Wat is mijn levensdoel?

Iets waar ik al heel lang mee bezig ben is nadenken over mijn nut in dit leven. Ik heb al eerder een blog geschreven over dat ik mezelf niet echt nuttig voel omdat ik niks doe. Daar ben ik de laatste tijd meer over gaan nadenken. Want als ik even de dingen die ik niet kan doen vergeet, wat kan ik dan wel? Wat is mijn passie of mijn doel? Eerlijk gezegd heb ik geen idee.

Passie vinden
40 uur in de week werken gaat hem niet worden. Werken in de communicatie zal ook alleen op het basisniveau gaan gebeuren. Een opleiding volgen tot juf en dan vervolgens voor de klas staan gaat ook niet gebeuren. Allemaal dingen waarvan ik eerst dacht dat dat mijn toekomst ging worden. Maar dat gaat nu niet meer door. Voorlopig niet tenminste. Dus wat doe ik nu? Ik zit op de bank. Maar ik wil meer. Ik wil iets doen, ik wil weer die passie voelen, ik wil ergens mee bezig zijn.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want wat ga ik dan doen? Waardoor ga ik die passie weer voelen? Wat vind ik eigenlijk leuk? Ook hier heb ik de laatste tijd over nagedacht en de conclusie is dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat ik leuk vind. Er zijn meerdere dingen die mij aanspreken, maar of ik het ook echt leuk genoeg vind om er langere tijd mee bezig te zijn? Nee, dat niet. Ik heb niet het idee dat ik mijn doel gevonden heb.

Mensenwerk
Waar ik inmiddels wel achter ben is dat vrijwel alles het werken met mensen omvat. Van een servicegerichte winkel tot mensen begeleiden vanuit hun PGB. Misschien is dat dan ook wel gewoon mijn levensdoel; mensen helpen. Misschien moet ik gewoon iets vinden waarmee ik in mijn eigen tempo en mijn tijden mensen kan helpen. Alleen hoe? En met wat? Is het verstandig om een eigen bedrijf op te richten? Of kan je beter solliciteren op functies waar ik geen ervaring mee heb? Kan ik beter een opleiding of cursus volgen? Het zijn allemaal vragen waar ik mij de komende tijd mee bezig moet houden.

In het verleden heb ik vaker overhaaste keuzes gemaakt en dacht ik mijn passie gevonden te hebben. Achteraf bleek het iets te zijn wat ik wel leuk vond, maar niet heel geweldig. Nu is het dus tijd dat ik na ga denken over iets waarvan ik kan zeggen dat het mijn passie is. Iets waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. En daar ga ik de tijd voor nemen. Ik ben zelf heel benieuwd wat er uit komt, want op dit moment heb ik nog geen idee wat het kan zijn.

Ik heb veel op internet gelezen over hoe je je levensdoel of je passie kunt vinden, maar dat is mij allemaal veel te zweverig. Dus als iemand meer concrete en praktische tips heeft hoor ik ze graag!
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Wat is mijn levensdoel?”

  1. Ik heb ook eens een boek gelezen (ook zweverig, maar toch..) dat op het volgende neer kwam:
    Combineer datgene waar je hart ligt (passie) met datgene waar je goed in bent (talent). Dan ben je in je element 🙂

    Een oud collega van mij heeft het op die manier voor elkaar gekregen dat ze binnen onze GGZ instelling haar eigen knutselafdelinkje kreeg, waar de kinderen en jongeren die op de groepen zijn opgenomen, -leuke dingen- kunnen doen, zonder therapeutisch karakter (maar mét een ervaren begeleidster).

    Zij is zelf ook chronisch ziek en heeft daar ook goede afspraken over kunnen maken met de werkgever etc.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.