De wonderlijke wereld van make-up

Iets wat bijna iedere chronisch zieke wel eens heeft gehoord is: “maar je ziet er niet ziek uit.” Nu komt dat voor een deel omdat de ziektes ook gewoon niet zichtbaar zijn. Pijn kan je niet goed zien. Maar als je beter naar iemands gezicht kijkt zie je de vermoeidheid en de pijn wel degelijk. Het valt alleen minder snel op dan een ontbrekende arm. Ik merk zelf dat als ik make-up draag je eigenlijk helemaal niet meer kan zien dat ik ziek ben. Soms is dat heel fijn. Gewoon even jezelf zijn en er leuk uit zien.

chronisch ziek

In deze video laat ik zien hoe ik van mijn “normale” gezicht naar een leuk gezicht ga. Ik heb gelukkig al een paar dagen geen slechte dag gehad en door de zon heb ik een kleurtje op mijn gezicht. het before gedeelte ziet er dus niet eens heel erg slecht uit, gelukkig.

Draag jij wel eens bewust make-up om te zorgen dat je er niet ziek uit ziet?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

4 gedachten over “De wonderlijke wereld van make-up”

 1. Wat een goed en mooi artikel en wat een mooi filmpje heb je erbij gemaakt. Goed dat je dit aansnijdt. Op sommige dagen ben ik echt lijkbleek of is de huid onder mijn ogen echt heel donker dus dan zorg ik er wel voor dat makeup het in ieder geval iets toonbaarder maakt.

  Als ik gewoon thuis ben doe ik dat overigens vaak niet. Dan maakt het me niet zoveel uit.

  Beantwoorden
  • Thuis maakt me ook niet uit nee. Mijn man schrikt er inmiddels niet meer van haha 😛 En ook naar de supermarkt maakt het me meestal niet zo heel veel uit. Teveel moeite voor 5 minuten onder de mensen

   Beantwoorden
 2. Mooi filmpje Leonie, zou leuk zijn als je er vaker een plaatst! Ik ga om deze reden zelden zonder make-up de deur uit 🙂 Overigens heb ik ook erg sluik haar en wat bij mij echt heel goed werkt is droogshampoo van Toni & Guy.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.