Je eigen kaarten laten drukken

Zoals je misschien wel weet vind ik het leuk om kaarten te versturen. Ik maak zelf kaarten, maar ik koop ook graag leuke kaarten. Dus toen ik van Drukwerknodig de kans kreeg om een aantal kaarten te ontwerpen en te laten drukken was ik meteen enthousiast!

Je kan de kaarten op twee manieren ontwerpen. Aan de ene kant kan je ze ontwerpen in bijvoorbeeld InDesign en uploaden. Je kan ook de kaarten ontwerpen in de online tool van Druwerknodig. Dit heb ik gedaan. Voor sommige kaarten heb ik een afbeelding van Pixabay gebruikt, maar ik heb ook gebruik gemaakt van de afbeeldingen die in de ontwerp tool stonden. Daar heb je genoeg keuze uit verschillende afbeeldingen.

In de online tool kan je ook tekst toevoegen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende lettertypes. Ook kan je een achtergrond toevoegen. Dat kan een kleur zijn, maar ook een patroon. Als je het leuk vindt kan je er ook nog voor kiezen om effecten zoals schaduw toe te voegen.

Ik vond de ontwerp tool goed en gemakkelijk werken. Het maken van de kaarten was dan ook zo gebeurd! Ik heb langer gedaan over het uitzoeken van de afbeeldingen dan het ontwerpen van de kaarten zelf. En er zijn genoeg opties om de kaarten helemaal naar jouw smaak te maken.

Bij alle kaarten heb ik iets toegevoegd aan de binnenkant. Ik heb gekozen voor een kleine afbeelding zoals een hartje, maar je kan er ook een tekst inzetten zodat je ze later niet nog hoeft te schrijven. Bij de kerstkaart heb ik er ook voor gekozen om de achterkant te versieren. Hierin kan je zo ver gaan als je zelf wilt.

Na het bestellen had ik de kaarten al snel in huis. 2 werkdagen later kreeg ik mijn kaarten met enveloppen binnen. Fijn als je ze snel nodig hebt dus! Bijvoorbeeld voor de kerst. Wat ik ook fijn vond was dat de kaarten verpakt waren in schuim, zodat de hoekjes niet konden beschadigen door de post.

Naast kaarten kan je nog veel meer producten laten drukken bij Drukwerknodig. Zo kan je er zelfs je eigen boek laten drukken. Hoe gaaf is dat? Je kan dan alles zelf beslissen en je hoeft geen grote oplage te bestellen. Je kunt 1 boek bestellen voor jezelf, maar ook meer als je ze wilt verkopen of weggeven. Wie weet ga ik dit een keer proberen, want ik heb altijd al een boek willen maken.

Winactie

Ik ben heel blij met de kaarten en wil deze graag met jullie delen. Daarom geef ik twee keer een setje kaarten weg. Wil je meedoen? Laat hieronder dan een reactie achter. Meedoen kan t/m 18 december. Daarna neem ik contact op met de winnaars.

Dit artikel betreft een samenwerking.

liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

3 gedachten over “Je eigen kaarten laten drukken”

  1. Hey Leonie, goede tip en ik heb ook direct dat idee van een boek laten drukken opgeslagen. Top dat je ook een paar stuks kunt afnemen, dat kan een heel leuk idee zijn als cadeau. De kaarten zijn tof en doe dus graag mee met de winactie! Groetjes, Nine

    Beantwoorden
  2. Hey! Bedankt voor de tip van deze website. Wil zelf ook graag kaarten laten drukken, maar bij veel drukkers moet je er meteen veel tegelijk afnemen. Leuke kaarten heb jij gemaakt! Vooral die met de olifanten! Lief!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.