Het jezelf makkelijk maken

De laatste tijd hebben we een paar beslissingen gemaakt waarbij ik in eerste instantie dacht dat het overbodige luxe was. Na een tijdje blijkt het echter meer zelfzorg te zijn, omdat ik door die luxe meer tijd en energie overhoudt. Dus eigenlijk is het geen overbodige luxe.

Ik heb nooit een hekel gehad aan boodschappen doen. In Dronten woonde ik op 12 km afstand van de supermarkt en moest ik het laatste stuk de boodschappen van de auto naar huis brengen met de fiets. Niet ideaal, maar ik had er nog steeds geen hekel aan. Sinds ik in Hengelo woon zit de supermarkt op 200 meter afstand. Ik had dan ook niet echt een goede reden om de boodschappen te laten bezorgen. Toch zijn we daar eind vorig jaar mee begonnen. Mijn vriend had zich er tijdens de coronaperiode al op georiënteerd, maar toen was er een lange wachtlijst. Omdat ik steeds vermoeider uit het werk kwam stelde hij voor om het eens te proberen. Wat ben ik blij met dat voorstel!

Wij bestellen nu al een hele tijd de boodschappen bij Picnic en het scheelt mij zoveel tijd en moeite. Ik hoef niet meer steeds naar de winkel, tassen dubbel in- en uitpakken, sjouwen met zware spullen. Naast de tijd en moeite scheelt het in ons geval ook een beetje geld. Picnic is niet perse goedkoper, maar ik nam in de supermarkt ook veel dingen mee die niet op het lijstje stonden. Daarnaast denken wij nu beter na wat we gaan eten waardoor we wat minder ongezond eten. Wij laten de boodschappen nu steeds op zondagavond komen. Dan zijn we toch thuis dus daar hoeven we dan geen rekening mee te houden. Picnic neemt ook de lege flessen mee en zelfs lege batterijen of retourpakketjes van DHL. Via de app kan je gemakkelijk bestellen, de aanbiedingen zien en met live tracking bijhouden of de bezorger er al bijna is.

Wij hadden twee stofzuigers die net niet meer helemaal goed werkten. Uiteindelijk hebben we gekozen om een steelstofzuiger te kopen. We wilden dan wel meteen een goede stofzuiger hebben dus na wat onderzoek hebben we gekozen voor de Samsung Jet. Hij was veel te duur, normaal zou ik nooit zoveel geld aan een stofzuiger uitgeven, maar dat hebben we nu dus toch gedaan. Bij veel goedkope steelstofzuigers waren de reviews vrij negatief. Deze stofzuiger zou voor ons alles moeten doen en was niet voor iets erbij. Daarom hebben we ervoor gekozen om meteen veel geld uit te geven zodat we geen irritatie hadden of al snel een nieuwe moesten kopen.

Ik had verwacht dat die steelstofzuiger het stofzuigen iets makkelijker zou maken, maar ik ben nog positiever na een maand gebruik. Normaal gesproken moest ik tussen het stofzuigen pauze nemen omdat het te zwaar was. Ik werd moe, maar kreeg ook pijn door de houding die ik aannam en het slepen met de stofzuiger. Ik wachtte vaak ook met stofzuigen tot het echt nodig was, omdat ik er al zo tegenop zag. Met de steelstofzuiger kan ik het hele huis in 1x doen en ben ik aan het eind niet gesloopt. Het is veel makkelijker om met deze stofzuiger tussen de verdiepingen te bewegen. Ook merk ik dat ik de stofzuiger er nu snel bij pak als er tussendoor iets op de grond valt.

De Samsung Jet werkt naast makkelijk ook gewoon goed. Hij zuigt alles op, voelt stevig aan, heeft een relatief lange accu, de opvangbak is groot genoeg en er zitten veel opzetstukken bij. Die opzetstukken zijn makkelijk te wisselen en ook het legen van de opvangbak is een fluitje van een cent.

Vroeger had ik niet gedacht dat ik boodschappen zou laten bezorgen of een dure steelstofzuiger zou kopen. Ik denk dat ik dat echt als overbodige luxe genoemd zou hebben. Nu ben ik blij dat ik ervoor kan kiezen om het mijzelf gemakkelijker te maken.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.