Therapie update

Ik ben op de helft. Ik heb de eerste 3 maanden van therapie afgerond. Nu heb ik 2 weken vakantie en daarna ga ik weer 3 maanden aan de slag. Mooi moment om jullie een update te geven dacht ik zo. Hoe sta ik nu in de therapie en merk ik al vooruitgang?

therapie update

Vooruitgang?
Het doel van deze therapie is dat het beter met mij gaat. Het liefst heel veel beter zelfs. Het zou dus fijn zijn als er inmiddels vooruitgang te merken is. En dat is gelukkig ook zo. Ik heb al ruim 2 maanden geen conversieaanval meer gehad. Verder merk ik ook dat ik me veel stabieler voel en dingen beter los kan laten. Het lukt steeds iets beter om me niet meer zo druk te maken over van alles en nog wat.

Lichamelijk gezien is er nog weinig verandering. Ik ben nog steeds veel moe en de pijn wordt ook niet minder. Maar dat was ook niet de reden waarom ik naar Altrecht ging, dus zo erg is dat niet. Ik merk wel dat ik beter met de vermoeidheid om kan gaan. Ondanks dat ik me moe voel lukt het steeds meer om toch iets te doen. Ik ben de laatste tijd behoorlijk productief en ik heb weer vertrouwen in mijn kunnen.

Doelen
Ondanks dat ik me al beter voel heb ik nog 3 maanden de tijd voor meer verbetering. Ik wil sowieso gewoon doorgaan met dingen loslaten en vaker ontspannen. Daarnaast wil ik weer meer gaan bewegen, hoewel ik dat vooral buiten de therapie om moet gaan doen. Ik heb gemerkt bij fysiotherapie dat ik het toch wel fijn vind om bezig te zijn met mijn lichaam. Dus daar wil ik mee doorgaan. Probleem is bij mij alleen dat de motivatie ontbreekt en ik het pas achteraf fijn vind.

Verder wil ik vooral weer mijn leven wat meer op gaan bouwen. Daar ben ik nu al mee bezig en daar ga ik mee door. Het voelt namelijk heel fijn. Ik moet alleen oppassen dat ik niet meteen alles ga doen, dus therapie kan mij leren om een goede balans te vinden.

Tot slot wil ik proberen wat meer open te zijn en te leren praten. Ik praat heel gemakkelijk, maar alleen over oppervlakkige dingen of verhalen die ik als een feit kan brengen. Ik houd er niet van om te praten over hoe ik me voel of wat iets met mij doet. En op zich vind ik dat niet zo’n probleem, maar het kan gebeuren dat mensen daardoor denken dat het allemaal wel meevalt, terwijl dat lang niet altijd zo is. Dus laat ik dan maar de groepstherapie gebruiken om te leren praten.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Therapie update”

  1. Ik vind het knap wat je allemaal al hebt bereikt! Hopelijk kun je de komende tijd nog de doelen die je nu hebt gesteld halen.
    Liefs

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.