Welke bakspullen zijn handig om in huis te hebben?

bakbenodighedenIk besluit meestal spontaan dat ik iets wil bakken. Natuurlijk plan ik het soms met een verjaardag, maar meestal word ik wakker en besluit ik dat ik zin heb in iets zelfgemaakts en ga ik bakken. Daarom vind ik het handig om bepaalde spullen altijd in huis te hebben. Niets is zo irritant om eerst naar de supermarkt te moeten gaan, terwijl je eigenlijk in je pyjama wilde gaan bakken.

Je kunt dit opdelen in twee categorieën; ingrediënten en hulpmiddelen. Laten we beginnen met de ingrediënten.

Als je bloem, boter en eieren in huis hebt kom je al een heel eind. Als je dan ook nog eens suiker hebt zijn er veel basisrecepten die je zonder problemen kunt maken. Daarnaast heb ik altijd bakpoeder of bakingsoda in huis en gist, vanillesuiker verschillende flesjes met aroma’s. Ik heb ook meestal noten in de kast liggen als tussendoortje die soms van pas kunnen komen. Als je het leuk vindt om gedecoreerde taarten te maken is het ook handig om altijd poedersuiker in huis te hebben om botercrème te kunnen maken en verschillende kleuren fondant of marsepein. Je kan natuurlijk ook enkel witte fondant of marsepein in huis halen en meerdere kleurstoffen zodat je je eigen kleuren kunt maken. Tot slot heb ik ook altijd een paar bakken bakmixen in de kast staan voor als ik weinig tijd, energie of zin heb.

Naast de ingrediënten zijn sommige hulpmiddelen ook onmisbaar. De oven en mixer spreken voor zich. Een taartvorm ook. Met één taartvorm kom je best ver. Ik vind het echter fijn om meerdere vormen te hebben. Zo heb ik een vierkante, ronde en cakevorm. Daarnaast heb ik niet één ronde vorm, maar meerdere maten. Hierdoor kan ik altijd kiezen welke vorm en afmeting het meest geschikt is voor mijn doel. Ik gebruik bijvoorbeeld heel veel mijn kleine vormen van 20 of 18 cm, omdat ik meestal voor eigen gebruik bak. Dan is een grote vorm veel te groot. Voor een verjaardag is het wel heel fijn om een grote vorm te hebben.
Omdat je niet altijd zin hebt in taart is het ook fijn om altijd cupcakepapiertjes en verschillende koekuitstekers in huis te hebben. Dan kan je vrijwel alles bakken.

Verder is een spatel heel handig, omdat je deze voor veel verschillende dingen kunt gebruiken. Een spuitzak kan je ook multifunctioneel inzetten. Een kleine zeef is ook nodig in veel recepten. De eigenwijzen onder ons (ja, ik ook) hebben het wel eens geprobeerd zonder zeef, maar helaas maakt die zeef het uiteindelijke beslag beter, dus ontkom je er bijna niet aan om deze te gebruiken. Tot slot gebruik ik vaak bakspray van Dr. Oetker. Hiermee spray je je vormen in, waardoor de taart er gemakkelijk uit komt. Dit kan ook met boter en bloem, maar ik vind de spray handiger en sneller.

Nu je weet wat je in huis moet hebben kan je lekker gaan shoppen zodat je op ieder gewenst moment kunt bakken!

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.