Januari in foto’s – actiever leven

Die lockdown doet rare dingen met mijn gevoel voor tijd. Oud & nieuw lijkt al eeuwen geleden, maar aan de andere kant kan ik mij niet voorstellen dat er nu al een maand voorbij is. Ik heb veel gedaan in januari, dus misschien is daarom mijn gevoel voor tijd ook wel zoek. Want ondanks de lockdown was ik bezig met school én ben ik meer gaan bewegen.

Mijn danslessen zijn voorlopig online. Op de normale lestijden log ik in op Zoom en dans ik thuis mee. Lastig, want ik heb een klein huis en niet zoveel ruimte om te dansen. Ik stoot regelmatig tegen een keukenkastje of stoel aan haha. Maargoed, het is de situatie waar we nu inzitten en het is fijn dat de danslessen niet helemaal stilliggen.

Mijn vriend houdt van wandelen. Ik niet. Of tenminste, ik ging dat nooit voor mijn lol doen. Samen met iemand in een natuurgebied lopen vind ik wel leuk, dus dat doe ik regelmatig met hem. Hier waren we in het Waterloopbos. Een bos waar allerlei waterwerken staan. Leuk om tussendoor te lopen. Sowieso ga ik het wandelen minder vervelend vinden. Ik wandel nu zelfs iedere dag in mijn eentje sinds ik de app Ommetje heb geïnstalleerd.

Al een paar jaar train ik bij de fysiotherapeut om mijn belastbaarheid te verhogen. Het laatste half jaar lag dat een beetje stil. Eerst omdat er in de zomer vanalles gebeurde, en daarna omdat ik geopereerd werd en veel pijn in mijn schouders had. Deze maand heb ik het weer opgepakt. Ik ben langer aan het sporten en ik merk dat het ook weer wat beter gaat. We hebben wat aanpassingen moeten doen, maar nu kan ik weer trainen om mijn spieren te versterken.

Mijn vriend is dol op in bad gaan. Ik vind het soms wel lekker, maar niet zo fijn als hij het vindt. Mijn bad is kleiner dan die van hem, dus ik besloot zijn bad eens uit te proberen. Ik kon gewoon languit liggen en het was ook meer ontspannen. Dat is wel fijn voor dagen dat ik veel pijn heb. Dus ik ga vast nog wel vaker bij hem in bad. Maar ook in zijn bad ben ik niet helemaal fan van badderen, omdat ik te onrustig ben om lang stil te liggen.

Ik haat winters. Het is donker en koud en vooral januari is nooit leuk. Toch vind ik een onderdeel van de winter wel leuk; sneeuw! Dus toen 2 weken geleden werd voorspeld dat het ging sneeuwen zei ik tegen mijn vriend dat ik een sneeuwwandeling wilde maken. Alleen was ik dat weekend bij hem en daar viel de sneeuw pas ’s avonds. Dus het werd een sneeuwwandeling in het donker, maar het was toch fijn!

Een paar jaar geleden ben ik bloeddonor geworden. Ik heb geen problemen met naalden en zo kan ik iemand anders helpen. Door omstandigheden was het een jaar geleden, maar nu kon ik weer doneren! Door corona ging het nu iets anders, maar het doneren gaat gewoon door. Alles ging goed gelukkig, dus over een paar maanden mag ik weer.

Direct na de kerstvakantie zou ik beginnen met mijn afstudeerstage. Dat ging niet door door de lockdown. Ik had voor de vakantie al wel kennis gemaakt met de klas en ik heb tijdens de lockdown ook al een aantal keer geholpen op de noodopvang. Voor de klas hebben we een klein opkikkertje gemaakt, omdat de kinderen de lockdown ook zat zijn. Daarna hebben we afgesproken dat ik in februari toch ga starten met mijn stage. Het is niet ideaal om alles online te moeten doen, maar we vermoeden dat het onderwijs voorlopig dicht blijft, dus blijven uitstellen is ook niet fijn.

Roosje is ook niet zo’n fan van de winter. Ze gaat weinig naar buiten en slaapt bijna de hele dag. Soms ben ik wel jaloers op haar haha. Ik was druk bezig met mijn verslagen typen (ze zijn nu allemaal af gelukkig!) en dan lag zij naast me te slapen. Dat betekende wel dat ze altijd in de buurt was om even pauze te houden en te knuffelen!

Ik ben meer buiten dan normaal. Ook vroeger dan dat ik eerst deed. Dat zorgt soms voor mooie plaatjes! Ik woon in een buitengebied dus op de meeste plekken heb ik vrij uitzicht. Als er dan ook een mooie zonsopgang is begin ik mijn dag goed. Dan is de winter ook weer even wat minder stom.

Mijn vriend en ik hadden onze eerste date op de Salandse Heuvelrug. En omdat we nu toch niet zoveel andere dingen kunnen doen leek het ons leuk om daar weer naar terug te gaan. Het was toen zomer, maar ook in de winter is het een mooi gebied! Ik wil er nog wel vaker naartoe.

Op televisie zag ik een reclame van stichting Jarige Job. Zij zamelen cadeautjes in voor kinderen wiens ouders geen geld hebben voor verjaardagscadeautjes. PostNL heeft een actie dat je gratis iets op kunt sturen. Ik besloot mij aan te melden en wat cadeautjes te kopen. Dat was lastiger door de lockdown maar bij de Trekpleister vond ik toch wat leuk speelgoed. Hopelijk worden er kinderen blij van! Als je ook nog cadeautjes hebt liggen of wilt kopen kan je je nog een gratis verzendlabel downloaden op de website van PostNL.

In oktober ben ik geopereerd aan mijn carpaal tunnel. Deze maand had ik een controle. Alles herstelt goed en de arts is tevreden. Ik heb echter nog veel pijn in mijn vingers en daar wilde hij ook iets aan doen. Waarschijnlijk komt de pijn in mijn wijs- en middelvinger door een overbelaste pees. Daarom heb ik nu spalken gekregen om de druk op die pees te verlichten. Volgende maand moet ik weer terugkomen om te zien of dit voldoende heeft geholpen of dat er vervolgstappen genomen moeten worden. Bij de afspraak gaf ik ook aan dat ik veel pijn heb met schrijven, omdat ik mijn vingertopje niet recht kan houden. Daar heb ik nu een splint voor gekregen, waardoor mijn vinger niet meer kan buigen. Het is even wennen met schrijven, maar het doet geen pijn meer als ik schrijf. Heel fijn!

Wat heb jij deze maand gedaan?

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.