Slechte gewoontes – 31 day blog challenge #19

Slechte gewoontes. Iedereen heeft ze, ook al wil je er liever niet voor uitkomen. Voor de 31 day blog challenge kom ik er wel voor uit.

Mijn grootste slechte gewoonte is het eten van ongezonde dingen. Ik weet dat het niet goed is voor mijn lijf, maar ik vind het zo lekker dat ik er toch mee door blijf gaan. Er zijn weinig gezonde dingen die ik lekker vind en ik wil wel lekker eten. Ik probeer er de laatste tijd wel meer bij stil te staan, maar toch eet ik over het algemeen nog te ongezond.

Ik durf geen nee te zeggen. En dat is ook een slechte gewoonte. Ik doe altijd alles en als ik toch een keer nee zeg voel ik mij schuldig. Stom, want het is voor mij juist heel belangrijk om mijn grenzen te accepteren. Het is trouwens niet zo dat ik alleen bij anderen er problemen mee heb. Ik kan ook heel slecht nee zeggen tegen mezelf.

Een andere slechte gewoonte is het gebruik van internet. Ik zit inmiddels minder lang nutteloos achter de computer, maar dat komt waarschijnlijk door mijn telefoon. Ieder vrij moment kijk ik of ik nieuwe e-mails heb. Ik ververs Facebook minstens 15x per dag en ik weet het altijd als iemand een nieuw bericht plaatst op social media. Heel vermoeiend, maar het is een verslaving geworden.

Iets wat ik probeer te veranderen is mijn pessimisme. Het is echt een heel slechte gewoonte dat ik alles als negatief ervaar en opvat. Ik denk altijd het slechtste over alles en iedereen, ook over mijzelf. Ik probeer positiever te worden, maar het is een lang proces om zo’n slechte gewoonte te veranderen.

Tot slot nog een slechte gewoonte die veel mensen zullen herkennen; het openkrabben van wondjes. Als ik een korstje heb moet ik er gewoon aanzitten. Dan moet hij er af. Of de wond eronder er nou klaar voor is of niet. Als gevolg duurt het 10 keer zo lang voordat een wondje genezen is bij mij. Ik ben trouwens sowieso een ramp met krabben, want ik krab mijn muggenbulten ook bijna altijd kapot. Hoewel ik dat meestal ’s nachts doe in mijn slaap.

Wat zijn jouw slechte gewoontes?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.