Gelnagellak van Mistero Milano

Ik moet eerlijk zeggen dat ik een haat/liefdeverhouding heb met nagellak. Ik vind het leuk om gelakte nagels te hebben, maar het lakken is altijd een gedoe en na een paar uur zijn de eerste beschadigingen al zichtbaar. Ik heb een tijdje gelnagellak gebruikt en dat was fijn, maar dan moest je het plakkerige laagje van de gel van je nagels afhalen als je klaar was. Nu heb ik gellak van Mistero Milano geprobeerd en die blijft lang en mooi zitten én de topcoat heeft dat plakkerige laagje niet. Mijn nieuwe favoriet dus!

Het pakketje met de producten open maken was een feest! Het is ingepakt als een cadeautje, wat toch leuker is dan losse producten die in een kartonnen doos zijn gegooid. Ik kreeg een aantal basisproducten en mocht 3 kleurtjes gellak uitkiezen. Zo heb ik alles om de gellak uit te proberen. Ik had zelf al een UV-lamp, dus ik kon meteen aan de slag. Dat heb ik ook gedaan, omdat ik zo benieuwd was! Voor deze lakjes heb je namelijk wel een UV-lamp of LED-lamp nodig. Dit zorgt ervoor dat de nagellak uithardt.

Om je nagels voor te bereiden moet je er met een buffervijl overheen gaan. Daarna kan je de nail prep gebruiken. Dit ontvet de nagels. Daarna heb ik de primer gebruikt en de elastic base. De base heeft een vrij dikke substantie, dus het was even oefenen hoe ik die kon aanbrengen zonder te morsen. Gelukkig is het ook dik, waardoor het niet snel van je nagel afloopt of van het kwastje valt.

De basecoat is erg plakkerig. Dat is geen probleem, omdat na de topcoat alles hard en plakvrij is, maar tijdens het lakken moet je hier wel rekening mee houden. Ik heb eerst op 10 vingers de basecoat aangebracht, toen de kleur en toen de topcoat. Hierdoor kwamen er wat pluisjes in de lak te zitten die je ook kunt zien nu. Het is dus handiger om eerst alles van één hand te doen en daarna pas te beginnen met de andere hand.

Ik heb nu gekozen voor de kleur hot chocolate. De andere kleuren (blauwgrijs en donkerrood) moet ik nog uitproberen, maar ik weet zeker dat die ook heel mooi zijn. Het was ook lastig om 3 kleuren te kiezen, omdat er zoveel keuze is! Alle kleuren zijn er en je kunt kiezen uit pastel, neon, metallic en glitter. Voor ieder wat wils dus.

Na de kleur gebruik je een topcoat om een harde en beschermende laag op je nagels aan te brengen. Ik heb de quick no wipe topcoat gebruikt en die is ideaal! Ik was een beetje sceptisch, maar nadat je de lak gedroogd hebt met de UV-lamp is hij echt helemaal droog en hard; geen plakkerig laagje meer. Ideaal, want ik had bij andere gellak vaak het idee dat het een beetje bleef plakken, ook na het schoonmaken.

Ik heb mijn nagels een week geleden gelakt en het ziet er nog prima uit! Ik merkte met mijn oude gellak dat er toch krasjes en deukjes in de lak kwamen, maar dat is hierbij niet. Je ziet nu alleen dat mijn nagels gegroeid zijn, omdat er aan de onderkant geen lak zit. Ik kan deze gellak dus aanbevelen! Ik ben tevreden en ga zeker nog meer kleuren bestellen.

Ken jij Mistero Milano al?

Dit artikel betreft een samenwerking.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.