Review mug cake mix Xenos

Ik liep bij de Xenos en daar zag ik mix staan om cake in een mok te maken. Ik ken dat van Amerikaanse websites. Je doet het beslag in een mok, zet het in de magnetron en binnen een paar minuten heb je een cake. Ik weet dat je dat beslag ook zelf kunt maken, maar kant-en-klare-mix leek mij gemakkelijker. En voor 1 euro vond ik het proberen waard. In deze review laat ik jullie weten of het inderdaad die ene euro waard was.

mugcake xenos

Je kunt de mix in 2 smaken krijgen; melk en puur. Er zitten naast de poeder ook chocoladestukjes bij in om het meer naar chocolade te laten smaken (volgens het pakje).

Naast deze mix heb je natuurlijk een magnetron nodig en een mok met een inhoud van 300 ml. Ik had deze niet dus ik heb ze speciaal gekocht om deze mug cakes uit te proberen. Er paste net aan 300 ml in. De cake kwam niet helemaal tot de rand, er bleef nog vrij veel ruimte over. Dus misschien red je het met een mok van 250 ml ook wel. Tenslotte heb je melk nodig om de mix om te toveren in beslag.

mug cake

Je doet de mix in de mok en doet de melk er bij. Je roert tot het een mooi glad beslag is en er geen klontjes in zitten. Dit ging vrij snel. Vervolgens zet je de mok in de magnetron en wacht je tot het klaar is.

mugcake de gooische banketbakker

De aanwijzingen op het pakje klopte voor onze magnetron niet helemaal. We kwamen er later namelijk achter dat onderin de mok nog beslag zat dat niet veranderd was in cake. Alleen de bovenkant was cake geworden. Misschien moet je dus de mok wat langer in de magnetron zetten.

De cake was dus redelijk gaar. Het had de structuur van een natte cake, daar moet je van houden. Verder zag het er niet bijzonder uit, dus tijd om te proeven! Ik houd niet van pure chocolade dus ik heb de melkchocoladecake geproefd en ik heb de cake met pure chocolade aan mijn man gegeven. Na de eerste hap keken we elkaar aan en wist ik dat hij er net zo over dacht als ik; ugh. Het smaakte niet naar chocolade, het had een rare nasmaak en het was gewoon vies. Na 3 happen hebben wij allebei onze cakes weggegooid en toen kwamen we er dus achter dat het beslag aan de onderkant van de mok nog niet gaar was.

mug cake xenos

Het idee leek zo leuk. Snel een cake uit de magnetron kunnen maken. En ik blijf het idee ook leuk vinden, dus ik ga binnenkort proberen om zelf een mix te maken. Deze mix was helemaal niks namelijk. Ik zou niemand aan willen raden om dit te kopen, want zelfs voor 1 euro is het niet goed genoeg.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Review mug cake mix Xenos”

  1. Ik heb dit weleens gedaan met losse melk en cacao enzo (dus zelf gemixt), maar dan is het resultaat ook niet echt super hoor (vond ik dan).

    Maar ik hoor het graag als je wel een succesrecept hebt geproduceerd 😀

    Beantwoorden
  2. Ik heb de pure geprobeerd van xenos dacht idd ook van dat is vast de euro wel waard. Hij is wel gelukt maar ik heb er ook nog hagelslag door gemieterd omdat ik bang was dat het anders niet naar chocolade zou smaken. Ik vind hem persoonlijk niet lekker.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.