Augustus in foto’s – vakantie en school

Als ik terugkijk naar de foto’s die ik in augustus heb gemaakt verbaas ik me hoeveel er gebeurd is. We hadden een hittegolf, ik genoot van de laatste vakantiedagen, maar startte ook weer met school. Het is maar een maand, maar dit keer voelt het veel langer!

Na de regen van vorige week was ik al vergeten dat de maand begon met een hittegolf. Ik had toen nog vakantie dus ik heb af en toe in de zon gelegen om te proberen bruine benen te krijgen. Niet te lang, want daar was het te warm voor. Het was wel lekker om buiten te zijn en een dutje te doen of te lezen.

Door de warmte raakte mijn auto een beetje in de war. Tijdens het rijden begon opeens het lampje te branden van de bandenspanning. Ik reed naar een tankstation om bij zo’n luchtapparaat mijn banden weer op te pompen, dat was alleen niet nodig. De luchtdruk in alle banden bleek goed te zijn. Dus ik ben doorgereden naar de garage en daar hebben ze het systeem gereset. Kennelijk gebeurt dit vaker bij warm weer.

Begin juli had ik een tentamen moeten maken die ik heb uitgesteld. Het lukte toen niet omdat er teveel speelde, dus dat tentamen heb ik in augustus gemaakt. Het was lastig om mezelf te motiveren om te leren, maar ik heb de samenvatting een paar keer doorgelezen en het tentamen gehaald gelukkig!

6 jaar geleden haalde ik op mijn trouwdag mijn navelpiercing eruit. Ik had hem al 10 jaar en vond het tijd voor een nieuwe fase in mijn leven. Later heb ik er nog wel eens spijt van gehad. Deze maand realiseerde ik mij dat ik eigenlijk weer een navelpiercing wilde. Ik ging uitzoeken of je het oude gaatje opnieuw kon laten piercen, maar toen ontdekte ik dat hij waarschijnlijk niet helemaal dichtgegroeid was. Dus ik kocht een nieuwe navelpiercing en na wat duwen en gedoe zat hij erin! Het deed een beetje pijn en het moest daarna weer genezen, maar ik heb weer een navelpiercing. Staat toch een stuk leuker dan een kale buik.

Begin juli zou ik naar een vriendin in Engeland gaan, maar dat is geannuleerd vanwege corona. Jammer, maar ik besloot om dan maar gewoon vakantie in mijn tuin te vieren. Aan het eind van de vakantie merkte ik dat ik het toch fijn zou vinden om even weg te gaan. Daarom ben ik na mijn tentamen en voordat stage zou starten een weekendje naar Uden geweest. Er was nog steeds een hittegolf en het was een mooie omgeving. Fijn vakantiegevoel dus!

Ik ben al eens in een klimbos in de Ardennen geweest. Ondanks mijn hoogtevrees vond ik dat superleuk. Dus tijdens mijn weekend in Uden ben ik naar een klimpark geweest. Dat is kleiner en bestaat vooral uit klimmen over obstakels en niet lopen tussen de boomtoppen. In dit klimpark waren 4 routes, maar de 4e route was dicht. Gelukkig maar, want ik vond route 3 al hoog en moeilijk genoeg, maar ik ken mezelf en had route 4 perse willen doen als dat mogelijk was. Ik vond dit moeilijker dan het klimbos, omdat je hier over obstakels heen moest terwijl je op een dun touw loopt, meer je balans houden en minder houvast hebt. Maar het is gelukt! Op de eerste route viel ik 2x van het touw af (kon mezelf nog wel op tijd vastgrijpen) en daarna ging het ondanks het nodige getril goed.

Mijn opleiding is deze week pas weer gestart, maar de basisscholen zijn hier half augustus al begonnen. Ik had afgesproken met mijn stageschool dat ik dan al zou beginnen met stage. Dat is fijn omdat je dan vanaf het begin meekrijgt wat de kinderen doen, maar ook om makkelijker op tijd de benodigde stagedagen te maken. Ik vond het nu ook wel fijn dat ik 2 weken kon wennen aan stage voordat ik zelf weer naar school moest. Ik loop nu stage in groep 3 met kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Best een uitdaging dus, maar daardoor ook heel interessant en leerzaam!

De danslessen zijn ook weer begonnen en daar ben ik blij mee! Ik was van plan om in de vakantie te blijven bewegen, maar daar is niet zoveel van terecht gekomen. Dus fijn dat ik nu weer lekker kan dansen, al merk ik wel dat mijn conditie verdwenen is tijdens de vakantie haha. We zijn ook meteen volle bak begonnen, want volgende maand hebben we een voorstelling. Die zou voor de vakantie plaatsvinden, maar is door corona verplaatst. Nu oefenen we dus extra om de verloren tijd van corona in te halen en te zorgen dat de dansen er goed uitzien. Daardoor dans ik op maandag 3 uur achter elkaar. Je snapt dat dat even wennen is na weken stilzitten.

Al jaren merk ik dat ik minder kracht in mijn handen krijg, vaak stijve vingers heb en ook regelmatig een doof/tintelend gevoel heb. Mijn eigen fysio is niet gespecialiseerd in handen, dus ik besloot om bij de huisarts een verwijzing aan te vragen voor een handtherapeut. Daar dacht zij anders over, ze wilde een arts naar mijn handen laten kijken dus ik ging naar Xpert Clinic voor onderzoek. Ik kon al snel terecht en na een kwartier stond ik een afspraak voor een operatie in te plannen. Dat had ik niet aan zien komen… De klachten van mijn linkerhand passen deels bij het carpaal tunnel syndroom en een operatie is de beste optie. Daarnaast zijn er nog andere problemen die mogelijk met oefeningen beter worden dus dat is nog even afwachten. In de herfstvakantie word ik geopereerd aan mijn hand en hopelijk is een deel van de klachten daarna weg.

Ik heb een hekel aan tuinieren. Ik weet er niets vanaf en het interesseert mij ook niet. Mijn ex onderhield de tuin dan ook, maar nu moet ik dat zelf doen. Dus ik maaide het gras, snoeide struiken, verwijderde onkruid en besloot dat een aantal heggen een halve meter korter konden. Ik vind het nog steeds niet leuk, maar ik heb ontdekt dat je de meeste dingen vrij rigoureus kunt kortwieken zonder dat het doodgaat. Dat is fijn.

In Lelystad heb je een natuurpark waar ik een paar jaar geleden veel kwam. Nu had ik zin om weer eens een rondje te lopen. Ik koos voor een route langs de wisenten. Normaal gesproken zie je die niet of ergens als bruin stipje in de verte. Nu stonden ze vlak bij het pad. Op de terugweg staken ze de weg over en stond ik op minder dan 10 meter afstand. Aangeraden werd om op 50 meter afstand te blijven omdat ze kleintjes hadden, maarja, ik stond al op de weg toen ze besloten over te steken. Gelukkig is het goed gegaan en het was wel gaaf om ze van zo dichtbij te zien!

Zoals ik net al zei hebben we volgende maand onze dansvoorstelling. Ik doe vrijwilligerswerk voor de dansschool, dus ik ben in augustus veel bezig geweest om allerlei dingen en communicatieuitingen te maken voor de voorstelling. Leuk om mee bezig te zijn en ik kan niet wachten om straks alles samen te zien komen!

Al met al een drukke maand dus, maar ook een maand met veel leuke dingen! Heb jij vakantie gehad? Of moest je gewoon werken?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.