5 Leuke uitjes voor de zomer

Niet iedereen gaat deze zomer op vakantie. En voor degenen die dat wel doen; je blijft vast geen 6 weken weg. Tijd zat dus om een keer een dagje weg te gaan. In Nederland zijn veel leuke uitjes. De grote en bekende kent iedereen wel. Daar ga ik het nu ook niet over hebben. Hoewel ik wel iedereen de Apenheul wil aanbevelen. Want ja, apen zijn gewoon geweldig! Maar ik ga vandaag 5 uitjes bespreken die minder bekend zijn, maar wel leuk om te doen.

Leuke uitjes voor de zomer

Orchideeënhoeve
In Luttelgeest heb je een overdekte tuin met heel veel orchideeën. De orchideeënhoeve. Voor ons is het niet zo ver weg dus ik ben er al meerdere keren geweest. Ik ben dol op orchideeën en ik vind het altijd leuk om daar foto’s te maken. Het perfecte uitje voor mij dus! Naast planten hebben ze ook overal schildpadden en ze hebben een vlindertuin. Sinds kort hebben ze ook een paar kleine aapjes rondlopen. Deze zijn nog een beetje aan het wennen aan de omgeving en de bezoekers, maar ze worden steeds nieuwsgieriger.

Dit uitje is vooral heel fijn op een koude of regenachtige dag. Binnen is het namelijk droog en warm. Tijdens een hittegolf proberen ze de temperatuur onder controle te houden, omdat de planten ook niet van extreme hitte houden. Het is een soort kas, maar ze hebben het dak bekleed met kalk zodat het iets minder warm wordt. Toch zou ik op zo’n dag eerder kiezen voor iets wat buiten is of in een gebouw met airco.

Als je online bestelt kunnen volwassenen voor 10 euro naar binnen. Parkeren is gratis en er is genoeg ruimte.

Taman Indonesia 
Tijdens een zoektocht op internet kwam mijn man dit kleine dierenpark in Steenwijk tegen. Hij is half Indisch dus hij wilde eens kijken wat het was. Inmiddels zijn we er al meerdere keren geweest. Het is een dierenpark met dieren die voorkomen in Indonesië. Er zijn veel vogels, maar ook zoogdieren. Ze hebben ook de civetkat die bekend is omdat hij koffiebonen opeet en uitpoept waar vervolgens de duurste koffie van de wereld van wordt gemaakt; koffie luwak. Naast de dieren is het park ook zo aangekleed dat je je op een mooie dag in Indonesië waant.

Ze hebben ook regelmatig pasars. Dan vind ik het persoonlijk het leukst om naar het park te gaan. Er is dan veel eten, muziek en er hangt een leuke sfeer. De dagen met de pasars kosten verder niks extra’s. Ook als er geen pasar is kan je genieten van Indische gerechten uit het restaurant.

Volwassenen betalen 8,50 euro voor toegang. Parkeren is ook hier gratis.

Otter bij taman indonesia

Pluktuin
Eerlijk gezegd ben ik nog nooit in een pluktuin geweest. Maar ik heb er veel over gelezen en het staat hoog op mijn lijstje om binnenkort een keer te doen. Het idee van een pluktuin is simpel. Je hebt een tuin met heel veel bloemen en je mag zelf een boeketje bij elkaar plukken. Het is denk ik ook heel leuk voor kinderen zodat ze zelf een bloemetje voor oma kunnen samenstellen.

Vaak is de toegang tot de pluktuin gratis. Je betaalt alleen voor het boeket dat je plukt. Pluktuinen zijn op meerdere plekken in Nederland, dus er is er vast ook 1 bij jou in de buurt!

Klimbos
Ook in een klimbos ben ik nog nooit geweest. Het stond wel op mijn 101 doelen, maar het is er niet van gekomen. Ik hoop dat het binnenkort eindelijk gaat lukken, want het lijkt mij zo leuk! Er zijn overdekte klimbossen, maar meestal ben je gewoon de hele dag lekker in het bos. Je kunt dit ook met kinderen doen, maar vaak moeten ze dan een bepaalde lengte hebben. In een klimbos heb je trajecten die meer uitdaging bieden en trajecten die voor iedereen geschikt zijn. Je kunt jezelf dus zo ver uitdagen als je prettig vind en er is voor ieder wat wils.

Ook klimbossen zijn in heel Nederland te vinden. De prijzen kunnen behoorlijk variëren dus het is de moeite waard om een paar met elkaar te vergelijken. Let hierbij ook vooral op het aantal trajecten en de tijd dat je mag klimmen.

Geofort
Tot slot nog een uitje waar ik nog nooit geweest ben. Sterker nog, ik heb het pas van de week ontdekt. Maar het klinkt zo leuk dat ik hem graag op deze lijst wilde zetten. Het Geofort in Herweijnen schijnt leuk te zijn voor jong en oud. Je leert dingen over oude en nieuwe navigatietechnieken, er is een doolhof en je kunt denken als een vleermuis. Ik vind het echt superleuk klinken en ik ben zeker van plan om er binnenkort heen te gaan.

De toegang is 9,50 euro, dus het is altijd de moeite waard om het eens te proberen!

Ken jij nog meer leuke onbekende uitjes die je aan anderen kunt aanbevelen?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

6 gedachten over “5 Leuke uitjes voor de zomer”

  1. wat een leuke tips!!! de meeste ken ik niet. Ik ben gek op kleine dierentuinen. Ze zijn knus en mooi opgezet. Dus is die tip zeker iets om te onthouden

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.