Iedere dag buiten een rondje lopen met de app Ommetje

Volgens mij heb ik het al eens gezegd; ik heb een hekel aan lopen. Lopen doe ik om van A naar B te komen, niet om gewoon te lopen. Ik weet dat het goed is om iedere dag even naar buiten te gaan en een rondje te lopen, maar het lukte mij nooit om mezelf daar voor te motiveren, tot ik de app Ommetje ontdekte.

De app Ommetje is ontwikkeld door de Hersenstichting in samenwerking met neuropsycholoog Erik Scherder. Het doel is om mensen te activeren om meer te gaan bewegen. Het werkt heel simpel. Als je buiten gaat lopen, een ommetje gaat maken, start je de app. Je moet iedere dag minstens 20 minuten lopen en daarmee verzamel je punten en medailles.

Zodra je gaat lopen klik je op ‘Start ommetje’. Je moet minstens 10 minuten lopen om een ommetje op te kunnen slaan. Na 10 minuten kan je op stop drukken en later die dag nog een keer een ommetje maken om aan de 20 minuten te komen. Je kunt ook in één keer 20 minuten (of langer lopen).

Na je ommetje kan je de route van je ommetje bekijken. Ook krijg je te zien hoeveel punten je hebt verdient met dat ommetje. Je krijgt punten voor iedere dag dat je 20 minuten gelopen hebt, maar je krijgt extra punten als je dat een paar dagen achter elkaar doet. Daarnaast kan je extra punten krijgen door de app toestemming te geven om je route bij te houden en met verdiende medailles.

Je krijgt na ieder rondje een hersenweetje van professor Scherder. Deze weetjes gaan over de invloed van bewegen op de hersenen. Het is een soort extra motivatie om te blijven bewegen. Op de startpagina zie je na je ommetje hoeveel minuten je al gelopen hebt en hoeveel je nog moet lopen om aan de 20 minuten te komen.

Je kunt verschillende medailles krijgen voor het maken van ommetjes. Er zijn 6 verschillende medailles en van die medailles kan je verschillende kleuren verdienen. Je ziet in de app hoever je bent om een bepaalde medaille te verdienen. Als je op het plaatje klikt zie je ook hoeveel ommetjes je moet maken om een bepaalde kleur te behalen.

Als je de motivatie nodig hebt, kan je je aansluiten bij een team. Je ziet dan in een ranglijst hoe jij het doet vergeleken met je teamleden. Je kunt ook zien welke medailles de teamleden al verdiend hebben. Ik heb een team aangemaakt voor de lezers van Sugarframe. Wil je meedoen? Voeg dan deze code toe bij het teambeheer: WW9GK

Kende jij de app al? Of wandel jij uit jezelf regelmatig?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

2 gedachten over “Iedere dag buiten een rondje lopen met de app Ommetje”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.