Laatst gelezen #10

Sinds ik ben begonnen met studeren lees ik minder boeken. Boeken voor mijn plezier bedoel ik dan, want ik lees wel veel voor mijn studie. Daar zitten ook wel interessante dingen tussen, maar in deze blogserie noem ik alleen boeken die ik ook zonder studie gelezen zou hebben.

Een aap op de wc

Een aap op de wc

Dit boek heb ik toevallig wel gelezen voor mijn studie, maar ik noem het wel omdat het geen studieboek is en ik zo enthousiast ben. Voor Nederlands moesten we een bekroond kinderboek lezen en ik koos voor Een aap op de wc omdat het verhaal mij aansprak. Dit boek gaat namelijk over de dierentuin in Rotterdam tijdens de tweede wereldoorlog. Er wordt verteld wat de oorlog voor invloed had op de dierentuin en hoe de verzorgers probeerden de dieren in leven te houden. Aan het eind van het boek wordt ook nog beschreven hoe het met een aantal dieren ging na de oorlog.

Dit is boek dat bij mij past, het is precies wat ik interessant vind. Daarnaast is het ook goed geschreven. Het is geen saai geschiedenisboek, het is geen informatief boek waar je moeizaam doorheen komt. Het is gewoon een leuk boek waarbij je veel informatie over de geschiedenis van de dierentuin krijgt. Er staan grappige verhalen in over de dieren, maar natuurlijk ook verdrietige verhalen. De verhalen worden aangevuld met mooie tekeningen van de dieren. Hoewel het een kinderboek is denk ik dat veel volwassenen het ook erg leuk zullen vinden. Ik kan het iedereen aanraden in ieder geval!

5/5 sterren

Bestel Een aap op de wc hier.

Break a leg

In de vorige ‘Laats gelezen‘ vertelde ik over Truth of dance, het eerste boek in een trilogie. Nu heb ik ook de andere twee delen gelezen. Deze trilogie gaat over vier vriendinnen die op de dansacademie zitten en in een spel terecht komen (truth or dance) die hun carrière in gevaar kan brengen. Dit boek vond ik fijner en sneller lezen dan het eerste deel. Ik kan verder niet zoveel over de inhoud vertellen, want dat is niet leuk als je het eerste boek nog moet lezen.

4/5 sterren

Bestel Break a leg hier.

Dance or die

Bij het laatste deel van de triologie gaat alles heel snel. Op het eind gebeurt er veel en is het ook opeens afgelopen. Ik begon aan het eind een vermoeden te krijgen wie de dader was, maar het bleef wel leuk om verder te lezen. Er is een soort van open einde, waardoor er eventueel nog andere boeken geschreven kunnen worden. Het open einde was echter een soort nieuw verhaal, waardoor ik het niet vervelend vond. Normaal baal ik van open eindes, maar bij dit boek is het hoofdverhaal wel gewoon afgesloten.

4/5 sterren

Bestel Dance or die hier.

Nooit meer bang

Louise heeft mannen afgezworen, maar als ze Lennard ontmoet voelt ze meteen een klik. Ze spreekt met hem af dat ze elkaar een jaar later op precies dezelfde plek weer ontmoeten. Maud ontmoet Victor die vertelt over zijn overleden oma en voelt ook direct een klik. Zowel Lennard als Victor zijn op de luchthaven van Brussel als er een aanslag plaatsvindt. En zowel Maud als Louise proberen de mannen te vinden die ze nog maar net ontmoet hebben. Tijdens die zoektocht komen ze met elkaar in contact en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Ik heb dit boek geluisterd, maar ik denk dat het ook fijn is om het boek te lezen. Het is een roman, maar er zit genoeg humor en zelfspot in en het is vlot geschreven. Meer een feelgood roman dan een zwijmel roman. Ideaal voor als je even iets leuks wilt!

4/5 sterren

Bestel Nooit meer bang hier.

Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen? Zaten daar aanraders tussen?

Dit artikel bevat affiliatelinks.
liefs


Volg mij ook via Facebook | Twitter | Instragram |

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.