Meteen naar de inhoud

Strijkkralen

Ieder meisje, en vast ook veel jongens, heeft vroeger met strijkkralen gespeeld. Die kleine kraaltjes in een leuk patroontje op een onderbord leggen en dan mama laten strijken zodat ze aan elkaar bleven plakken. Ik vond het altijd leuk om te doen. Toen ik laatst in de winkel weer strijkkralen tegenkwam kreeg ik meteen goede herinneringen. Later kwam ik op internet dingen tegen die je als volwassene kan doen met strijkkralen. Ik werd meteen weer helemaal enthousiast. Een dag later ging ik strijkkralen kopen en zocht ik op Pinterest naar leuke projecten. Ik heb de strijkkraal herontdekt!

 

Welk merk?
Strijkkralen zijn strijkkralen dacht ik. Maar dat was te simpel gedacht. Er zit best een groot verschil tussen. Ik kocht strijkkralen van de action en van SES. Die van de action zijn waardeloos. En dat terwijl ik een groot fan bij van de Action. Maar nu ben ik toch wel een beetje teleurgesteld. De strijkkralen hebben allemaal andere maten. Ze zijn groot zodat ze niet altijd even lekker op een legbordje passen. Ze smelten nauwelijks tijdens het strijken zodat je na een kwartier strijken alsnog allemaal losse kralen hebt. Ik dacht dat ik een vertekend beeld had van vroeger en dat strijkkralen helemaal niet leuk waren. Maar ik besloot niet op te geven. Ik kocht strijkkralen van het merk SES, volgens mij vergelijkbaar met HAMA. En deze kralen waren wel allemaal gelijk, niet te groot en ze smelten zodra je de strijkbout erboven houdt. Dus ik ben weer helemaal gelukkig!

Het linkervosje is gemaakt van strijkkralen van de Action. De rechter met kralen van SES. Je ziet dat de vos van de Action groter is, maar ook dat de kralen nauwelijks gesmolten zijn. Inmiddels is hij ook kapot omdat ik hem verkeerd vastpakte. De vos van SES is op de grond gevallen maar nog wel steeds heel.

En dan?
Als je goede strijkkralen in huis hebt kan je lekker aan de slag. Je kunt onderzetters, kettingen en fotolijstjes maken. Maar je kan ook gewoon iets maken wat je leuk vind zonder een specifiek doel. Hoewel het leuk is om iets te maken wat je ook gaat gebruiken vind ik het bezig zijn ook al heel erg fijn. Ik geniet ervan om de kleuren uit te zoeken. Om te pielen om de kleine kraaltjes met mijn dikke vingers op de juiste plek te krijgen. Om iets te creëren met een paar kralen. Het is rustgevend om te doen. Dus ik blijf voorlopig lekker bezig met mijn strijkkralen. Wat ik er daarna mee doe zie ik wel. De vosjes ga ik in ieder geval gebruiken om een fotolijstje mee te vullen.

Zijn jullie al bezig met strijkkralen? Of ben je nu pas enthousiast geworden?

 

 
Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Reacties Facebook

Reactie

Tags:

6 reacties op “Strijkkralen”

  1. Wauw! Dit is echt een jeugd sentiment! Misschien moet ik ze maar weer eens van zolder gaan halen, ken je ministeck ook nog?

    1. Ja dat deed ik ook wel eens, maar ik vond het altijd zo stom dat je of alles weer van je bord moest halen of een nieuw bord moest kopen, omdat het niet zoals strijkkralen zonder bord in 1 geheel kon blijven.

  2. Jaaa dit deed ik vroeger ook altijd! Wij hadden altijd van die grote potten met bergen kralen erin. En mamma maar strijken 😉 Zo leuk om weer eens te zien!

  3. Kim | dansenindestorm

    Die van SES zijn inderdaad wel een stuk mooier vind ik! Ik wil dit zo graag weer eens doen, haha. Na jouw post heb ik er weer helemaal zin in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.