Mijn favoriete series – deel 1

Ik ben dol op het kijken van series. Ik kijk liever een serie dan een film. Het voordeel van een serie is dat er groot verhaal verteld kan worden. In een film moet alles in een paar uur passen. Dan zijn de opties beperkt. In een serie kunnen ze zo diep op het verhaal ingaan als ze willen. Omdat een aflevering vaak maximaal drie kwartier duurt is het goed vol te houden. Het wordt niet langdradig. Behalve als je een marathon houdt, maar dat is je eigen schuld dan. Het is ideaal voor als je moe bent en je concentratie niet optimaal is. Ik kan een aflevering van een serie dan veel beter volgen dan een complete film. Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat het langer duurt en je dus langer kunt genieten. Ik baal altijd als een leuke film is afgelopen namelijk. Ook als ik de laatste aflevering heb gekeken van een leuke serie, maar dat duurt veel langer.

Omdat ik zoveel series leuk vind ga ik ze vandaag niet allemaal delen. Dan ben je morgen nog aan het lezen 😉

Revenge
Deze serie gaat over Amanda. Als klein meisje wordt haar vader gearresteerd en veroordeeld omdat hij een terrorist zou zijn. Later komt ze erachter dat hij er in is geluisd door zijn vrienden in de Hamptons. Amanda gaat in training en gaat als Emily naar de Hamptons om wraak te nemen en haar vaders naam te zuiveren.

Na 4 seizoenen is Revenge klaar. Over en uit. Helaas. Ik vond dit een supergoede serie. Er bleven plotwendingen komen, maar het werd niet ongeloofwaardig. En toen was het opeens afgelopen. Het einde is wel redelijk bevredigend, maar ik had liever nog een paar seizoenen van dit verhaal genoten.

The big bang theory
Dit is een serie over een groep nerds die met elkaar bevriend zijn en een knappe serveerster die ook met hun bevriend raakt. Ik vind deze serie zo fijn omdat een aflevering maar 25 minuten duurt en het dus perfect is om tussendoor te kijken. Daarnaast vind ik de humor geweldig. Ik ken de themesong ook uit mijn hoofd dus zodra een aflevering begint ga ik helemaal uit mijn dak om mee te zingen.

Inmiddels heb ik alle afleveringen al gezien, maar ik vind het niet erg om ze nog een keer te kijken op tv. Het voordeel van deze serie is ook dat de afleveringen redelijk los van elkaar te zien zijn. De personages maken wel een ontwikkeling mee in de verschillende seizoenen, maar iedere aflevering is 1 verhaal.

Broadchurch
In een klein Engels dorpje wordt een moord gepleegd. Het dorp is in rep en roer. De plaatselijke politie zoekt het uit. Het hoofd van Moordzaken is overgeplaatst omdat zijn laatste zaak een debacle was. In Broadchurch probeert hij de dader te vinden, maar hij is ook nog bezig met de oude zaak.

Hoewel het verhaal goed is, vind ik vooral de beelden van Broadchurch heel erg mooi. De omgeving waarin alles gefilmd is is mooi, maar de manier van filmen is ook heel mooi. Echt een genot om naar te kijken!

Pretty little liars
Vier vriendinnen worden lastig gevallen door een mysterieuze ‘A’ nadat hun vriendin verdwijnt. A valt hun steeds meer lastig. Hij probeert ze zelfs in de gevangenis te krijgen en te vermoorden.

Dit lijkt een typische meidenserie, maar het is totaal niet zoetsappig. Ik dacht eerst dat dit belachelijk zou zijn, maar nu ben ik verslaafd! Ik heb na 6 seizoenen nog steeds geen idee wie A is, maar het blijft leuk en spannend om naar te kijken. Het verhaal blijft aanwezig en door alle nieuwe ontwikkelingen lijkt het niet op een uitgekauwd verhaal.

Under the dome
Naar aanleiding van het boek van Stephen King is deze serie gemaakt. Het gaat over een klein dorpje in Amerika waar op een dag opeens een koepel overheen valt. Er kan geen verklaring voor gevonden worden. De koepel lijkt ook bepaalde krachten te hebben en te reageren op dingen die in het dorp gebeuren. De inwoners proberen een manier naar buiten te vinden.

Het is een vreemd verhaal, maar wel een leuk verhaal. Ik ben benieuwd of het gaat lukken om onder de koepel vandaan te komen. Ik vraag me ook af of er een reden is waarom die koepel uit de lucht is komen vallen. Ik kan natuurlijk het boek lezen, maar ik wacht liever de nieuwe afleveringen af.

Wat zijn jullie favoriete series?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Mijn favoriete series – deel 1”

  1. Leuk zeg! Op ‘The Big Bang Theory’ staat ook alles op mijn lijstje favoriete series! Nog even en we kunnen weer genieten van Under The Dome! Ben benieuwd welke series nog meer favoriet zijn, wellicht vind ik er nog wat leuks tussen 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.