Suffering the silence

Je hebt de laatste tijd vast wel eens artikelen over Suffering the silence voorbij zien komen. En anders heb je waarschijnlijk wel eens een foto gezien van iemand met geschreven teksten op zijn arm. Die geschreven teksten zijn ziektes. Met dit initiatief proberen chronisch zieken het zwijgen, ontkennen en taboes rondom de ziektes die ze hebben te verbreken. En zoals je weet ben ik een groot voorstander van open zijn over je ziektes, dus ik besloot om ook mee te doen.

suffering the silence

Het idee is heel simpel. Schrijf je ziekte(s) op je arm, houdt je hand voor je mond en maak een foto. Vervolgens plaats je de foto op verschillende social media met #sufferingthesilence. Als je durft kan je er ook nog een tekst bijzetten over je ziekte(s) en hoe het voor jou is om er mee te leven.

Waarom ik mijn hand niet voor mijn mond houd? Omdat ik niet zwijg over mijn ziektes. Daarom vond ik het passender om mijn hand bij mijn nek te houden. Omdat het me soms aan kan vliegen en kan benauwen. Maar niet altijd, waardoor de hand nu gewoon ontspannen bij mijn nek ligt.

Heb ik verder echt last van die ‘silence’? Over het algemeen niet. Ik heb geleerd om open te zijn over mijn ziektes en ik kan het inmiddels goed genoeg uitleggen om van veel mensen begrip te krijgen. Natuurlijk krijg ik ook wel eens een negatieve opmerking te horen en natuurlijk heb ik ook te maken met onbegrip. Maar gelukkig heb ik er niet meer dagelijks last van. Omdat dit in het verleden veel erger was en ik weet dat er nog genoeg lotgenoten zijn die er wel mee te maken hebben doe ik graag mee met Suffering the silence!

Heb jij ook al een foto gemaakt voor Suffering the silence? Wat vind je van dit initiatief?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “Suffering the silence”

  1. Wow krachtig. Misschien ga ik dit ook eens doen. Al weet ik ook nog niet hoe / wat / wanneer / waar. Heb ook niet zoveel op mijn arm te zetten gelukkig.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.