Review: transferpapier van de Action

Dit project ligt al bijna 2 jaar klaar, dus ik vond het tijd om het nu eindelijk te proberen! Bij de Action kocht ik 2 verpakkingen transferpapier en ik had 4 t-shirts en een trui klaarliggen om te versieren. Bij mijn moeder leende ik een strijkbout zodat ik aan de slag kon.

In het pakket van de Action zit 1 vel transferpapier voor een donkere ondergrond en 4 voor een lichte ondergrond. Omdat ik 2 zwarte shirts had heb ik 2 verpakkingen gekocht. Verder heb je een printer en een strijkbout nodig, en natuurlijk kleding om te versieren. Ik maakte zelf 3 teksten en ik downloadde een afbeelding van internet om te gebruiken.

Eigenlijk is het heel makkelijk. Maak een ontwerp, print het uit op het transferpapier en strijk het op de kleding. Bij witte kleding is het iets lastiger, omdat je jouw ontwerp gespiegeld uit moet printen. Anders komt het in spiegelbeeld te staan. Aan de onderkant van het transferpapier zit een geruite beschermlaag. Daar kan je overheen strijken. Bij één shirt was ik vergeten om het in spiegelbeeld te printen, dus heb ik geprobeerd om het papier rechtstreeks op het shirt te leggen en zonder beschermlaag te strijken. Ik had wel een vel bakpapier gebruikt, maar toch smolt er een klein stukje van mijn afbeelding weg. Dat heb ik ingekleurd met een textielstift zodat het niet heel erg opvalt, maar als je goed kijkt zie je het wel en het voelt wat ruwer.

Ik had verwacht dat het transferpapier voor een zwarte ondergrond wat doorzichtig zou zijn. Dus ik had witte tekst gemaakt en op het t-shirt gestreken. Helaas bleef ook de achtergrond van het transferpapier zichtbaar. Voor de zwarte trui heb ik de letters dan ook zwart gemaakt. Helaas bleef de achtergrond niet helemaal wit en heb ik mijn best moeten doen om het er gelijkmatig uit te laten zien. Ik zou dan ook niet nog een keer iets met een donkere achtergrond maken.

De t-shirts zijn nauwsluitend en dat merk je aan de transfer. Na 2x dragen beginnen de teksten op borsthoogte helaas te scheuren. De bloem die ik op buikhoogte heb gestreken blijft wel mooi. De trui is wijd, dus ook daar blijft de tekst goed zitten. Dat is dus wel iets om rekening mee te houden als je hiermee aan de slag gaat.

Heb jij wel eens met transferpapier gewerkt?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Review: transferpapier van de Action”

  1. Vandaag met leerlingen op school t-shirts proberen te bedrukken. Helaas plakt het printje niet, hoe warm we ook strijken of hoe hard we ook drukken. Een idee wat we fout doen? Zoo jammer…

    Beantwoorden
    • Wat jammer! Waren de tshirts van katoen? En was het transferpapier niet al wat ouder? Ik zou niet zo goed weten waardoor het anders zou kunnen. Langer strijker helpt ook niet?

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.