Hoe gaat het?

Het is al een tijdje geleden dat ik een update schreef over de behandeling voor mijn conversiestoornis. Tijd voor een update dus. Maar ik wil het dit keer wat breder doen. Naast mijn conversiestoornis heb ik namelijk nog andere ziektes, waar ook wat verandering in zit. Daarom wordt dit een update over alles!

hoe gaat het

Energie
Ik heb het al een paar keer genoemd bij mijn Happy life blogs, maar het gaat heel goed met mijn energieniveau! Ik hoef ’s middags niet meer te slapen en ik heb ook eindelijk weer energie om iets te doen op een dag. Ook word ik op de dagen dat ik vrij ben rond 9 uur wakker. Voorheen was dat 12 uur en dan was ik nog moe. Een gigantische vooruitgang dus! Ik merk ook dat ik na een vermoeiende dag minder tijd nodig heb om bij te trekken. Allemaal goed nieuws dus.

Pijn
In de lente ben ik gestopt met mijn pijnstillers. Ik merkte dat ik me er duf door voelde, maar had niet het idee dat het qua pijn echt een groot verschil maakte. Daarom besloot ik te stoppen op het moment dat het beter weer werd. In de lente en zomer heb ik namelijk minder pijn. Dat leek me slimmer dan stoppen op een moment dat ik toch al vaak pijn heb. Het stoppen ging goed en in de zomer heb ik mijn pijnstillers niet erg gemist. De pijn was wel iets erger, maar nog niet zo erg dat ik weer wilde beginnen. Inmiddels merk ik dat het herfst is en ik door de kou en vocht meer pijn heb. Ik neem ook weer vaker een losse pijnstiller om actief te kunnen zijn of om in slaap te kunnen vallen. Toch is het maar een beetje erger dan vorig jaar toen ik nog wel mijn pijnstillers gebruikte. Ik wil daarom proberen om het gewoon zo te houden. De pijn is vervelend, maar het is te doen.

i feel good

Aanvallen
Qua aanvallen merk ik ook veel betering. Sinds de start van mijn behandeling heb ik nog maar een paar keer een conversieaanval gehad. Deze waren kortdurend en niet meer dat ik een paar dagen mijn arm niet meer kon bewegen. Heel fijn dus! Inmiddels is het ook al 3 maanden geleden dat ik mijn laatste aanval had. Ik kan dus zeggen dat het goed gaat. Op het gebied van paniekaanvallen is er ook verbetering. Ik ben nu al een paar maanden bezig om mijn anti-depressiva af te bouwen. Ik was heel bang dat ik weer iedere dag een paniekaanval zou krijgen. Gelukkig is dat niet zo. Soms heb ik nog wel last van paniek, maar lang niet iedere week. Ook lukt het steeds vaker om een beginnende aanval weer te laten stoppen. Dat is hoopvol dus.

En verder?
Vroeger antwoordde ik standaard dat het goed ging als iemand vroeg hoe het ging. Inmiddels denk ik dat dat antwoord ook echt klopt. Natuurlijk heb ik zo mijn mindere dagen, maar over het algemeen gaat het best goed. Ik kan omgaan met de pijn, ik word vrolijk van de energie en ik ben blij dat ik weer productief kan zijn. Ik voel mezelf weer levend. Dus ik vind dat ik dan met recht mag zeggen dat ik me goed voel!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Hoe gaat het?”

  1. Leuk om te horen dat ’t goed met je gaat. Iedereen heeft wel eens een mindere dag, maar ik begrijp dat ’t voor jou veel erger aanvoelt. Zelf voelde ‘k mij de laatste dagen ook niet lekker, maar na een doktersbezoek gaat ’t al beter.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.