Weer aan het werk – mijn ervaring

Ruim 4 jaar geleden kreeg ik mijn diploma; bachelor of communication. Sindsdien heb ik 8 maanden gewerkt bij een webshop en veel thuis gezeten. Het was dan ook flink wennen toen ik binnen 2 weken opeens een baan had en weer kon beginnen met werken. Niet alleen wennen aan de werkzaamheden zelf, maar ook aan de inspanning die mijn lichaam moest leveren. Ik werk nu 3 weken en ik ben al een beetje gewend. Tijd voor een blog dus!

geloof in jezelf

Hoe ben ik aan het werk gekomen?
Een vraag die ik vaak krijg is hoe ik aan deze baan ben gekomen. En dat is een apart verhaal. Ik heb namelijk niet gesolliciteerd zoals normaal de gang van zaken is. Ik heb deze baan te danken aan een ‘connectie’ van mij. Ik help namelijk iemand in Dronten met haar website. Op het moment dat ik bij haar zat werd zij gebeld. Een eigenaar van een marketingbureau uit Dronten had haar visitekaartje zien liggen en was benieuwd wie dat gemaakt had. Ze raakten aan de praat en ze zei dat er nu iemand naast haar zat die bezig was met de website. Of dat bedrijf nog iemand kon gebruiken. Ja in de toekomst misschien. Mag ze haar CV opsturen? Ja hoor, geen probleem.

Het gesprek
En zo geschiede. Ik stuurde mijn CV op en een week later werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik vertelde over mijn ziektes en mijn wajong en over mijn ervaring en vaardigheden. De eigenaar vertelde iets over de werkzaamheden van het bedrijf en een aankomend project waarvoor hij mij wel kon gebruiken. Hij liet me vast kennis maken met de andere medewerkers en we spraken af dat ik meer zou horen als hij wist wanneer het project van start ging.

Weer een week later kreeg ik bericht dat het project van start ging en dat hij een proefplaatsing bij het UWV wilde aanvragen. Hij had al contact gehad met mijn arbeidsdeskundige en al gehoord dat hij het prima vond. Alleen het moest nog even officieel worden geregeld met een aanvraag. Dus ik ben daar op dinsdag naartoe gegaan om de aanvraag te ondertekenen. Zaterdag lag de bevestiging al bij mij in de bus en op maandag had ik weer contact met mijn toekomstige werkgever. Of ik aanstaande woensdag kon beginnen.

coderen

Mijn werkzaamheden
Ik heb communicatie gestudeerd waardoor ik vooral communicatie- en marketingplannen kan schrijven en weet hoe ik een tekst moet schrijven voor een bepaalde doelgroep. In mijn vrije tijd heb ik geleerd om met WordPress en social media om te gaan. Daarnaast heb ik een periode video gehad en weet ik iets van fotografie af door mijn hobby. Vooral die combinatie van alles was interessant voor hem. Maar voornamelijk in de toekomst. Nu word ik namelijk ingezet voor het maken en ontwikkelen van digitale magazines. Er zijn een aantal bedrijven die hun tijdschrift of brochure gewoon als compleet bestand op hun website zetten. Kan, maar dat heeft weinig meerwaarde. Ik ga nu interactieve magazines maken. Dat kan in de toekomst nog uitgebreid worden met websiteontwikkeling, video en fotografie en communicatieadvies, maar voorlopig ben ik druk met de magazines.

Hoe is het?
Na 3 weken heb ik 6 dagen van 8 uur gewerkt. De laatste keer dat ik dagen van 8 uur maakte was 4,5 jaar geleden tijdens mijn afstudeerstage. Ik verwachtte dus dat ik het heel zwaar zou krijgen. Uiteindelijk valt dat best mee! Ik houd het 7 uur vol en dan begin ik pas in te storten. Ik ga naar huis, eet wat, zit 2 uur als een zombie voor de tv en ik heb weer het gevoel dat ik leef. Hoewel ik wel eerlijk moet zeggen dat ik de eerste week 12 uur geslapen heb op de dag na het werk.

Verder is het vooral heel fijn om weer iets te doen te hebben. Iets waarvoor ik mijn bed uit moet komen en de deur voor uit moet. Maar het is ook eng. Er wordt weer op me gerekend. Ik moet nieuwe dingen leren. Ik moet mezelf weer bewijzen. Er wordt daar veel met HTML en CSS gewerkt. Ik ken de termen wel, maar ik pas ze zelf vrijwel niet toe. Dat moet ik nu dus gaan leren. Mijn proefplaatsing duurt 4 maanden dus ik heb nog tot het eind van dit jaar om dat te leren, maar toch. Het is iets nieuws en iets wat ik ook moet gaan kunnen. Dat zorgt voor spanning als ik er teveel over nadenk. Dus ik denk er maar niet teveel over na. En het scheelt dat mijn werkgever er totaal geen druk op legt. Voor mij is het dus een goede oefening om op mijn grenzen te letten en mezelf niet teveel onder druk te zetten. Want hoewel ik heel blij ben met het werk wil ik wel goed voor mezelf blijven zorgen. Dat heeft mijn prioriteit.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “Weer aan het werk – mijn ervaring”

  1. Wat fijn dat je weer aan de slag kunt. 🙂 En misschien nog wel meer dat de werkgever verder vrij weinig druk op je uitoefent. Niet gemakkelijk, omdat je dan zelf meer op je grenzen moet letten, maar wel fijn dat hij niet enorm pusht! Dan zouden de grenzen wellicht constant overschreden worden.. Ik hoop dat je het nu allemaal een beetje volhoudt.
    Liefs

    Beantwoorden
    • Ja dit is voor mij wel de ideale manier om zelf weer mijn grenzen af te tasten en te respecteren zodra ze bereikt zijn. Vandaag ook weer een fijn gesprek gehad waarin hij aangaf dat ik het gewoon moet zeggen als het te zwaar is en we dan altijd naar de uren kunnen kijken. Heel fijn!

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.