Opzetlensjes voor je telefoon van eBay (review)

De laatste tijd komen er steeds meer accessoires voor je telefoon. Zo zijn er ook verschillende lensjes die je op je telefoon kan zetten zodat je bijvoorbeeld in kunt zoomen. Die lensjes vind ik vaak te duur dus ik besloot op eBay te zoeken. En ik vond wat ik zocht. Voor slechts 2,17 euro en 4 weken wachten kon ik een macrolensje krijgen plús een soort groothoeklensje. Dat leek mij de moeite waard om te proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan. En 4 weken later kon ik mijn lensje uit proberen.

opzetlens iphone

Hulpstuk
In het pakketje zaten de 2 lenzen en een magnetische ring die je op je telefoon moet plakken. De lensjes zijn magnetisch en blijven door die ring aan je telefoon hangen. Je plakt de ring rond de lens van je camera. Er zit een kleine inham in zodat je geen last van de ring hebt tijdens het flitsen. Het plaatsen van de ring gaat prima. Het is even een priegelwerk om hem precies op de juiste plek te krijgen, maar het is goed te doen. En de ring blijft ook stevig zitten.

lens telefoon

De groothoeklens
De lensjes zitten aan elkaar vast. Onderop zit de macrolens en daarboven zit de groothoeklens. Als je alleen de macrolens wilt gebruik schroef je de andere lens eraf. Als je de groothoeklens wilt gebruiken plaats je beide lensjes op je telefoon.

lens telefoon ebay

De groothoeklens gebruik ik alleen ter bescherming van de macrolens. Er zit namelijk geen losse lensdop voor alleen de macrolens bij. Ik had al geen belang bij de groothoeklens, maar ik word ook niet blij van het resultaat. Nu weet ik dat bij groothoeklenzen de lijnen op een foto nog wel eens krom willen trekken, maar bij deze lens is het wel heel extreem. Het is eerder een halve fish-eye lens. Waardeloos dus. Kan je niks mee.

opzetlens ebay

De macrolens
Over de macrolens ben ik redelijk te spreken. Hij is niet perfect, maar dat mag je ook niet verwachten voor dat geld. Een nadeel van deze lens is dat je bijna met de lens in het onderwerp moet kruipen. Anders kan je niet scherpstellen. Daarnaast is het lastig om de scherpte te vinden. Ik wil iedereen dan ook aanraden om een statief te gebruiken ipv zoals ik koppig proberen een foto uit de losse hand te maken. Mijn handen trillen een heel, heel klein beetje. Normaal gesproken is dat geen probleem, maar nu wel. Omdat het scherpstellen met de telefoon een uitdaging is krijg je bij iedere minuscule beweging een onscherpe foto. Van mijn voorbeeldfoto’s was er ook maar 1 scherp, terwijl ik er 20 genomen heb.

lens smartphone

Conclusie
Voor 2 euro kan je natuurlijk altijd proberen wat je van zo’n opzetlens vindt. Ik vind het idee ook heel erg leuk. De praktijk is echter wat minder positief. De groothoeklens is waardeloos en bij de macrolens moet je hard je best doen om een scherpe foto te krijgen. Het kan leuk zijn, maar het is niet iets voor de luie telefoonfotograaf. Dus als je dan toch moeite wilt doen voor een foto dan kan je beter een echte camera pakken.

Door deze macrolens weet ik wel weer dat ik macrofotografie leuk vind en in de toekomst ook echt een macrolens wil, maar dit macrolensje zal ik niet vaak gaan gebruiken. Het is leuk, dus ik zal hem niet weggooien, maar het is niet gemakkelijk genoeg om regelmatig te gebruiken.

Heb jij opzetlensjes voor je telefoon?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.