vrouwenkleren die niet van haar zijn. Maar ze herkent ze wel… Ze besluit haar vriend niet te confronteren, maar het spelletje mee te spelen. Op afstand maakt ze hem het leven zuur en probeert ze zo wraak te nemen.

Ik vond dit echt een heerlijk boek. Het is verrassend en lekker om te genieten van het wraakplan. Leuk voor tussendoor, want het is geen zware kost. Ik heb nog een ander boek van deze schrijfster liggen en daar ben ik nu ook heel benieuwd naar.

4/5 sterren

Even goede vrienden kan je hier bestellen

29 seconden

Sarah redt een jong meisje tijdens een ontvoeringspoging. Haar vader is een rijke man die alles voor elkaar kan krijgen. Om haar te bedanken biedt hij aan om iemand voor haar te laten verdwijnen. Ze twijfelt want ze heeft op haar werk last van haar baas. Een beroemde professor die haar intimideert en haar leven moeilijk maakt. Het aanbod kan haar leven een stuk makkelijker maken en ze hoeft daarvoor alleen maar een telefoontje van 29 seconden te plegen…

Het duurde even voor ik goed in dit boek kwam. Het kwam niet echt op gang voor mijn gevoel, maar uiteindelijk zat ik er toch helemaal in. Het was spannend en ik vond het lastig om te voorspellen welke kant het boek op zou gaan.

4/5 sterren

Hier kan je 29 seconden bestellen

Welke boeken heb jij de laatste tijd gelezen?

Dit artikel bevat affiliatelinks.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.