15x herkenbaar voor moeilijke eters

Sinds vorige week is het programma bizarre eters weer op tv. Ik vind het een fijn programma, omdat ik mij daardoor realiseer dat ik helemaal niet zo extreem ben. Maar toch ben ik wel een moeilijke eter. Altijd al geweest. Hoewel ik ooit, heel lang geleden, wel bijna alles lustte. Maar dat ging al snel fout. Nu ben ik 26 en lust ik nog steeds heel veel niet. Daar krijg ik vaak commentaar op. Dus vandaag een lijstje met dingen die herkenbaar zijn voor mensen die net als ik moeilijke eters zijn.

moeilijke eter

1. Mensen reageren heel verbaast als je zegt dat je weinig lust

2. Als je naar een nieuw restaurant gaat kijk je altijd eerst op hun website om te kijken of er wel iets op het menu staat dat je lust

3. Iedereen heeft commentaar dat je ouders je verwend hebben en dat eten wat de pot schaft te oplossing is

4. Je snapt niet dat iedereen zo kan genieten van groenten en jij er van moet kokhalzen

5. Je schaamt je bij nieuwe mensen om toe te moeten geven dat je net zo weinig lust als de gemiddelde kleuter

6. Je probeert eten dat je niet lust op verschillende manieren te bereiden met kruiden en sausjes, maar het blijft vies

7. Niemand snapt dat je echt maar heel weinig lust. Dat je het echt vies vind en niet alleen niet zo lekker. Dat je zelfs “lekkere” dingen niet lust zoals kerstbrood

8. Je hebt het idee dat je je altijd moet verdedigen omdat je als volwassenen nou eenmaal normaal eten hoort te lusten

9. Iedereen is er van overtuigd dat als je hun favoriete gerecht eet je helemaal om bent en het opeens wel lust

10. De zin: “er zit maar een heel klein beetje sla op, dat proef je echt niet!” hoor je iedere keer als je de groentes tussen je eten uitplukt

11. Je weet zelf ook wel dat je eetpatroon slecht is, daar hoef je niet door iedereen aan herinnerd te worden

12. Je bent trots op jezelf als je na jaren proberen eindelijk iets nieuws lust!

13. Je kookt een gerecht nooit volgens het recept, maar laat alles wat je niet lust er uit

14. Het is heel vervelend om regelmatig te horen dat er hongerige mensen in Afrika zijn die blij zouden zijn met alles wat ze krijgen en niet zo kieskeurig zijn

15. Er is je al 100x gevraagd hoe je aan je voedingsstoffen komt als je zoveel eten niet lust

Zijn er moeilijke eters onder mijn volgers? Herkennen jullie dit?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

16 gedachten over “15x herkenbaar voor moeilijke eters”

 1. Nou, dat commentaar herken ik zeker! Je moest eens weten hoe wij (ik natuurlijk vooral) erop aangekeken ben dat jij zo’n slechte eter was. Want dat lag natuurlijk aan ons. Ze moesten eens weten wat een drama het eten iedere dag was! En wat een opluchting het voor ons alledrie was toen we dat loslieten.
  Niks van aantrekken en lll (lekker laten l…en)

  Beantwoorden
 2. Ik was vroeger ook best wel moeilijk met eten, nu lust ik eigenlijk bijna alles. Wel herkenbaar trouwens van dat stukje over restaurants. Omdat ik vegetariër ben, maar allergisch voor paddenstoelen ben en ik wel eens iets anders wil eten dan geitenkaassalade, is er in veel restaurants hier in de buurt weinig keuze voor mij. Ik speur dus ook altijd eerst de website en menukaart af wat ik precies kan krijgen om teleurstelling te voorkomen. 😛

  Beantwoorden
  • O dat kan ik me goed voorstellen! Ik ben dan geen vegatatiër, maar ik zie inderdaad heel vaak dezelfde 2 gerechten voorbij komen op menukaarten dus dat lijkt me inderdaad best lastig

   Beantwoorden
 3. Hahah, ik herken echt alles! Vooral dat kerstbrood (nee dat lust ik ook niet.. ). En dan de verbaasde blikken die je kant op worden gegooid. Je doet mij ook echt geen plezier met uit eten gaan.. of ik moet zeker weten dat er wat op het menu staat was ik lust. (Al krijg je dan alsnog vaak de opmerking; goh, jij kiest ook altijd hetzelfde uit het. / Of; jij zal wel weer voor *in te vullen gerecht* gaan).
  Ik schaam me er zelfs wel voor dat ik zo’n slechte eter ben.

  Beantwoorden
  • Ik vind uit eten gaan op zich wel leuk, maar dan wel alleen naar restaurants die ik al ken. En het liefst iets als een grillhouse omdat het daar tenminste normaal is om alleen vlees en patat te eten 😛

   Beantwoorden
 4. Oef, herkenbaar! Ik ben ook een echte muts wat eten betreft. Om moeilijkheden te voorkomen zeg ik vaak maar dat ik vegetarisch eet, omdat ik de structuur van vlees echt walgelijk vind. Zo schuiven mensen tenminste niet een stuk biefstuk of wat dan ook in m’n gezicht ‘want ik weet zeker dat als je dit proeft of als het juist klaargemaakt is dat je het héérlijk vind!’ Echt, ga weg. Je punt over het opzoeken van restaurantmenu’s is ook zo herkenbaar, dat ik even stilstond bij het feit dat andere mensen dit misschien wel helemaal niet doen.. Voor mij is het zo gewoon, haha. Ik vind ook de structuur van champignons vreselijk, dus vaak blijft er qua vegetarische opties dan al niet zoveel over..

  Beantwoorden
  • Vlees is juist een van de weinige dingen die ik heerlijk vind, maar slim dat je zegt dat je vegatarisch eet. Dat scheelt een hoop gedoe ja.
   IK herken het vreselijk van een structuur vinden wel heel erg. Er zijn een aantal dingen die ik qua smaak best wel lekker vind, maar door de structuur gewoon niet door mijn keel krijg

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.